P@wel Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Witam. Rozpoczynam relację z budowy MiGa-29 od Academy. Model będzie w polskim malowaniu nb. 56 z 1ELT z Mińska Mazowieckiego. Pudło modelu Academy: Do waloryzacji wykorzystam: kokpit Airesa(A4074), dysze Airesa(4189) i nos Quickboosta(QUB48122): blaszki Parta(S48024) i blaszki z zestawów żywic widocznych wyżej: Użyję kalkomanii z Topshots Kagero: A oto efekty dotychczasowej pracy: Pomalowane, przybrudzone i pokryte sidoluxem koła, czekają na mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Nie wiem dlaczego ale ja też zaczynam robienie modelu od pomalowania kół ... jak już są koła to się jakoś robota toczy... . Będę robił ten sam egzemplarz z podobnymi dodatkami tylko w 1/72. jakie podwieszki planujesz? PTB-1500 warto by było podczepić, nasz migacz bez podkadłubowego zbiornika to jak żołnierz bez karabinu. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Oooo temat zacny. Będę się bacznie przyglądał. Bo samolot nie dość , że w polskim malowanku z pobliskiego Mińska , to jeszcze do tego Mig-29. Chyba najładniejszy myśliwiec odrzutowy zaraz po Su-27. A oponki to zrób bardziej "szarawe" jak już brudzisz dekle. Guma na oponach nie jest taka do końca czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 HA ! Znowu jet na forum i w naszym malowaniu Czekam na więcej Co do rankingu "piękności" to na 1 miejscu Mig-29 razem z Mirage 2000 a dalej to Su-27, Mirage F1... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Jakaś moda na 56 nastała Malowanie przed czy po remoncie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Tyle co skończyłem swojego MiGa, to Wy ludzie zaczynacie, tyle że z wieloma dodatkami. Muszę chyba nadrobić i zbudować kolejnego... Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 21 Lutego 2010 Autor Share Napisano 21 Lutego 2010 jakie podwieszki planujesz? PTB-1500 warto by było podczepić, nasz migacz bez podkadłubowego zbiornika to jak żołnierz bez karabinu. Zbiornik będzie. Jeśli chodzi o konfiguracje to planuję tak: Na skrzydłach nic, osłony na wloty, wodzidło i drabinka niekoniecznie, klocki pod koła, otwarta kabina, otwarty chociaż jeden luk z awioniką, hamulec aerodynamiczny raczej zamknięty i dysze bez osłon. I pytanie: Czy taka konfiguracja jest możliwa? Mam już wycięte otwory na awionikę (na zdjęciach spasowane na sucho): Może trochę się pośpieszyłem... Chyba najładniejszy myśliwiec odrzutowy zaraz po Su-27. Zgadzam się A oponki to zrób bardziej "szarawe" jak już brudzisz dekle. Guma na oponach nie jest taka do końca czarna. Tak, tak, ale najpierw lakier mat. Malowanie przed czy po remoncie? Takie jak na fotkach oryginału w pierwszym poscie, czyli po remoncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Co do hamulca aero i jego otwarcia na ziemi to jest to mało możliwe, no chyba że stracił samolot ciśnienie w hydraulice. Co do samego modelu to jest okropeczny do sklejania Walczę z nim i nie mogę skończyć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Co do samego modelu to jest okropeczny do sklejania Walczę z nim i nie mogę skończyć ;) Co mnie straszysz ? W środę przychodzi do mnie paczka z tym modelem. A w czym jest kłopot ? Może w Twoim modelu są dwie takie same połówki kadłuba ? Jakieś złośliwe spasowanie kadłuba itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi