Gościu Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Witam. Model z zestawu Tamiya 35286, kilka przeróbek i dodatków. Nie zdecydowałem się jeszcze na któreś konkretne malowanie - wybór od szarego do dkgb. Baza: p. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longer08 Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Oooo łał! Piękne a znając życie jak pomalujesz będzie szczekoopad Pozrdo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ironkamil Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 To jest "nowy" zestaw, znaczy się stary model+komplet blach w zestawie czy, stary z dokupionymi blachami? Gościu Nie maluj go, tak ładnie wygląda z blaszkami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Cześć! Fajny modelik, blaszki też super ale...skrajnie z lusterkami wstecznymi źle zamontowane , na osłonach przeciwodłamkowych braki zastrzałów i uchwytów. Na razie tyle wypatrzyłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonex13 Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 No i scenka opadała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted February 19, 2010 Author Share Posted February 19, 2010 Hej. Kwestie wyglądu rozwiąże dopiero podkład, który uświadomi(mnie) gdzie są babole modelarskie...oby jak najmniej ich było. Zestaw, spekulował nie będę - nie mam zielonego pojęcia, z góry zakładam że to kotlet odgrzany(dodana lufka i kosz/siata) Blachy , to taki zestawik LR(LAS35006) Ograniczniki - obawiam się, że jesteś w błędzie - na zdjęciach z epoki widnieją montowane w różnych konfiguracjach ułożenia(na 221/222/223). Między innymi i ta(jak w moim modelu) bywa - a czym to spowodowane nie wiem. Uchwyty, fakt niedorobione.W zestawie blaszek nie wspomniano o nich...a i ja akurat podlepiałem na bazie fotek, które nie miały tych że. Zastrzały - a tu to poproszę paluszkiem, bo zielonego pojęcia nie mam co to <:F thx & p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 Witam. Ograniczniki - obawiam się, że jesteś w błędzie - na zdjęciach z epoki widnieją montowane w różnych konfiguracjach ułożenia(na 221/222/223).Między innymi i ta(jak w moim modelu) bywa - a czym to spowodowane nie wiem. Ogranicznik lub skrajnia bardziej odgięty czy mniej to kwestia ustawienia mnie chodzi o lusterka na skrajniach/ogranicznikach. Są źle ustawione , kierowca nie widziałby do tyłu. Zastrzały to w tym przypadku podpórka podtrzymująca siatkę przeciwodłamkową , tak na skos zdjęcie obrazujące te przypadki znajdziesz na www.odkrywca.pl w temacie rekonstrukcji sd.kfz 222 pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPIDIvonMARDER Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Nie mogę się doczekać malowania! Twój 222 na razie wygląda imponująco z tym całym złotem na pokładzie! xD Sam mam takiego małego "Siegfrieda" i to jeden z moich ukochanych modeli... Tamiya odwaliła kawał dobrej roboty, szczerze polecam wszystkim! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akahoshi Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Na razie świetna robota. Obserwuję. Ogranicznik lub skrajnia bardziej odgięty czy mniej to kwestia ustawienia mnie chodzi o lusterka na skrajniach/ogranicznikach. Są źle ustawione , kierowca nie widziałby do tyłu. Dokładnie. W tym momencie lusterka są skierowane na podłoże przed pojazdem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lexxer_monster_machine Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Ponadto we większości przypadków montowano tylko jedno lusterko po lewej stronie, a i kierunkowskazy umieszczone są umieszczone w nieodpowiednim miejscu: Ta czy inaczej model cieszy oko Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Kurczę!wygląda jak reklama Abera,edka albo innych Lionów!!:)Fakt-lusterka odwrócone o 180 stopni!:)ale czemu tak nie może być?;)w czasie jazdy się obrócily!! szacun jak dla ,mnie!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted February 20, 2010 Author Share Posted February 20, 2010 Dooobryyyyyywieeeeeczóóóóór Bez wyliczania, odpowiedzi(różne okresy, wersje, teatry działań): Fotki z kolekcji własnej, tylko do dyskusji. A lustereczka się majtają, gdyż, bo, ponieważ nie są doklejone doooobraaaanoooc. p. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioba Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Imponująca kupa miedzianych blaszek. Wygląda to imponująco. Startuj z malowaniem, może coś podpatrzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lexxer_monster_machine Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Zwracam honory :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
subgrafik Posted March 5, 2010 Share Posted March 5, 2010 Widze ze kolega ciagle w formie ladnie sie prezentuje z detalami.... p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts