Jump to content

Nissan Skyline GTR R32(1:24 Tamiya)

kuba2507
 Share

Recommended Posts

Witam

Po dlugiej przerwie postanowilem ze cos zrobie. Konkursowy SLR czeka spokojnie z powodu malych komplikacji. Co do Skyline to dostal juz kolorek bazowy wieczorem otrzyma clar. Kolor jak widac szary z palety mitsubishi ktorym mialbyc polakierowany evo 4. Oki koniec gadania pare fotek wrzucam.

p2200115s.jpg

p2200116.jpg

p2200117.jpg

p2200118.jpg

p2200121.jpg

p2200119.jpg

p2200120.jpg

C.D.N. :P

Witam.

Ciesze sie ze kolorek sie podoba. Kasta otrzymala clar, nie jestem zbyt zadowolony z efektu. Ocencie sami bo w sumie lakier jest ladnie polozony gladki, polerka az taka nie jest potrzebna ale cos jest co mi sie nie podoba tylko nie wiem co:P

p2210125r.jpg

p2210126m.jpg

p2210131.jpg

p2210133.jpg

p2210135.jpg

p2210136.jpg

Jak by sie chcialo komus cos napisac:p to niech pisze smialo :P:P

Zeby nie bylo ze nic sie nie robi. Musze tylko linie podzialu poprawic. Model ma wiele bledow ale to z tego powodu ze musze ten model skonczyc a nie odstawiac na bok tak jak 6 innych;/ jak ten skoncze to potem pojdzie z innymi z gorki :P

p2250171.jpg

p2250168.jpg

p2250167.jpg

p2250169.jpg

Pisac!! :P:P:P

• 4 months later...

Witam. Maly UP, a wiec tak pomalowane uszczelki. Auto stoi na wszystkich czterech lapach. No i fotka wydechu na zdjeciach nie wyglada niestety za rewelacyjnie ;/

p7130319.jpg

p7130320.jpg

p7130323.jpg

• 4 weeks later...

Ja uzywam podkladu tamiya bialego(daje 2 ciekie warstwy i jedna grobsza) a potem maluje lakierami samochodowymi. Lakierujac samochodowkami musisz pierwsza warstwe polozyc bardzo ale to bardzo cienka ze tak powiem przypylic model potem druga juz grobsza a trzecia mokra. Zapytasz dlaczego bo podklad tamiya nie jest pod lakiery samochodowe i lubia sie ze soba wazyc.

Ja uzywam podkladu tamiya bialego(daje 2 ciekie warstwy i jedna grobsza) a potem maluje lakierami samochodowymi. Lakierujac samochodowkami musisz pierwsza warstwe polozyc bardzo ale to bardzo cienka ze tak powiem przypylic model potem druga juz grobsza a trzecia mokra. Zapytasz dlaczego bo podklad tamiya nie jest pod lakiery samochodowe i lubia sie ze soba wazyc.

Dziekuje ci bardzo za odpowiedz

Czy lakiery samochodowe moga byc w sprau z puszki ze sklepu moto ?