Gościu Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Hej. Rudi, być może, zmieńmy nazwę na impregnat do drewna. nibur92, dziękuje, staram się jak mogę. Kurzenie(kurzing & błocing) uważam za (chyba) ukończony, być może przy podstawce jeszcze coś podmaluję. Użyłem znów piasku z dodatkiem szpachli akrylowej, tym razem kleju już użyć nie mogłem z wiadomych przyczyn. Generalnie 99% procent weatheringu to farby akrylowe oraz olejne.Teraz się przyznam(już mogę ponieważ w miarę to wyszło) - przy tym pojeździe postawiłem sobie za cel minimalnego użycia chemii jako takiej - pigmenty, nabłyszczacze etc. Weathering ogólnie: klej,piach, farby akrylowe, farby olejne, white spirit Ok, stan: Jak widać, siedziska/kanapy nie są pomarańczowe...jak wyglądały przy żarówkach. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 No śliczny, śliczny. Tylko ta stolarka na nim równie mi pasuje jak kwiaty cięte. Ciekaw jestem jak wybrniesz z podstawką, bo spodziewam się że nawiążesz w niej do ładunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Hej. Być może spowodowane to jest rytuałami i standardami modelarskimi- że jak Famo to - silnik, beczki, butle z gazami, kanistry...o czym już wspominałem. Nie interesowała mnie taka tematyka, na wojnie także toczyło się "normalne" życie ;) Scenka, będzie dopiero wymyślona. Muszę podciągnąć punktowo pojazd, bo gdzieniegdzie jeszcze przebija surówka PE, ale to kosmetyka. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Bardzo fajnie. Planujesz małą podstawkę czy większą diorame ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amras Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Przerzucam się na hodowlę np. much. Dla mnie MISTRZOSTWO ŚWIATA. Jak widzę taki model to popadam w ciężką depresje i odechciewa mi się kleić czegokolwiek. Jesteś wielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Czad i wymiatanie! Stolarka budowlana rozluzniła mnie całkowicie. Widać że jesteś w dobrej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Witam. Dumo, tak, jak wspominałem - coś wymodeluję. Wspomniana maska oraz stelaż: thx & p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Rudi, być może, zmieńmy nazwę na impregnat do drewna Brzmi lepiej Fajny pomysł z tą maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi