szoqun Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Witam. Przedstawiam efekty mojego pierwszego zestawu jakim jest Scania R620 & Semi Frigo "Ocean Express". Do wklejenia pozostało mi tylko przyklejenie kloszy na przednie lampy, oraz te boczne pomarańczowe światełka obrysowe w ciągniku. Zrobię to przy okazji zakupu jakiegoś następnego ciągnika, kiedy to właśnie zakupie klej do wklejania elementów przezroczystych A oto efekty mojej pracy: To by było na tyle Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackon Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Ładny, ładny ale z tą białą turbinką to trochę przesada he he. A i na naczepie na środku u góry widać trochę jakby nie do końca wyrównaną szpachlę. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 No, no Jak na pierwszy model, to przyznam szczerze bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Jak na pierwszy model to wyszedł ci super !.Na twoim miejscu zainwestowałbym w akcesoria i założył kable pod naczepę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Żeby założyć kable, nie trzeba inwestować w akcesoria, a wykonać je samemu - z drutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Witaj! Świetny zestawik! Ładnie sklejony i pomalowany! Jakbyś nie napisał że to twój pierwszy to nawet by mi to do głowy nie przyszło Nic tylko pogratulować ładnego modelu! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Tak ale te stelaże na których są kable nie są takie łatwe do zrobienia,przynajmniej dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Jest w miarę okej Nie podobają mi się tylko światła w ciągniku jak i naczepie. Nic tylko życzyć dalszych tak fajnie zrobionych modeli Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szoqun Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Dzięki za dobre słowo A jest gdzieś pokazane jak takie kable wykonać domowymi sposobami? Chodzi mi głównie o końce tych kabli, jak to pózniej zaczepić u samochodu i naczepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Same kable zrobisz bez problemu, po prostu bierzesz drucik obwijasz go na patyczku i masz kabel. Natomiast kable są na osobnym stelażuna ciągniku i na naczepie jest tak samo,kiedyś próbowałem zrobić kable domowym sposobem i wszystko byłoby ok gdyby nie te stelaże.Odchodząc od tematu Italka się troszkę kompromituje,żeby w ciągniku nie było kabla to duży szok a w zestawie to już pełna kompromitacje,żeby akcesoria kupować o głupie kable, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 A po co kupować akcesoria ? Sklepów elektronicznych nie ma, żeby za marne grosze kupić pełen wybór kabli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Dokładnie Stelaż można zrobić z ramek po wyptaskach itp. A końcówki kabli wkładasz w nawiercone otworki w stelażu, który wykonasz. W naczepie natomiast taki stelaż już jest, pozostaje tylko nawiercenie otworków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 Co się stało z tylnymi światłami przy ciągniku? Jakby pomazane korektorem i wytarte szmatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szoqun Napisano 10 Lutego 2010 Autor Share Napisano 10 Lutego 2010 Co się stało z tylnymi światłami przy ciągniku? Jakby pomazane korektorem i wytarte szmatą. Nie wiem o co chodzi... malowane od wewnętrznej strony i nic więcej. Może jakieś złudzenie, albo odbicie światła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 Chodzi mu o to,to chyba szpachla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 Po co robić stelaż do kabli jak oba stelaże są w Scani pomiędzy mocowaniem kabiny, a naczepa ma pod agregatem wystarczy nawiercić wtyczki które są na stelażach i wsadzić drucik(z długopisu) w akcesoriach jest za gruby drut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szoqun Napisano 10 Lutego 2010 Autor Share Napisano 10 Lutego 2010 Chyba jednak nie... Na samochodzie nie było wogóle nic szpachlowane. To jakieś odbicie światła, bo kolor był raz tylko nakładany, i lampa przyklejona do nadkola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Tak brakuje mi obrysówek w ciągniku i z przodu wydaje mi się ze nie ma kloszy. Ogólnie może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Do wklejenia pozostało mi tylko przyklejenie kloszy na przednie lampy, oraz te boczne pomarańczowe światełka obrysowe w ciągniku. Zrobię to przy okazji zakupu jakiegoś następnego ciągnika, kiedy to właśnie zakupie klej do wklejania elementów przezroczystych To, że nie ma tych kloszy i obrysówek było napisane na samym początku. Ogolnie jak na pierwszy model to wyszedl Ci super ;) Ile czasu go robiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toma$ Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Bardzo ładny model jak na pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szoqun Napisano 11 Lutego 2010 Autor Share Napisano 11 Lutego 2010 Ile czasu go robiłeś ? Od połowy grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek9666 Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 Super ta scania tylko jakieś akcesoria byś mógł założyć to by lepiej to wyglądało ale jak na pierwszy model to ci fajnie wyszedł 10/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikiAth Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Scania calkiem fajna. Robie ten sam model. Juz w wkrotce dodam fotki. Ma ktos moze fotki lub jakis link jak wyglada gorna czesc agregatu chlodzacego?? szukalem w necie ale nic ciekawego nie znalazlem.. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi