stroju Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Wczoraj nabyłem tego cudaka z zamiarem pomalowanie go w kamuflaż pikselowy. Model bardzo fajny, dość prosty. Kadłub, z bardzo fajnie zrobionymi spawami: Ramka C: Ramka D i wieża: Ramka A (x4) Ramka B (x2): Ramka T czyli gąsienice (x13): Kalki i blaszka: Kolorowe schematy malowania: Duży rysunek z rozkładem kamuflażu w skali 1:35, myślę że będzie bardzo pomocny przy malowaniu: I instrukcja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viaroos Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Powodzenia z kamuflażem. Chętnie popatrzę na warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 No właśnie chce zakupić ten model, podoba Mi sie, ma bardzo podobną wieże od ruskiego BMP-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Najbardziej ciekawi mnie jak zrobisz ten kamuflaż. Może jakiś turtorialik?? P.S. Graty za fajny artykuł w "SM". Powodzonka i pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Cześć Bardzo fajny modelik. Widać ze HB coraz bardziej się wyrabia i robi coraz ciekawsze modele. HB mogłoby się pokusić o model BMD-4 - wieże już mają. Co malowania to duże wyzwanie ale efekt będzie murowany. Fajna sprawa że dodano schemat malowania w 1/35. Czy nie planujesz do kompletu PLA ZTZ 99B MBT. Powstałaby ładny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekdziki Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Kamuflarz pikselowy? Nawet tutorialu nie potrzeba. Nic prostszego. Szablony!!! Szablony!!!. Podobnie jak malowanie np. oznakowań samolotów z użyciem szablonów. Nie różni się zbyt wiele. Może być jedynie kłopot z zakupem odpowiedniej folii tzw. szablonowej. (najbliższa hurtownia z foliami samoprzylepnymi dla reklamy ) o niezbyt silnym podłożu klejowym. Można ew. pokusić się i kleić z tzw folii transportowej ( do przenoszenia liter wyciętych ploterem na podłoże w reklamie) ale ona ma najsłabszy klej i mogą być (chociaż nie powinny jeśli świeża) podcieki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 marekdziki stroju już go zrobił i użył super tajnej taśmy Tamiyi dostępnej wszędzie gdzie dostępne są modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Kamuflarz pikselowy? Nawet tutorialu nie potrzeba. Nic prostszego. Szablony!!! (...). Pozdrawiam Cool Właśnie, coś chyba ci umknęło: viewtopic.php?p=324446 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekdziki Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 No tak. Sorry. Znowu wyrwałem przed szereg, kiedy cała reszta poszła do domu. Ale trzeba przyznać, że Cińce mają niezłego zajoba tak malując swój sprzęt (w tym pozytywnym znaczeniu) Kto by się tego po nich spodziewał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi