Skocz do zawartości

Scania R620 & Semi Frigo "Ocean Express"

szoqun

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przedstawiam efekty mojego pierwszego zestawu jakim jest Scania R620 & Semi Frigo "Ocean Express".

Do wklejenia pozostało mi tylko przyklejenie kloszy na przednie lampy, oraz te boczne pomarańczowe światełka obrysowe w ciągniku.

Zrobię to przy okazji zakupu jakiegoś następnego ciągnika, kiedy to właśnie zakupie klej do wklejania elementów przezroczystych

A oto efekty mojej pracy:

dscn1466q.jpg

dscn1467.jpg

dscn1468b.jpg

dscn1469.jpg

dscn1470k.jpg

dscn1471f.jpg

dscn1473y.jpg

dscn1474.jpg

dscn1475nw.jpg

dscn1476f.jpg

dscn1478r.jpg

dscn1479v.jpg

dscn1480b.jpg

dscn1481e.jpg

dscn1483f.jpg

dscn1486z.jpg

dscn1487.jpg

dscn1490r.jpg

dscn1491m.jpg

To by było na tyle

Pozdrawiam Paweł

Ładny, ładny ale z tą białą turbinką to trochę przesada he he.

A i na naczepie na środku u góry widać trochę jakby nie do końca wyrównaną szpachlę.

Pozdrawiam Jacek

Jest w miarę okej

Nie podobają mi się tylko światła w ciągniku jak i naczepie.

Nic tylko życzyć dalszych tak fajnie zrobionych modeli

Pozdrawiam.

Dzięki za dobre słowo

A jest gdzieś pokazane jak takie kable wykonać domowymi sposobami? Chodzi mi głównie o końce tych kabli, jak to pózniej zaczepić u samochodu i naczepy

Same kable zrobisz bez problemu, po prostu bierzesz drucik obwijasz go na patyczku i masz kabel. Natomiast kable są na osobnym stelażuna ciągniku i na naczepie jest tak samo,kiedyś próbowałem zrobić kable domowym sposobem i wszystko byłoby ok gdyby nie te stelaże.Odchodząc od tematu Italka się troszkę kompromituje,żeby w ciągniku nie było kabla to duży szok a w zestawie to już pełna kompromitacje,żeby akcesoria kupować o głupie kable,

Dokładnie Stelaż można zrobić z ramek po wyptaskach itp. A końcówki kabli wkładasz w nawiercone otworki w stelażu, który wykonasz. W naczepie natomiast taki stelaż już jest, pozostaje tylko nawiercenie otworków.

Co się stało z tylnymi światłami przy ciągniku? Jakby pomazane korektorem i wytarte szmatą.

Nie wiem o co chodzi... malowane od wewnętrznej strony i nic więcej. Może jakieś złudzenie, albo odbicie światła??

Po co robić stelaż do kabli jak oba stelaże są w Scani pomiędzy mocowaniem kabiny, a naczepa ma pod agregatem wystarczy nawiercić wtyczki które są na stelażach i wsadzić drucik(z długopisu) w akcesoriach jest za gruby drut.

Do wklejenia pozostało mi tylko przyklejenie kloszy na przednie lampy, oraz te boczne pomarańczowe światełka obrysowe w ciągniku.

Zrobię to przy okazji zakupu jakiegoś następnego ciągnika, kiedy to właśnie zakupie klej do wklejania elementów przezroczystych

To, że nie ma tych kloszy i obrysówek było napisane na samym początku. Ogolnie jak na pierwszy model to wyszedl Ci super ;) Ile czasu go robiłeś ?

• 4 months later...

Scania calkiem fajna. Robie ten sam model. Juz w wkrotce dodam fotki.

Ma ktos moze fotki lub jakis link jak wyglada gorna czesc agregatu chlodzacego?? szukalem w necie ale nic ciekawego nie znalazlem.. :(