Sherman Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Witam, Jest to mój szósty model w dziedzinie pojazdów II WŚ.Robiłem go dosyć szybko,bardzo przyjemnie się wszystko robiło bez nie miłych przygód.Oczywiście malowany pędzlem. Zdjęcia: Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Super scenka. Fajna podstawka z czego wykonana??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Witam, Dzięki,podstawka odlana z gipsu jednak nie przeze Mnie.Trafiłem na allegro na ciekawą aukcje i wygrałem parę podstawek i ponad 500 elementów za nie całe 40zł.A Malowanie to panzergrau + suchy pędzel jaśniejszym odcieniem+ suche pastele. Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 no no ... no widać postępy zarąbiście wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Twoje modelarstwo idzie naprawdę w dobrą stronę, tak trzymaj. Scenka bardzo fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Dziękuje wszystkim za motywujące komentarze. Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Jest dobrze. Widać progres. Choć monochromatyczna przypadła mi do gustu podstawka. Jeżeli chodzi o model i figurki to ok, choć przy 7 projekcie możesz pokusić się o wykorzystanie takich technik modelarskich jak np. płyny do kalek, washe czy drybrush. O ile jestem zagorzałym przeciwnikiem ingerowania w wyobrażenie twórcy o ustawieniu ludków na dioramce, tak w tym przypadku (mimo mojej chorej wyobraźni) nie jestem w stanie zwizualizować sobie jak mogłoby dojsć do tej sceny. Jeden niemiec (chyba, bo kolorystycznie jest mi on podejrzany) przyjechał na rowerze i pokazuje drugiemu swój karabin, na co ten drugi albo odtańczył mu makarene, albo pozał pozycję żurawia, której nauczył się w pobliskiej szkole kung-fu. ...aha, zainwestuj w aerograf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Więc tak...płyny do kalek zamierzam zastosować przy obecnym projekcie (Tygrysek) washe i brudzenia stosuje jednak chciałem aby ten model nie był utyrany zresztą ma trochę mała powierzchnie na popis.Natomiast nie wiem co to drybrush? Co do scenki to w moim mniemaniu żołnierz na rowerze po prostu trzyma karabin nikomu go nie pokazuje.Wiem że w dziwny sposób ale w tym zestawie nie dało się tego lepiej zrobić.Natomiast ten drugi tłumaczy jakąś kwestie gestykulując rękoma (Może na temat pojazdu).To jest moja interpretacja być może błędna. A dlaczego aerograf? Źle pomalowany?Wiem że aero otwiera wiele dróg i jest to inne modelarstwo ale niestety finansowo nie da rady.Jeszcze nie zarabiam na siebie więc nie stać Mnie na kompresor,a jeśli chodzi o samoróbkę to niestety nie posiadam czasu i chęci. Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Bardzo przyjemny w odbiorze modelik ci wyszedł. Może spróbuj trochę wycieniować siedzenia bo trochę "płasko" wyszły - pędzlem spokojnie dasz radę. Przydałyby się też jakieś bambetle położyć wewnątrz bo wieje pustką. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Fajny model, fajne manekiny i najfajniejsza podstawka. Całość robi pozytywne wrażenie. Z modelu na model coraz lepiej. Tak trzymać! viewtopic.php?t=19918 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Natomiast nie wiem co to drybrush? właśnie to: suchy pędzel jaśniejszym odcieniem Można go też poza podkreślaniem detali, wykorzystać do pocieniowania środków dużych płaszczyzn, maska czy boki Twojego autka aż się o to proszą. Ja w ten sposób właśnie radzę sobie z brakim aero. Inna metoda to "na mokro" mocno rozcieńczoną rozjaśnioną bazową, dajesz na środek małą kropelkę i rozcierasz pędzlem. Trzeci sposób na cieniowanie, farby olejne "artystyczne" - analogicznie jak punkt drugi tyle, że dużo mniejsza kropla Najlepiej przy okazji malunków kolejnego modelu pomaluj sobie tymi samymi farbkami dodatkowo jakiś kawałek plastiku, pudełka, starego autka, cokolwiek. Będziesz miał poligon do testowania technik bez obawy, że zepsujesz model. Na pewno samochodzik nabrałby troszkę wigoru gdyby nieco złamać tą monotonię szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Dziękuje za opinie jak znajdę trochę czasu to może coś popróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi