Konrad C Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Tak jak w tytule model lekkiego czołgu wzorowanego na konstrukcji vickersa.Model bardzo przyjemnie się składało ,palnuje zakup wersji dwuwieżowej.Na zdjeciach czołg może stoi troszke krzywo ,było to spowodowane urwaniem jednego z wózków jezdnych ,zobaczyłem to dopiero po wklejaniu zdjęć i nie chciało mi się ponownie ładować 23 zdjęć ,wszystko jest już naprawione. Model ma mocno zapuszczone linie podziału więc na niektórych zdjęciach mogą one wygladać jak szczeliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrKarcio Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Model wykonany na szóste, najbardziej podoba mi się ten kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Gratuluje wyboru zacnego i rzadkiego na tym forum tematu. A co do modelu: Co on taki powyginany ? Nawierciłeś lufę i tłumik to nawierć jeszcze piasty wózków tak będzie poprawniej merytorycznie. Koniecznie wyrzuć ten łańcuch nie ta skala na pewno... Zamieniłbym jeszcze te uchwyty na takie z cieniutkiego drutu te dziwnie wielkie się wydają Brakuję wielu elementów do poprawności historycznej ale nie wiem czy w tej skali można np: dorobić nity zamienić plastikowe wyloty z komory silnikowej na siatkowe? No i te kolorki mało bliskie prawdzie historycznej Chyba że w zamyśle autora były inne priorytety? Generalnie fajny ! Gratuluje ukończenia modelu i pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonuspl Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 też składam ten model. możesz mi napisać jakimi kolorami malowałeś i na czym sie wzorowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Marca 2010 Autor Share Napisano 16 Marca 2010 Kolory to zestaw z Agamy dostępny na JadarHobby.Wpisz w wyszukiwarce polish khaki i tam bedą pozostałe.Co do łańcucha nie jest on wklejony miał być tylko przymiarką.Lufa i tłumnik są nawiercowe.Kolory to wina zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 zestaw z Agamy Od dawna nie są to prawidłowe barwy do Polskiej pancerki Lufa i tłumnik są nawiercowe Tak właśnie napisałem z sugestia ażeby nawiercić piasty wózków model zyska krok do prawdy To Twój model zrobisz co zechcesz Powodzenia przy dwugłowej 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Problem z barwami polega na tym, że żadne nigdy nie będą w pełni prawidłowe Tym bardziej, że im skala mniejsza to tym bardziej powinno się rozjaśniać kolory bazowe, co mało kto robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Marca 2010 Autor Share Napisano 16 Marca 2010 Właśnie mam problem ,chce kupic TKS z RPM 1/72 i mógł mi ktoś zasugerować jakie numery farb Humbrola albo Revella były by najlepsze na te 3 kolory ? Był bym bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 numery farb Humbrola albo Revella tego nie wiem i raczej numerami nie trafisz.... tylko mieszanie.... Przyjęte jako najbardziej prawdopodobne (i pamiętaj o rozjaśnieniu kolorów tak jak wspomniał Panzer4 im mniejszy tym jaśniejszy być powinien): http://www.whiteeagle.net.pl/viewtopic.php?f=75&t=79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 17 Marca 2010 Autor Share Napisano 17 Marca 2010 Dzięki ,chyba kupie te z Agamy i je rozjaśnie.Może to wina czarnego podkładu ? PS.Mam jeszcze pytanie ,sorry że tak w jednym temacie.Armo produkował kiedyś zestaw luf do TKS i TK-3 ??? Gdzie można je jeszcze zdobyć ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi