elefantes Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Model Italeri, który kupiłem, bo była na niego promocja cenowa i to dość spora, ale potem kiedy w Bytomiu nabyłem dwóch załogantów postanowiłem od razu zrealizować projekt. Bardzo przyjemny w sklejaniu, bardzo fajnie prezentujący się model, polecam zdecydowanie. Ja go wykonałem prosto z pudła, przyznam się, że nawet nie kleiłem wnętrza pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Całkiem spoko :] Kalki na jakiś płyn montowałeś? Bo mam wrażenie, że te opisujące dane techniczne pojazdu się srebrzą. Kamo to na gąbeczkę? Model ładnie się prezentuje, chociaż czepialscy pewnie by się uczepili tych szarych kanistrów... Ludki z jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Witam, Ładnie i czysto pomalowany model.Podoba Mi się kamuflaż (Ponawiam pytanie kolegi wyżej czy to gąbka bo nie wygląda na aero),bardzo dobrze wygląda wash.Co do uwag to weathering (Tak to się pisze?) ale to jest jak wiadomo kwestia gustu no i figuranci nie mają oczek. Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 26 Marca 2010 Autor Share Napisano 26 Marca 2010 Cały model jest pomalowany pędzelkiem, kalki kładłem na płynie zmiękczającym Model Master, załoganci oryginalnie byli po prostu w woreczku (coś tam na nim pisało, ale od razu powędrował do kosza więc już się tego nie dowiemy ). Niestety nie jestem w stanie namalować oczu, dlatego wolałem tego nie robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Piękny model!. Jestem pod wrażeniem!. Podziwiam twoje malowanie pędzlem i powiem że strasznie mi imponujesz. Model wygląda świetnie!. Troszeczkę chyba świecą kalki. Zmień płyn do kalek. Osobiście polecam do tego celu Acryl Cleaner Testorsa. Zmiękcza wszystko..... viewtopic.php?t=19918 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Wiem że jestem dociekliwy ale jak robisz takie przejścia między kolorem bazowym a paskami kamuflażu za pomocą pędzla? Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Bardzo sympatyczny modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 28 Marca 2010 Autor Share Napisano 28 Marca 2010 Wiem że jestem dociekliwy ale jak robisz takie przejścia między kolorem bazowym a paskami kamuflażu za pomocą pędzla? Pozdrawiam Tomek. Robiąc paski kamuflażu po prostu wycieram całą zawartość farby z pędzla w szmatkę i praktycznie takim suchym włosiem trę bazowy, im bliżej środka tym mocniej wcieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Teraz rozumiem,dzięki ! Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi