maszynista93 Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 T34/85 vs. Pzkpfw VI TIGER Mid. Plan jest taki: Pewnie niektórym znajomy... T34/85 ZVEZDA + BILEK Pzkpfw VI TIGER Mid. ACADEMY + ITALERI I podejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 Podobno ten tygrys to mało z tygrysem ma wspólnego ;) Nawet go nie kleiłem - poszedł na klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Grunt żeby sensownie wyszła diorama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Zapowiada się ciekawy projekt. Będę kibicować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Podobno ten tygrys to mało z tygrysem ma wspólnego ;) Dla chcącego nic trudnego, trochę pracy i będzie Tygrys. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord of Darkness Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Witam. Jeśli chodzi o ten malunek w ołówku to daje głowę ze pomysł był zaczerpnięty z gry "T-34 vs Tiger" xD,moim zdaniem dość dobry symulator obu wozów przyjemnie się gra, a jeśli chodzi o Tigera...to sam buduje Tigera Academy też z wnętrzem lecz wczesną wersję.Prawdopodobnie bedzie w malowaniu z pod Kurska S13 "Springeren Staufel"Skaczący Diabeł chyba nie strzeliłem byka w pisowni jeśli tak to poprawcie.P.S. nie ma to jak fotosik chcesz powiększyć fotę a tu zupełnie inne zdjątko wyskakuje totalny szajs...na zakończenie dołączam się do obserwatorów i gorąco kibicuję. Pzdr!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 daje głowę ze pomysł był zaczerpnięty z gry "T-34 vs Tiger" Trafiłeś w 10 Co do tygrysa - zauważyłem już, że nie jest idealny jednak postaram się jak potrafię najlepiej. Oto efekty ostatnich dni silnik- jeszcze nie skończony i pytania: - Czy ten element za włazem (DRAGON) powinien znaleźć się na ACADEMY, i co to za otworki na środku ( też dorobić)? - Czy wersja MID miała spawaną z 2 kawałków płytę górną kadłuba - Jaką ewentualnie instalację dorobić na silniku i pytanie dodatkowe: - Jakie wybrać schematy na oba czołgi? Ja myślałem o takich jak są w grze Sugestie i podpowiedzi mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 - Czy ten element za włazem (DRAGON) powinien znaleźć się na ACADEMY, Ten element to właz do wystrzeliwania flar sygnałowych i w wersji "środkowej" jeszcze go nie było. i co to za otworki na środku ( też dorobić)? Tych "otworków" już w wersji "mid" nie było. - Czy wersja MID miała spawaną z 2 kawałków płytę górną kadłuba Nie. Jaką ewentualnie instalację dorobić na silniku Taka jaka powinna być. W sieci znajdziesz fotki Maybacha. - Jakie wybrać schematy na oba czołgi? Z teciakiem chyba kłopotów nie będziesz miał - zielony. Z Tygrysem też powinno Ci łatwo pójść, dostępnych schematów malowań jest dużo. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 tez pogrywałem w ta gierke, bardzo fajna, tylko krotka i malo zroznicowana. Zeby bylo tak jak w gierce to powinienes wziac poznego tygrysa ;) chyba by bylo nawet lepiej kupic se powiedzmy AFV niz tego z wnetrzem od academy no ale skoro juz sie stalo to kibicuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 18 Lutego 2010 Autor Share Napisano 18 Lutego 2010 Zeby bylo tak jak w gierce to powinienes wziac poznego tygrysa Z tego co wiem średni tygrys jak najbardziej może być w malowaniu 505 s.Pz.Abt ( jeli o to chodzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 chodzilo mi tylko o to ze w grze jezdzi sie poznym ale mi to nie przeszkadza ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 21 Lutego 2010 Autor Share Napisano 21 Lutego 2010 Kilka poglądowych zdjęć Sorki za jakość ale i tak jeszcze nie ma wielu szczegułów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 28 Lutego 2010 Autor Share Napisano 28 Lutego 2010 Witam Czas odświeżyć lekko temat Posłużyłem się statystami i przymierzyłem wozy na zgrubsza uformowaną podstawę: A tak to wygląda z docelowymi pojazdami Jak widać prace ruszyły też przy T34 Pas gąsienicy sklejony i lekko poprawiona faktura stali Tygrys otrzymał większość zimmerit-u I to by było tyle Na dokończenie czekają też inni... Pozdrawiam Damian - maszynista93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 hej naprawdę niezle się zapowiada jeśli chodzi o T-34 to nie głaszcz go tak papierem ściernym itp. bo te czołgi tak naprawdę były robione bele jak ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 Proszę o pomoc Mam do wyboru dwie pokrywy silnika, obie pochodzą od ZVEZDY pierwsza oryginalna od T34/85 Może źle myślę ale wydaje mi się, że ma zbyt ostre kąty druga pochodzi od T34/76 i wygląda tak ta pierwsza posiada kilka spawów ale ta druga bardziej mi leży drugie pytanie było już poruszane na forum ale nadal nie jestem pewien. czy montować daszki na peryskopach na wieży? a tu dwa zdjęcia z mizernego postępu dorobiłem numery odlewów i peryskopy na włazie kierowcy odciąłem również kilka wachaczy by móc dopasować koła do podłoża no i TYGRYSA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 8 Marca 2010 Autor Share Napisano 8 Marca 2010 Coś cicho - za cicho Tet prawie skończony więc czas wrócić do tygrysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek3 Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Temat zacząłeś fajny ale coś ci podpowiem - wieża - uchwyty do podnoszenia wieży ten typ co zrobiłeś był w T-34/85 z działem D-5T , wokół korka nie było obręczy z drutu , uchwyty dla desantu na kadłubie po 4 z obu stron Ty masz 3 na prawej burcie , z tyłu na klapie silnika drut skróć na wysokości osłony rur wydechowych - to były rurki przez które szedł przewód . Korzystaj ze zdjęć i dostępnych planów nie sugeruj się ściśle sylwetką z gierki bo będą błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 9 Marca 2010 Autor Share Napisano 9 Marca 2010 szczerze niczym się nie sugeruje, bo to tylko T34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 9 Marca 2010 Autor Share Napisano 9 Marca 2010 uchwyty do podnoszenia wieży ten typ co zrobiłeś był w T-34/85 z działem D-5T No cóż może ja i niedowidzę ale jak dla mnie te czołgi wożą S-53, ten pan np. ma taką wieżę w swoim wozie Ci zaś jeżdżą na takich Pod Warszawą śmigali na takich A niemcy pod-pożyczyli na testy taki wóz Czołgi z zakładów nr 112 miały taką kombinację Może nie jestem wielkim znawcą ale jedno wiem na pewno w przypadku T34 wszystko jest możliwe Jak coś jeszcze nie pasuje to pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSJ Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Na T-34 jest możliwe wiele, ale nie wszystko. Jeśli to jest wieża z Z. 112, to nawet po jakimś czasie wymian i dodawania elementów nie jest możliwe, aby miała te boczne "przycięcia" korpusu, jak model. Z tym bublem Zwiezdy lepiej było iść w stronę Z. 183. Tu jest pomieszanie z poplątaniem i dlatego trudno to oceniać merytorycznie, zwłaszcza jak się czyta 'to tylko T34", bo nie wiadomo, czy warto. Gdybyś mial do tego inny stosunek, jakiś pomysł na okres pokazywany na scence, możnaby konkretnie wpłynąć na wiarygodność całości. A tak, to pozostaje jedynie potwierdzić, że rzeczywiście część wczesnych T-34-85 z nową armatą (różnie o niej piszą - była to S-53 lub ulepszona Zis-S-53) miała takie zaczepy. Inna sprawa, że już osłona działa była nieco inna, bo np. nie miała tego żłobkowania na mufie, a zewnętrzny profil poprzeczny tej mufy nie był okrągły, tylko owalny. Wybrzuszenia na lewej ścianie wieży w produkcji Z. 112 nie było nigdy, a numery odlewów były (jeśli były) w innym miejscu, numeru na mufie wokół lufy nie stosowano i t. d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 9 Marca 2010 Autor Share Napisano 9 Marca 2010 Przyjmijmy, że jest to składak Bo gdyby zagłębiać sie bardzo w merytorykę to trzeba by inny lub inne zestawy ( co zazwyczaj wyklucza cena) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSJ Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Jest OK, jeśli Cię to zadowala. Zagłębiać się w merytorykę bardzo czy mniej, to rzecz jak najbardziej osobista. Jednak kasa ma do tego niewiele, zwłaszcza tu, gdyż chyba nikt nie produkuje zestawu z poprawną wieżą a la Z. 112. Trzeba więc, powiedzmy, raczej odwagi, aby samemu taką wykukać, ale wtedy już bez żartów - potrzebny byłby i dłuższy dach, i inne rozmieszczenie elementów na nim, inna forma osłon wentylatorów, a przede wszystkim regularny typ "zagięcia" ścian bocznych. Niewątpliwie trzeba mieć sporo chęci, aby prawidłowo pokazywać specyficzne charaktery odmian tego czołgu (ale czy z innymi jest inaczej...). Teoria składaka nieraz bardzo ułatwia zadanie, ale niekoniecznie tłumaczy błędy, tak jak tutaj, gdzie jest za wiele komponentów wzajemnie sprzecznych, m.in. już na poziomie kształtu odlanego korpusu. Takich wież nie było - oto straszna prawda. To nie dla czepiania się, tylko dla podkreślenia, że jest możliwa lepsza droga (krótsza i niedroga): Przy założeniu, że robi się wieżę z Z. 183, główna poprawka dotyczyłaby tej "białej" linni podziału na przodzie, a reszta to by były drobiazgi nawet nie do zauważenia przez większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek3 Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Nikogo nie chciałem gnębić - chciałem tylko zwrócić uwagę na pewne elementy które da się poprawić nawet w modelu ZVIEZDy , zgodzę się ze zdjęciami ale nawet składaki mają podwójny właz dowódcy a model ma pojedynczy . Nie czepiam się pomysłu i jego wykonawcy bo podoba mi się ta scena ale wiem ,że na wystawie sędziowie będą marudzić a na dioramke wystarczy zrobić prosto z pudełka i będzie OK . Pomysł mi się podoba i będę obserwował z ciekawością jak idą postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 Prawie macie rację Jednak model nigdy nie pojawi się na wystawie Zdaję sobie sprawę z tego, że nie wszystko się zgadza ale... "Oryginału i tak nie zrobisz" Chciałem po prostu troszkę się pobawić z tym zestawem (WE WŁASNYM ZAKRESIE ) Jak bendę składał Dragony to bardziej zwrócę uwagę na merytorykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 21 Marca 2010 Autor Share Napisano 21 Marca 2010 Temat daleko poleciał na liście więc odświeżam w pierwszej warstwie kolory podstawowe narazie tylko tyle choć nadal jest nieskończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi