Peter 1410 Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Witam Czwarty humvee ukończony (model ten jakoś długo powstawał) Model zrobiony prosto z pudła,bez radiostacji (dlatego nie ma anteny,jest mocowanie pod antenę) Model w jednobarwnym malowaniu olive drab (pierwszy prototyp miał takie malowanie) Najgorzej wyszło spasowanie nadwozia (model Italeri to wielkie uproszczenia) Może stanowić bazę do bardzo fajnego pojazdu(kilka istotnych przeróbek) Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Dość czysto sklejony, oprócz tej góry nadwozia - faktycznie pozostawia to sporo do życzenia. Kilka uwag: - spróbuj zastosować choćby suchy pędzel - na pewno model by zyskał; - może lekko zakurz koła, podwozie i dolne partie nadwozia; - szkoda, że jednak nie dałeś kilku plecaków na boki budy; - niepotrzebnie całe boczne kierunkowskazy malujesz farbami clear - nie cały element w oryginale to szkiełko - zerknij tutaj: Ogólnie - całkiem przyjemny model. Czekam na następny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Sklejony czysto to duża zaleta, ale on się nadaje do warsztatu! Góra nadwozia: wystarczyłoby trochę szpachli i pilnik. Już by dziur nie było. Maska: element ze światłami, ten po środku - zaszpachluje szczeliny między nim, a główną częścią maski. Światła odblaskowe: tak jak pisał Kuba. Plecaki, kurz: tak jak pisał Kuba Suchy pędzel: tak jak pisał Kuba, a taki mały myk na karabin: nie widzę czy jest pomalowany czarnym czy gunmetalem, ale weź zwykły, miękki lub średni ołówek i przetrzyj krawędzie i imitacje dziurek. Dla urozmaicenia: przemaluj kanistry na zielony albo piaskowy kolor i paski je mocujące też. Klamerki od zapięć pomaluj srebrnym czy aluminiowym. Wszystkie te niedociągnięcia które z Kuba wymieniliśmy nie są trudne do nadrobienia. Posiedź jeszcze jeden dzień nad tym modelem, bo mimo że odbiega od oryginału, to szkoda go tak zostawiać. Nie wiem czy to wszystko, ale to mi się rzuciło w oczy. Ty, mam nadzieję, weźmiesz teraz tego hummera i pomaszerujesz do warsztatu. ;) P.S. Magazynek od M2 jest chyba normalnie Dark Green. To nie IIWW, ze wszystko w Olive Drab jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 11 Marca 2010 Autor Share Napisano 11 Marca 2010 Panowie dziękuje za wszystkie uwagi Humvee jest jeszcze do poprawienia (sam miałem takie uczucie,że nie do końca jest on ukończony) Magazynek od Km ma być zielony? (italeri w instrukcji podało olive drab) Najważniejsze popracować nad szczelinami w nadwoziu.Postaram się jeszcze nad nim popracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Ostatnią rzeczą jaką należy się sugerować przy malowaniu to instrukcja. KLIK KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 11 Marca 2010 Autor Share Napisano 11 Marca 2010 Maciek masz rację coś mi ten olive drab nie pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 30 Marca 2010 Autor Share Napisano 30 Marca 2010 Witam Moje drugie podejście z galerią deserta.Model po waszych cennych wskazówkach usiłowałem poprawić,kartami telefonicznymi zamaskowałem szczeliny w nadwoziu,poprawiłem przód,przemalowałem kolor magazynku,zmieniłem koła i dodałem plecaki.Model wygląda trochę lepiej,ale kiedyś jeszcze wrócę do tematu deserta,może tak gdzieś po 30 sklejonym humvee (model Maćka będzie takim wzorcem deserta) Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Jest lepiej Ale KONIECZNIE zrób suchy pędzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Jest zdecydowanie lepiej. Jeszcze tylko zrób antenę z rozciągniętej ramki i będzie można stawiać na półkę. model Maćka będzie takim wzorcem deserta Bez przesady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 30 Marca 2010 Autor Share Napisano 30 Marca 2010 Dzięki Na tym modelu spróbuję zrobić suchy pędzel,lekkie brudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Dzięki Na tym modelu spróbuję zrobić suchy pędzel,lekkie brudzenie No to czekamy na - do trzech razy sztuka - ostateczną galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Mnie się podoba, ma w sobie to coś...Tym bardziej, że był kilkakrotnie przerabiany, tak jak niektóre moje modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi