filon Napisano 14 Stycznia 2007 Share Napisano 14 Stycznia 2007 Zgodnie z obietnicą przedstawiam zdjęcia modelu zrobionego na potrzebę Oldmanowego konkursu na KW. (jak na razie przedostanie miejsce zajmuje - może jeszcze się uda zająć zaszczytne ostatnie ) Model zrobiłem w ciągu 5 dni roboczych podzczas przedświątecznego rozluźnienie w pracy ( + szósty dzień w domu malowanie). Wykonanie "prosto z pudła" - nie dodałem nawet połączenia wlewu paliwa ze zbiornikiem. Jedyne co wymieniłem, (w ramach takiej mojej tradycji - od drugiego modelu w 1/35) to antenka ... wykonana z ... kociego wąsa Oczywiście nie gonię kota z nożycami w celu pozyskania antenki, tylko mając od zawsze 1-2 koty w domu znajduje się od czasu do czasu zgubiony wąs. W czasie malowania umarł mi jeden agregat z lodówki, okazało się, że mój aerograf (hybrydowa modyfikacja ps.Iwaty dyszą od Badgera) jest konstrukcyjnie niedostosowany do malowania Pactrą bez retardera, i takie tam pomniejsze problemiki pokonałem po drodze. A'propos malowania: bazowy Dark Green (Humbrol 116) aerografem, na to plamy Field Drab (Pactra A23) też aerografem :devil1: i plamki pędzlem z czarnego (Pactra A46) i Sand (Humbrol 121). Potem kalkomanie, delikatny (i niezbyt udany) wash plakatówkami, suchy pędzel Mud'em (Pactra A52) i na wszystko bezbarwny matowy humbrola (taki z prawie sześciennego słoiczka). Karabin: gunmetal metalizer Humbrola (27004) przetarty wacikiem (kosmetycznym) na patyczku. Do oglądania z odległości nie mniejszej niż metr nadaje się znakomicie (i żonie podoba się malowanie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 14 Stycznia 2007 Share Napisano 14 Stycznia 2007 Jeśli pięć dni od rana do wieczora to gratuluję model mi sie podoba . Ja kiedyś taki maratonik sobie zrobiłem od 10.00 do 3.00 w nocy przez 14 dni.Fajnie było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 14 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2007 Dzięki. 5 dni od 7.30 do 15.30, z tym, że jakieś jeszcze niemodelarskie "obowiązki służbowe" trzeba było w tym czasie wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 16 Stycznia 2007 Share Napisano 16 Stycznia 2007 Kurcze ale ładny Humek !! Cacy model. Śliczny. Ale teraz się przyczepię. Podstawka by się przydała. Nie dotyka się wtedy modelu tylko łapie za podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 26 Stycznia 2007 Share Napisano 26 Stycznia 2007 Jejku czemu ja dopiero teraz to odkrylem Normalnie ......... miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Stycznia 2007 Share Napisano 26 Stycznia 2007 Kici... Kici... Kici... Pomysł na antenkę wspaniały (zwłaszcza, że sam mam w domu kiciusia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 28 Stycznia 2007 Share Napisano 28 Stycznia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 29 Stycznia 2007 Share Napisano 29 Stycznia 2007 jeżeli w ciągu całego mojego żywota zrobie prawie tak samo dobrze zrobiony model to chyba umre szczęśliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haker Napisano 15 Czerwca 2007 Share Napisano 15 Czerwca 2007 z podstawkom dobry pomysł ale HMMWV "Desert Patrol" nigdy nie został skierowany do produkcji seryjnej testowany był w US Army National Training Center w Forcie Irwin w Kalifornii.więc podstawkę trzeba będzie zrobić na treningu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi