Boros Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 Cześć mam pytanie buduję powyższy model i nie wiem czy kolor podany w instrukcji przez hasegawe H 316 jest właściwy konkretnie chodzi o to że jest to farba matowa a z tego co pamiętam to te samoloty się świeciły jak by były pomalowane połyskiem. I jeszcze jedno robić na nim wash bo to zawsze mi się kojarzyło z brudzeniem a te maszyny są myte po każdym pokazie co myślicie ? Cytuj
driftman04 Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 Maluj tak jak pisze w instrukcji. Najwyżej na końcu użyjesz lakieru. Jeśli chodzi o wash to nie jest technika brudzenia. W samolotach się jej używa do zaczernienia linii podziału blach, przez co model staje się bardziej realistyczny. Cytuj
Seweryn Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 Czyli sugerujesz żeby zrobić wash ? no raczej... Cytuj
pilex7 Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 Cześć mam pytanie buduję powyższy model i nie wiem czy kolor podany w instrukcji przez hasegawe H 316 jest właściwy konkretnie chodzi o to że jest to farba matowa a z tego co pamiętam to te samoloty się świeciły jak by były pomalowane połyskiem. I jeszcze jedno robić na nim wash bo to zawsze mi się kojarzyło z brudzeniem a te maszyny są myte po każdym pokazie co myślicie ? Ale, H316 to jest właśnie Gloss Skąd wziąłeś informacje, że to mat. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi