Baldigozz Napisano 13 Stycznia 2007 Share Napisano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Kupiłem onegdaj taki model Italeri i zachciało mi się zrobić go w polskich barwach: Niestety okazało się, że model Italeri oparty jest o części do ichniego M4A1 (76) czy M4A1 późnego, a Polacy używali M32 budowanych w oparciu o wczesny kadłub M4A1. Różnice zaznaczyłem na kadłubie dragonowskim otrzymanym od kolegi modelarza. Edytowane 15 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 13 Stycznia 2007 Share Napisano 13 Stycznia 2007 Model wykonany wspaniale , jedynie co mi nie pasuje to zbyt mocne cieniowanie aero , postaraj sie go zrobić mocno wypłowiałego bedzie ciekawy efekt ale do tego celu fajnie nadaja się pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 13 Stycznia 2007 Share Napisano 13 Stycznia 2007 O żesz Ty! piękne robisz te shermany! Podziwiam Cię za te przeróbki i dorabianie wszystkiego od podstaw! Niesamowite! malowanie też fajne. mi się z kolei podoba takie cieniowanie Wnętrze robiłeś od podstaw, czy to jakiś zestawik? Podsumowując: coś pięknego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 13 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2007 Cieniowanie robię suchym pędzlem bo mi się nie chce wyciągać aerografu (teraz zresztą jest zepsuty). Dlaczego tak mocno? Ano właśnie ze względu na późniejsze matowienie i pastele. Samo to, że wygląda to teraz tak mocno to w dużej mierze "zasługa" sidoluksu, który bardzo wyciąga takie kontrasty. Efekt końcowy powinien być łagodniejszy. Wnętrze jest całkowicie z zestawu Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi