Skocz do zawartości

Panzer IV Ausf. H with Armor (Academy 1:35)

vorenus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam to mój pierwszy model na forum a trzeci ogólnie , dwa poprzednie robiłem ok 10 lat temu więc w sumie można powiedzieć że zaczynam tą przygodę , na początek chciałem coś taniego i wyglądającego w miarę dobrze żeby nie wydać za dużo i sprawdzić czy mnie to wciągnie ( no i wciąga ) .

Model pewnie dużo ludzi zna ma nie najlepszą opinie .

chciałem go zrobić tak jak na pudełku tzn tak:

3171431.jpg

Niestety farbę którą użyłem :

http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=359218&kateg=1440686

nie była taka jak powinna być .

Fotki z etapu na którym jestem i mam od razu pytanie czy macie pomysł na malowanie żeby wykorzystać już farbę którą malowałem, oczywiście model jeszcze nie jest skończony.

zdjcie002w.jpg

zdjcie003j.jpg

Witam.

Najlepiej to zmieniłbym model, jak nie model to wrzucił to co juz pomalowane do kreta.

Jeśli nie chcesz zmieniać farby to może malnij jeszcze jedną warstwe.

Teoretynie farbe masz dobrą ale nie wiem czy to światło czy co, że tak wyszło.

Jeszcze możesz przemalować na inny kolor.

Sklejenie wyszło Ci zacne, ja niestety nie dałem rady tego szajsu tak ładnie zmontować. A co do malowania... ja nie widzę tu żadnej farbki... polecam HMatt 93 jako podkład, jest idealna.

Na razie wyszło coś takiego raczej nie jest to żadne oryginalne malowanie ale tak jak pisałem traktuje go bardziej jako model do nauki (sklejanie , malowanie , wash itp ) , na razie przed washem jeszcze .

zdjcie065.jpg

zdjcie068q.jpg[/img]

• 2 weeks later...

Kamuflaż nawet, nawet. Podaruj sobie na razie odpryski i zacieki.

Gąsienice pomaluj na czarno i przetrzyj na metal tylko powierzchnie styku z podłożem bo teraz wyglądają fatalnie - jakby całe srebrne. Wystająca lufa karabinu powinna byc na czarno. Potem można leciutko przetrzeć jakimś metalizerem.

Prócz tego, że ten model jest fatalny jako pz IV malowanie kamuflażu wyszło Ci dobrze. Reszta wymaga po prostu więcej warsztatu. Rób następny.

Hi Vorenus

Kamo fajnie wyszło. Zacieki OK ale pamiętaj o tym że, zacieka tez "od środka" czyli wewnętrzne strony osłon.

Nic nie zrobiłeś z gratami na bokach, kola zapasowe koc pod podnośnik,wycior itd.

obicia cześć extra a cześć do d... przesady.

A ta szpara przy lewym przednim błotniu to jadnak niezła skucha.

Daj fote "od rufy"

psdr

Skorupiak

PS.

Też wlczę z całą serią Academy. poligonowo testuje to co wyczytam na forum.

S.