vorenus Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Witam to mój pierwszy model na forum a trzeci ogólnie , dwa poprzednie robiłem ok 10 lat temu więc w sumie można powiedzieć że zaczynam tą przygodę , na początek chciałem coś taniego i wyglądającego w miarę dobrze żeby nie wydać za dużo i sprawdzić czy mnie to wciągnie ( no i wciąga ) . Model pewnie dużo ludzi zna ma nie najlepszą opinie . chciałem go zrobić tak jak na pudełku tzn tak: Niestety farbę którą użyłem : http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=359218&kateg=1440686 nie była taka jak powinna być . Fotki z etapu na którym jestem i mam od razu pytanie czy macie pomysł na malowanie żeby wykorzystać już farbę którą malowałem, oczywiście model jeszcze nie jest skończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Witam. Najlepiej to zmieniłbym model, jak nie model to wrzucił to co juz pomalowane do kreta. Jeśli nie chcesz zmieniać farby to może malnij jeszcze jedną warstwe. Teoretynie farbe masz dobrą ale nie wiem czy to światło czy co, że tak wyszło. Jeszcze możesz przemalować na inny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Sklejenie wyszło Ci zacne, ja niestety nie dałem rady tego szajsu tak ładnie zmontować. A co do malowania... ja nie widzę tu żadnej farbki... polecam HMatt 93 jako podkład, jest idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 A czemu zaraz do kreta ? fajna baza do zrobienia trofiejnego , przycieniować ciemniejszym zielonym dać przetarcia walnąć białe lub czerwone gwiazdki i bedzie śliczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 25 Lutego 2010 Autor Share Napisano 25 Lutego 2010 Myślałem o czymś takim : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 No to przyciemnij tylko ten zielony co masz, a potem nałóż kamo dunkelbelb i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 25 Lutego 2010 Autor Share Napisano 25 Lutego 2010 Ale to była właśnie farba dunkelgelb ta co podałem w linku powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 A dobrze ją wymieszałeś ? Jak tak i wyszła taka, to kup nową, albo z innej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 25 Lutego 2010 Autor Share Napisano 25 Lutego 2010 http://www.ehobbies.com/tes2095.html Ta sama nazwa farby i firma , kolor taki jak no moim modelu ????!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 4 Marca 2010 Autor Share Napisano 4 Marca 2010 Na razie wyszło coś takiego raczej nie jest to żadne oryginalne malowanie ale tak jak pisałem traktuje go bardziej jako model do nauki (sklejanie , malowanie , wash itp ) , na razie przed washem jeszcze . [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 13 Marca 2010 Autor Share Napisano 13 Marca 2010 (edytowane) Parę nowych fotek juz prawie koniec : Edytowane 13 Marca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Kamuflaż nawet, nawet. Podaruj sobie na razie odpryski i zacieki. Gąsienice pomaluj na czarno i przetrzyj na metal tylko powierzchnie styku z podłożem bo teraz wyglądają fatalnie - jakby całe srebrne. Wystająca lufa karabinu powinna byc na czarno. Potem można leciutko przetrzeć jakimś metalizerem. Prócz tego, że ten model jest fatalny jako pz IV malowanie kamuflażu wyszło Ci dobrze. Reszta wymaga po prostu więcej warsztatu. Rób następny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 lufa karabinu powinna byc na czarno No i mieć otwór wylotowy , bo inaczej nici ze strzelania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jask33 Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Hi Vorenus Kamo fajnie wyszło. Zacieki OK ale pamiętaj o tym że, zacieka tez "od środka" czyli wewnętrzne strony osłon. Nic nie zrobiłeś z gratami na bokach, kola zapasowe koc pod podnośnik,wycior itd. obicia cześć extra a cześć do d... przesady. A ta szpara przy lewym przednim błotniu to jadnak niezła skucha. Daj fote "od rufy" psdr Skorupiak PS. Też wlczę z całą serią Academy. poligonowo testuje to co wyczytam na forum. S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 13 Marca 2010 Autor Share Napisano 13 Marca 2010 Dzięki za komentarze . To wersja do testów , dlatego w nie których miejscach jest przesadzone , model jeszcze nie jest całkeim sklejony stąd ta szpara a rufa jeszcze nie skończona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi