Jump to content

[Galeria HUMVEE] M998 DESERT PATROL ITALERI

Peter 1410
 Share

Recommended Posts

Witam

Czwarty humvee ukończony (model ten jakoś długo powstawał) Model zrobiony prosto z pudła,bez radiostacji (dlatego nie ma anteny,jest mocowanie pod antenę) Model w jednobarwnym malowaniu olive drab (pierwszy prototyp miał takie malowanie) Najgorzej wyszło spasowanie nadwozia (model Italeri to wielkie uproszczenia) Może stanowić bazę do bardzo fajnego pojazdu(kilka istotnych przeróbek)

th_DSC_0310.jpg

th_DSC_0309.jpg

th_DSC_0308-1.jpg

th_DSC_0303.jpg

th_DSC_0299.jpg

th_DSC_0305.jpg

Pozdrawiam Piotrek

Dość czysto sklejony, oprócz tej góry nadwozia - faktycznie pozostawia to sporo do życzenia. Kilka uwag:

- spróbuj zastosować choćby suchy pędzel - na pewno model by zyskał;

- może lekko zakurz koła, podwozie i dolne partie nadwozia;

- szkoda, że jednak nie dałeś kilku plecaków na boki budy;

- niepotrzebnie całe boczne kierunkowskazy malujesz farbami clear - nie cały element w oryginale to szkiełko - zerknij tutaj:

th_hummer_027.jpg

Ogólnie - całkiem przyjemny model. Czekam na następny

Sklejony czysto to duża zaleta, ale on się nadaje do warsztatu!

Góra nadwozia: wystarczyłoby trochę szpachli i pilnik. Już by dziur nie było.

Maska: element ze światłami, ten po środku - zaszpachluje szczeliny między nim, a główną częścią maski.

Światła odblaskowe: tak jak pisał Kuba.

Plecaki, kurz: tak jak pisał Kuba

Suchy pędzel: tak jak pisał Kuba, a taki mały myk na karabin: nie widzę czy jest pomalowany czarnym czy gunmetalem, ale weź zwykły, miękki lub średni ołówek i przetrzyj krawędzie i imitacje dziurek.

Dla urozmaicenia: przemaluj kanistry na zielony albo piaskowy kolor i paski je mocujące też. Klamerki od zapięć pomaluj srebrnym czy aluminiowym.

Wszystkie te niedociągnięcia które z Kuba wymieniliśmy nie są trudne do nadrobienia. Posiedź jeszcze jeden dzień nad tym modelem, bo mimo że odbiega od oryginału, to szkoda go tak zostawiać.

Nie wiem czy to wszystko, ale to mi się rzuciło w oczy.

Ty, mam nadzieję, weźmiesz teraz tego hummera i pomaszerujesz do warsztatu. ;)

P.S. Magazynek od M2 jest chyba normalnie Dark Green. To nie IIWW, ze wszystko w Olive Drab jest.

Panowie dziękuje za wszystkie uwagi Humvee jest jeszcze do poprawienia (sam miałem takie uczucie,że nie do końca jest on ukończony) Magazynek od Km ma być zielony? (italeri w instrukcji podało olive drab) Najważniejsze popracować nad szczelinami w nadwoziu.Postaram się jeszcze nad nim popracować

• 3 weeks later...

Witam

Moje drugie podejście z galerią deserta.Model po waszych cennych wskazówkach usiłowałem poprawić,kartami telefonicznymi zamaskowałem szczeliny w nadwoziu,poprawiłem przód,przemalowałem kolor magazynku,zmieniłem koła i dodałem plecaki.Model wygląda trochę lepiej,ale kiedyś jeszcze wrócę do tematu deserta,może tak gdzieś po 30 sklejonym humvee (model Maćka będzie takim wzorcem deserta)

th_d1.jpg

th_d2.jpg

th_d3.jpg

th_d4.jpg

th_d5.jpg

th_d6.jpg

th_d7.jpg

Pozdrawiam Piotrek

Jest zdecydowanie lepiej. Jeszcze tylko zrób antenę z rozciągniętej ramki i będzie można stawiać na półkę.

model Maćka będzie takim wzorcem deserta

Bez przesady...