Gościu Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 Witam. Model z zestawu Tamiya 35286, kilka przeróbek i dodatków. Nie zdecydowałem się jeszcze na któreś konkretne malowanie - wybór od szarego do dkgb. Baza: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 Oooo łał! Piękne a znając życie jak pomalujesz będzie szczekoopad Pozrdo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 To jest "nowy" zestaw, znaczy się stary model+komplet blach w zestawie czy, stary z dokupionymi blachami? Gościu Nie maluj go, tak ładnie wygląda z blaszkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARECKI Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 Cześć! Fajny modelik, blaszki też super ale...skrajnie z lusterkami wstecznymi źle zamontowane , na osłonach przeciwodłamkowych braki zastrzałów i uchwytów. Na razie tyle wypatrzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 No i scenka opadała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Lutego 2010 Autor Share Napisano 19 Lutego 2010 Hej. Kwestie wyglądu rozwiąże dopiero podkład, który uświadomi(mnie) gdzie są babole modelarskie...oby jak najmniej ich było. Zestaw, spekulował nie będę - nie mam zielonego pojęcia, z góry zakładam że to kotlet odgrzany(dodana lufka i kosz/siata) Blachy , to taki zestawik LR(LAS35006) Ograniczniki - obawiam się, że jesteś w błędzie - na zdjęciach z epoki widnieją montowane w różnych konfiguracjach ułożenia(na 221/222/223). Między innymi i ta(jak w moim modelu) bywa - a czym to spowodowane nie wiem. Uchwyty, fakt niedorobione.W zestawie blaszek nie wspomniano o nich...a i ja akurat podlepiałem na bazie fotek, które nie miały tych że. Zastrzały - a tu to poproszę paluszkiem, bo zielonego pojęcia nie mam co to <:F thx & p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARECKI Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 Witam. Ograniczniki - obawiam się, że jesteś w błędzie - na zdjęciach z epoki widnieją montowane w różnych konfiguracjach ułożenia(na 221/222/223).Między innymi i ta(jak w moim modelu) bywa - a czym to spowodowane nie wiem. Ogranicznik lub skrajnia bardziej odgięty czy mniej to kwestia ustawienia mnie chodzi o lusterka na skrajniach/ogranicznikach. Są źle ustawione , kierowca nie widziałby do tyłu. Zastrzały to w tym przypadku podpórka podtrzymująca siatkę przeciwodłamkową , tak na skos zdjęcie obrazujące te przypadki znajdziesz na www.odkrywca.pl w temacie rekonstrukcji sd.kfz 222 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Nie mogę się doczekać malowania! Twój 222 na razie wygląda imponująco z tym całym złotem na pokładzie! xD Sam mam takiego małego "Siegfrieda" i to jeden z moich ukochanych modeli... Tamiya odwaliła kawał dobrej roboty, szczerze polecam wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Na razie świetna robota. Obserwuję. Ogranicznik lub skrajnia bardziej odgięty czy mniej to kwestia ustawienia mnie chodzi o lusterka na skrajniach/ogranicznikach. Są źle ustawione , kierowca nie widziałby do tyłu. Dokładnie. W tym momencie lusterka są skierowane na podłoże przed pojazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Ponadto we większości przypadków montowano tylko jedno lusterko po lewej stronie, a i kierunkowskazy umieszczone są umieszczone w nieodpowiednim miejscu: Ta czy inaczej model cieszy oko Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Kurczę!wygląda jak reklama Abera,edka albo innych Lionów!!:)Fakt-lusterka odwrócone o 180 stopni!:)ale czemu tak nie może być?;)w czasie jazdy się obrócily!! szacun jak dla ,mnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 Dooobryyyyyywieeeeeczóóóóór Bez wyliczania, odpowiedzi(różne okresy, wersje, teatry działań): Fotki z kolekcji własnej, tylko do dyskusji. A lustereczka się majtają, gdyż, bo, ponieważ nie są doklejone doooobraaaanoooc. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Imponująca kupa miedzianych blaszek. Wygląda to imponująco. Startuj z malowaniem, może coś podpatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Zwracam honory :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Widze ze kolega ciagle w formie ladnie sie prezentuje z detalami.... p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi