Rafał Kobiela Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Model SKIFA zrobiłem w malowaniu z brygady pancernej w Wesołej. Dokupiłem do niego gąsienice Friulmodel, koła Armo oraz blaszki Eduarda. Niektóre rzeczy dorabiałem sam np. obręcze na lufie, spawy, poprawiony właz na wieży, poprawione ustawienie wahaczy, uchwyty z drutu czy osłony na wizjery. Warsztat tutaj. Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Wygląda bardzo ciekawie Wielki plus za temat i barwy Mam tylko pytanie, na 2 fotce od góry, te elementy z gąsienicami miały być takie krzywe Jeszcze raz, naprawdę mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 No i ładny kwiatek W dodatku Polski Łap się za SA-2 bo widzę że natchniony jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 A ja mam pytanie, co to jest na ostatnim zdjęciu za tą zamalowaną szybką, bo jeśli celownik to tak głupio jakoś celować przez zamalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 imek46 zwrócił uwagę na główny mankament jaki widzę więc dodam tylko że mi sie podoba Zderzak mogą, chociaż nie muszą i z reguły nie aż tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Dołączam do pytania o celownik... A przy okazji - guma w tej małej wycieraczce raczej nie byłaby pomalowana, jeśli by miała spełniać swoją funkcję... Mam wrażenie, że się zbytnio spieszyłeś z budową. Makro wyciągnęło różne "niuanse", np. niewygładzoną szpachlę pod górną krawędzią prawej, bocznej płyty. Ponadto ślady kleju na łączeniu poręcz-kadłub. W samej (prawej) "poręczy" nie wyszły Ci miejsca styku pionowych rurek z poziomą. Jeśli to robiłeś z drutu, to na etapie przygotowania należało okrągłym pilnikiem przejechać górne końcówki pionowych elementów, żeby dobrze spasować je z odcinkiem poziomym. Jak mniemam, spawy są wykonane metodą na pręcik ciągniony z ramki. Miejscami linie "giną" (pod prawą poręczą jest w ogóle ubytek i pusta szczelina pod spaw). Same spawy też są niedopracowane - brak charakterystycznej fakturki "łuski" i mają zły przekrój (szczególnie na narożnikach to widać - spawy nie powinny wystawać poza krawędzie). Na tylnej płycie brakuje Ci jednego zawiasu do włazu, czy oryginały tak mają? Brak jednego z pionowych żeber z tył, po lewej, jest celowy? Generalnie rozumiem, że model "eksperymentalny" (próby nowych technik, skraczu etc.), choć moim zdaniem szkoda do niego Friuli ... Wyblakanie - dla mnie OK, bez przesady, nie jak w CM. Następny model będzie lepszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi