Mirek66 Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Witam Model sklejało się bez problemowo jedyną nie dogodnością jest według mnie zbytnie rozdrobnienie elementów które ze względu na rozmiar są ciężkie w obróbce . Pojazd pomalowałem farbami MR. HOBBY zacieki olejami a kurzenie to suche pastele i pigmenty . Proszę kolegów o ocenę oraz komentarze dotyczące modelu . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Ładnie się prezentuje Ja bym go trochę przesunął do przodu żeby mu tak tyłek nie wystawał. Ale ogółem jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Ciekawy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 ŚWIETNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Puła opada. Szczerze. Gąski zestawowe? Nie dałeś banderolek oznaczających ilość trafień na lufie, czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 O, Mirku, widzę, że podziałałeś z tymi uchwytami nożyc (przydałyby się zbliżenia na detale)... Całościowo jest oki, taki w moim stylu (robiłem kiedyś podobnie wyblakaną Pz I Ausf. B w GG, może zbyt jaskrawe te rozjaśnienia, ale dla mnie jest OK). Martwi mnie trochę podstawka - z jednej strony ładne drzewko i reszta "zieleniny", a z drugiej - niewykończone ranty. Tu i ówdzie widzę zacieki lub ubytki gipsu... Dobór kolorów gleby - trafny (dobrze oddaje typową, polną drogę - piach w odcieniach szarości + żwir). Jednocześnie te szarości w połączeniu z lekką porowatością faktury gleby przypominają mi to, co widziałem wczoraj w filmach Eastwooda . P.S. Bierzesz go do Bytomia? Jak tak, to powodzenia życzę, co by "nie przepadł w tłumie" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 (edytowane) Z modelu na model coraz lepiej. Jestem naprawdę pod wrażeniem - kawal dobrej roboty. Edytowane 30 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 ładna bestia, robi wrazenie, do takiego poziomu dąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2010 Dzięki koledzy za pozytywne opinie Co do gąsek zestawowe plastikowe oznaczeń na lufę nie było w zestawie może koledze pomyliło się z Emilem ? Kaziu do Bytomia nie jadę za daleko mi samemu co do podstawki leży luźno na desce pomyślę jak obrobić , ale dam chyba brązowy acryl . Tomku życzę ci udanych postępów w dalszej budowie modeli . Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 oznaczeń na lufę nie było w zestawie I wcale nie musiało być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Dobrą robotę odwaliłeś Z czego jest trawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 30 Stycznia 2010 Bardzo fajny modelik - ma swój urok i z tego powodu GRATULACJE Jednak - mam nieodparte wrażenie - że zacieki na pochyłych płaszczyznach powinny być namalowane pod innym kątem... Jeśli w tym momencie płaszczyzny pochyłe postawisz do pionu, widać będzie wyraźnie, że smuga zacieku "ucieka po skosie" zamiast płynąć w dół. Krawędź dolna tych płaszczyzn jest pozioma, więc nie ma innej rady - smugi powinny "płynąć" w innym kierunku - prostopadłym do dolnej krawędzi Pochyła płaszczyzna przedniego pancerza jest OK - tak powinna wyglądać cała reszta... To szczegół, ale nieco dyskwalifikuje oddany realizm. Pozostałość jak najbardziej super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Dzięki Trawy są kupcze ale nie jestem z nich zadowolony i muszę sobie zakupić dodrą długą trawę elektrostatyczną . Marcin co do zacieków wiem ale trzymając go w dłoni robiłem prostopadle do niej co było błędem gdyż trzeba było dać lekki skos , ale że nie rozmazały mi się to ich zostawiłem bo przy poprawkach mogłem zetrzeć rozjaśnienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Bardzo ładny model. Dobrze się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Czyżbyś Mirku zarzucił współczesne czołgi na rzecz drugowojennych. Wg mnie model świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Dzięki Kacperku . Zbyszku nie zarzuciłem tylko mieszam aby nie wpaść w jeden trend . Dzięki za opinie Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 może koledze pomyliło się z Emilem Dokładnie tak. Ups! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi