kubisz Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 M1114 Up-Armored Humvee, używany przez najemników w Afganistanie. Baza - M1025 Tamiya, konwersja - M1114 MIG Productions, koła - Blast Models. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z efektu, chociaż jak przyszło do sklejenia modelu do kupy, nie wszystko poszło po mojej myśli. Po raz pierwszy zastosowałem wash, lekki i nieśmiały, częściowo zniknął pod pigmentami, trochę popsuły zdjęcia. Ale jest i bardzo się z tego cieszę Przy następnym modelu na pewno zastosuję go odważniej (bo i wyjścia nie ma innego - model będzie w malowaniu piaskowym). Warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Piękna sprawa. Znać rękę mistrza. Kuchnia, kiedy ja tak nauczę się robić Humvee's... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Lutego 2010 Autor Share Napisano 22 Lutego 2010 Jestem za Nawet nie wiesz, jak mnie to cieszy Tysiuniek, również dzięki za miłe słowa, ale przesadzasz z tym mistrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Dobra, dobra...Z czego zrobiłeś reflektor? Szperacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Lutego 2010 Autor Share Napisano 22 Lutego 2010 Tylny szperacz? Obudowa to reflektor z T-34 Tamiyi, szkiełko wydłubane ze starego, zezłomowanego modelu Humvee ESCI. Średnice pasowały elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Bardzo ładny "najemnik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Bardzo ładny "najemnik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Ogólnie gitara, ale szczegółów nie widać. Zrób trochę więcej zdjęć w tym zbliżenia, bo już widać, że jest na co popatrzeć. Jedyne co to nadal twierdzę, że fotel jest trochę zbyt czerwony, no ale to rzecz gustu. Również stwierdzam, że: Bardzo ładny "najemnik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Bardzo ładny "najemnik" Jak koledzy, a powiem więcej, podoba mi się bardzo, bardzo bardzo Sylwetka masywna i bardzo ciekawa. Chyba drugi najlepszy po Polskim M1026A2 Fajnie, że dałeś washa. Mam tylko jedno ale, na zdjęciach chyba nie ma szyb bocznych Oryginał ma wszystkie, albo ma przód uchylony. Dobrze myślę Takie było założenia, żeby był bez oszklenia, czy jestem może ślepy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Lutego 2010 Autor Share Napisano 23 Lutego 2010 Dzięki wszystkim za opinie na zdjęciach chyba nie ma szyb bocznych Oryginał ma wszystkie, albo ma przód uchylony. Dobrze myślę Takie było założenia, żeby był bez oszklenia, czy jestem może ślepy... Właśnie takie było założenie. Na większości znanych mi zdjęć M1114 szyb nie ma w drzwiach, dlatego też postanowiłem tym faktem usprawiedliwić swoje lenistwo No i lepiej widać też wnętrze, do którego - jak pisałem w warsztacie - przyłożyłem się trochę bardziej niż to było w początkowych założeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Piękny,perfekcyjny jak każdy model Kuby (ciekawy pomysł na pojazd i mistrzowskie wykonanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Lutego 2010 Autor Share Napisano 23 Lutego 2010 Ogólnie gitara, ale szczegółów nie widać. Zrób trochę więcej zdjęć w tym zbliżenia, bo już widać, że jest na co popatrzeć.Jedyne co to nadal twierdzę, że fotel jest trochę zbyt czerwony, no ale to rzecz gustu. Proszę bardzo: Myślę, że wielkiego wstydu nie ma Co do tego fotela, to może faktycznie za bardzo żarówiasty? Na szczęście z ewentualnym przemalowaniem nie będzie raczej problemu - paczka fajek i sam fotel są przyklejone na słowo honoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Lutego 2010 Autor Share Napisano 23 Lutego 2010 Zapomniałem napisać - 2 pierwsze zdjęcia z tej drugiej serii z dedykacją dla BaldPumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Myślę, że wielkiego wstydu nie ma Skończ waść wstydu oszczędź i nie pisz takich bzdur Twój model miażdży wszystkie inne Humvee jakie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Zapomniałem napisać - 2 pierwsze zdjęcia z tej drugiej serii z dedykacją dla BaldPumy ładne ...... ale ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Lutego 2010 Autor Share Napisano 24 Lutego 2010 Fajnie, że się podoba Chociaż niektórzy: Twój model miażdży wszystkie inne Humvee jakie widziałem mocno przesadzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 No ..i to jest bardzo fajnie pomalowany HMMWV, jest sie na czym wzorować. Kubisz rozkręcaj się w malowaniu bo tylko tego mi brakowało w Twoich HMMWV, adekwatnego malowania do jakości detali itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 mocno przesadzają Wcale nie Kolorystyka podoba mi się. Jest zabójcza tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 25 Lutego 2010 Autor Share Napisano 25 Lutego 2010 Dzięki jeszcze raz Takie opinie tym bardziej mnie mobilizują, przy następnym Humvee mam zamiar przyłożyć się przede wszystkim do malowania, efektów "przestrzennych" i śladów użytkowania - co przy jednolitym piaskowym malowaniu będzie miało jeszcze większe znaczenie, niż przy modelu z tej galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 A nie planujesz kupić aerografu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 25 Lutego 2010 Autor Share Napisano 25 Lutego 2010 A nie planujesz kupić aerografu? Niestety nie. Nie wdając się w szczegóły - brak warunków na posiadanie tegoż. Polubiłem te moje pędzle - nie było wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi