maciekw Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Wygląda na to, że skończyłem. Jakoś udało mi się wyrobić przed deadline Jestem zadowolony z efektu końcowego, choć oczywiście następny będzie lepszy (zawsze jest ;) ). Standardowo, jak zawsze kilka rzeczy mogłem wykonać inaczej, ale nie mam powodów do narzekania W niedalekiej przyszłości dorobię podstawkę, jednak niestety teraz: 1) nie dysponuję materiałami 2) nie zdążyłbym Zgodnie z regulaminem link do warsztatu. Na koniec coś, na co wszyscy cierpliwie czekali, czyli zdjęcia. W paru miejscach zdjęcia różnią się głębią ostrości (mniejsza, większa, przesunięta). Jeśli ktoś by miał jakieś życzenia, co do zdjęć (np. zobaczenie całości z innej perspektywy) to chętnie dorobię. Dla zainteresowanych kolejność malowania całości. 1) podkład (gunze 1000 w słoiczku) 2) czarny matowy (gunze seria C) 3) barwy kamuflażu (gunze seria C) 4) detale (tamiya) 5) błyszczący clear (gunze seria C) 6) wash (talens: siena palona + czerń kostna + white spirit + matt werniks + sokatywa) 7) rozjaśnienia (talens biel tytanowa) 8) półmatowy clear (gunze seria C) 9) biedronka i inne zabawy olejami (talens) 10) pigmenty (mig) 11) utrwalenie pigmentów (wódka) 12) werniks matowy (talens: matt werniks + white spirit) 13) pigmenty (mig) 14) utrwalenie (wódka, potem talens white spirit) Pozdrawiam Maciek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Witam Muszę przyznać, że jest to jeden z najciekawszych modeli Leoparda jakie miałem okazję oglądać. Prezentuje się bardzo dobrze z taką wykończeniówką. Piach, kurz i przetarcia robią pozytywne wrażenie. Jedno co mnie nie przekonuje to te mocno dające po oczach rdzawe elementy gąsienic. Czy to naprawdę bywa aż takie mocne na prawdziwych pojazdach ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts