Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Model z zestawu Tamiya 35286, kilka przeróbek i dodatków.

Nie zdecydowałem się jeszcze na któreś konkretne malowanie - wybór od szarego do dkgb.

Baza:

ResizeofDSCF5989.jpg

ResizeofDSCF6007.jpg

ResizeofDSCF6008.jpg

ResizeofDSCF6009.jpg

ResizeofDSCF6010.jpg

ResizeofDSCF6011.jpg

ResizeofDSCF6012.jpg

p.

Napisano

To jest "nowy" zestaw, znaczy się stary model+komplet blach w zestawie czy, stary z dokupionymi blachami?

Gościu Nie maluj go, tak ładnie wygląda z blaszkami

Napisano

Cześć! Fajny modelik, blaszki też super ale...skrajnie z lusterkami wstecznymi źle zamontowane , na osłonach przeciwodłamkowych braki zastrzałów i uchwytów. Na razie tyle wypatrzyłem

Napisano

Hej.

Kwestie wyglądu rozwiąże dopiero podkład, który uświadomi(mnie) gdzie są babole modelarskie...oby jak najmniej ich było.

Zestaw, spekulował nie będę - nie mam zielonego pojęcia, z góry zakładam że to kotlet odgrzany(dodana lufka i kosz/siata)

Blachy , to taki zestawik LR(LAS35006)

Ograniczniki - obawiam się, że jesteś w błędzie - na zdjęciach z epoki widnieją montowane w różnych konfiguracjach ułożenia(na 221/222/223).

Między innymi i ta(jak w moim modelu) bywa - a czym to spowodowane nie wiem.

Uchwyty, fakt niedorobione.W zestawie blaszek nie wspomniano o nich...a i ja akurat podlepiałem na bazie fotek, które nie miały tych że.

Zastrzały - a tu to poproszę paluszkiem, bo zielonego pojęcia nie mam co to <:F

thx & p

Napisano

Witam.

Ograniczniki - obawiam się, że jesteś w błędzie - na zdjęciach z epoki widnieją montowane w różnych konfiguracjach ułożenia(na 221/222/223).

Między innymi i ta(jak w moim modelu) bywa - a czym to spowodowane nie wiem.

Ogranicznik lub skrajnia bardziej odgięty czy mniej to kwestia ustawienia mnie chodzi o lusterka na skrajniach/ogranicznikach. Są źle ustawione , kierowca nie widziałby do tyłu.

Zastrzały to w tym przypadku podpórka podtrzymująca siatkę przeciwodłamkową , tak na skos

zdjęcie obrazujące te przypadki znajdziesz na www.odkrywca.pl w temacie rekonstrukcji sd.kfz 222

pozdro

Napisano

Nie mogę się doczekać malowania! Twój 222 na razie wygląda imponująco z tym całym złotem na pokładzie! xD

Sam mam takiego małego "Siegfrieda" i to jeden z moich ukochanych modeli...

Tamiya odwaliła kawał dobrej roboty, szczerze polecam wszystkim!

Napisano

Na razie świetna robota. Obserwuję.

Ogranicznik lub skrajnia bardziej odgięty czy mniej to kwestia ustawienia mnie chodzi o lusterka na skrajniach/ogranicznikach. Są źle ustawione , kierowca nie widziałby do tyłu.

Dokładnie. W tym momencie lusterka są skierowane na podłoże przed pojazdem.

Napisano

Kurczę!wygląda jak reklama Abera,edka albo innych Lionów!!:)Fakt-lusterka odwrócone o 180 stopni!:)ale czemu tak nie może być?;)w czasie jazdy się obrócily!! szacun jak dla ,mnie!!

Napisano

Dooobryyyyyywieeeeeczóóóóór

Bez wyliczania, odpowiedzi(różne okresy, wersje, teatry działań):

2221.jpg

2223.jpg

222.jpg

2224.jpg

Fotki z kolekcji własnej, tylko do dyskusji.

A lustereczka się majtają, gdyż, bo, ponieważ nie są doklejone

doooobraaaanoooc.

p.

Napisano

Imponująca kupa miedzianych blaszek. Wygląda to imponująco. Startuj z malowaniem, może coś podpatrzę.

• 2 weeks later...