Tysiuniek Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Jeszcze będa zrobione drobne poprawki: kierunkowskazy, tabliczki znamionowe, butelki itp. Papier toaletowy, bojowy kibelek są. Musza być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Ten Twój podoba mi się najbardziej - duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 No więc tak. Model wygląda bardzo ładnie. Jeden z Twoich lepszych. Ale mam pewne ale. Mógłbyś zrobić washa albo nawet sam suchy pędzel, aby przełamać monotonię nadwozia, maski itd. Wash znacznie uatrakcyjniłby model i poprawił jego wygląd. Także proponuję poćwiczyć No i mam też pytanie, czy to siedzenie na pace miało mieć takie różne wgniecenia Ogólnie model ciekawy, ładny, a jeśli przełamiesz się w końcu washa itd. to model będzie super P.S. Bardzo fajnie zagracona paka i super plecaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 27 Lutego 2010 Autor Share Napisano 27 Lutego 2010 Dzięki za opinie. Im więcej krytycznych, tym bardziej się cieszę - nie jestem na tym punkcie wrażliwy. Dzięki BaldPumo - od Ciebie otrzymać pochwałę, to bardzo przyjemne... Jak już pisałem wcześniej, model tak naprawdę jeszcze nie jest skończony na 100%. Wash był, ale stał się mało widoczny po neutralizacji odcienia plamek. Zderzak - to nie jest siedzenie, to miał być otwarty pokrowiec na M40! Oj, coś mi chyba nie wyszedł. Karabin przesunął się podczas robienia fotek - podczas jego klejenia cyjanopanem przykleiłem sobie nochal do ławki Humvee - przypadkowo. Trochę się nabiedziłem z jego odklejeniem, nie było to jednak wygodne i nie bardzo wypadało tak paradować.Już jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Jeden z Twoich lepszych Humvee, gratulacje. Całkiem nieźle wypadł kamuflaż, bardzo fajnie tobołki z tyłu (oprócz tego pokrowca na M40, średnio mi się widzi). Koniecznie postaraj się o jednolite tło do zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Kamuflaż na pokrowcach plecaków i hełmach do wymiany. Hełmy są systemu PASGT i wątpię aby Korpus ich uzywał w 2003. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 27 Lutego 2010 Autor Share Napisano 27 Lutego 2010 Może...Niemniej jednak, na stopklatkach filmu zarówno hełmy, jak i plecaki są mniej więcej takie. Część plecaków ma kolory zielono-oliwkowo-brązowe, a hełmy mają brązowe "paćki".Poza tym jednak te hełmy z zestawu Academy są ogólnie podobne.Peter, zrób wreszcie jakiegoś Humvee, tez bardzo bym chciał go ocenić, ale poza jednym, nie bardzo mam co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Tysiuniek to Twój najlepszy humvee (choć dumvee i izraelski są też perfekcyjne) Uwielbiam takie obładowane na na maksa pojazdy (z jakiego zestawu pochodzi ten KM,który jest na masce?)Pozdrawiam (czekam na kolejny pojazd,Twoje warsztaty są bardzo pouczające ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 28 Lutego 2010 Autor Share Napisano 28 Lutego 2010 Dzięki Peter 1410. Km M 249 pochodzi z zestawu Dragona Modern Machine Gun Set 3806. Zawiera 15 rodzajów różnych km-ów, każdy po 2 sztuki, czyli razem 30 sztuk. Czasami można go dostać na Allegro lub w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 oza tym jednak te hełmy z zestawu Academy są ogólnie podobne. PASGT i MICHi z GK Różnica jest Część plecaków ma kolory zielono-oliwkowo-brązowe, a hełmy mają brązowe "paćki". Tak, to desert 3 color. Chodzi mi o to że nie bardzo wyszedł, węższe paski brązowe i więcej zieleni daj następnym razem. Po paru razach ci wyjdzie, mi też jeszcze nie wychodzi idealnie. Takie moje zdjęcie żebyś nie myślał że się wymądrzam Nie ideał ale coraz lepiej mi wychodzi Peter, zrób wreszcie jakiegoś Humvee, tez bardzo bym chciał go ocenić, ale poza jednym, nie bardzo mam co. W związku z powrotem do modelarstwa po przerwie może coś wymyślę, ale jest tyle wersji że sam nie wiem co Marzyłby mi się jakis prosty z Afganistanu ale znając życie to tone dodatków bym musiał kupić a mam dość żywic na razie.. BTW Rozpoznanie w Korpusie używało z tego co wiem M 249 w wersji z regulowaną kolbą i szynami montażowymi. (desantowa ?) Ale to taki szczegół na który można przymknąć oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 28 Lutego 2010 Autor Share Napisano 28 Lutego 2010 Dzięki Peter. Teraz już wiem, jak to robić. Taka fotka, babka co prawda jest z zaopatrzenia, ale fajnie wygląda...no i ma M249 ze składaną kolbą. Zgadza się, hełm PASGT posiada dwa punkty mocowania paska, takie też występują w filmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Teraz tak patrzę i chyba namieszałem niepotrzebnie z hełmami, sorry :( Nie będę edytował postów, może komuś się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 28 Lutego 2010 Autor Share Napisano 28 Lutego 2010 Nic nie szkodzi. Następnym razem postaram się lepiej to zrobić. Figurki fajne, ja niestety nigdy żadnej nie zrobiłem.Może kiedyś sie przełamię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi