Skocz do zawartości

GERMAN PZ.SFL. IVA DICKER MAX 1:35 TRUMPETER

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Model sklejało się bez problemowo jedyną nie dogodnością jest według mnie zbytnie rozdrobnienie elementów które ze względu na rozmiar są ciężkie w obróbce . Pojazd pomalowałem farbami MR. HOBBY zacieki olejami a kurzenie to suche pastele i pigmenty .

Proszę kolegów o ocenę oraz komentarze dotyczące modelu .

Pozdrawiam Mirek .

imgp7266.jpg

imgp7262.jpg

imgp7263.jpg

imgp7265.jpg

imgp7267.jpg

imgp7268w.jpg

imgp7269.jpg

imgp7270.jpg

imgp7272.jpg

imgp7274.jpg

Napisano

Ładnie się prezentuje

Ja bym go trochę przesunął do przodu żeby mu tak tyłek nie wystawał.

Ale ogółem jest ok.

Napisano

Puła opada. Szczerze. Gąski zestawowe? Nie dałeś banderolek oznaczających ilość trafień na lufie, czemu?

Napisano

O, Mirku, widzę, że podziałałeś z tymi uchwytami nożyc (przydałyby się zbliżenia na detale)... Całościowo jest oki, taki w moim stylu (robiłem kiedyś podobnie wyblakaną Pz I Ausf. B w GG, może zbyt jaskrawe te rozjaśnienia, ale dla mnie jest OK). Martwi mnie trochę podstawka - z jednej strony ładne drzewko i reszta "zieleniny", a z drugiej - niewykończone ranty. Tu i ówdzie widzę zacieki lub ubytki gipsu... Dobór kolorów gleby - trafny (dobrze oddaje typową, polną drogę - piach w odcieniach szarości + żwir). Jednocześnie te szarości w połączeniu z lekką porowatością faktury gleby przypominają mi to, co widziałem wczoraj w filmach Eastwooda .

P.S. Bierzesz go do Bytomia? Jak tak, to powodzenia życzę, co by "nie przepadł w tłumie" .

Napisano (edytowane)

Z modelu na model coraz lepiej.

Jestem naprawdę pod wrażeniem - kawal dobrej roboty.

Edytowane przez Gość
Napisano

Dzięki koledzy za pozytywne opinie

Co do gąsek zestawowe plastikowe oznaczeń na lufę nie było w zestawie może koledze pomyliło się z Emilem ?

Kaziu do Bytomia nie jadę za daleko mi samemu co do podstawki leży luźno

na desce pomyślę jak obrobić , ale dam chyba brązowy acryl .

Tomku życzę ci udanych postępów w dalszej budowie modeli .

Mirek .

• Super Moderator
Napisano

Bardzo fajny modelik - ma swój urok i z tego powodu GRATULACJE

Jednak - mam nieodparte wrażenie - że zacieki na pochyłych płaszczyznach powinny być namalowane pod innym kątem... Jeśli w tym momencie płaszczyzny pochyłe postawisz do pionu, widać będzie wyraźnie, że smuga zacieku "ucieka po skosie" zamiast płynąć w dół. Krawędź dolna tych płaszczyzn jest pozioma, więc nie ma innej rady - smugi powinny "płynąć" w innym kierunku - prostopadłym do dolnej krawędzi

Pochyła płaszczyzna przedniego pancerza jest OK - tak powinna wyglądać cała reszta...

To szczegół, ale nieco dyskwalifikuje oddany realizm. Pozostałość jak najbardziej super

Napisano

Dzięki

Trawy są kupcze ale nie jestem z nich zadowolony i muszę sobie zakupić dodrą długą trawę elektrostatyczną .

Marcin co do zacieków wiem ale trzymając go w dłoni robiłem prostopadle do niej co było błędem gdyż trzeba było dać lekki skos , ale że nie rozmazały mi się to ich zostawiłem bo przy poprawkach mogłem zetrzeć rozjaśnienia .

Napisano

Dzięki Kacperku .

Zbyszku nie zarzuciłem tylko mieszam aby nie wpaść w jeden trend .

Dzięki za opinie Mirek .

Napisano
może koledze pomyliło się z Emilem

Dokładnie tak. Ups!