SlawiekD Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam! Model jest gotowy. Warsztat - http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=19816. Edytowane 4 Kwietnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cparty95 Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Jestem pod wrażeniem szybkości z jaką robi pan modele (prawie jak w fabryce) i pełen podziwu dla jakości ich wykonania. Świetna robota i wielkie brawa dla pana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Bez cienia wątpliwości najlepszy lotniczy model tej edycji konkursu . Spit to jednak najpiękniejszy samolot wszech czasów Gratuluje pięknego modelu Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Tego można się było spodziewać. Pięknie i czysto przygotowany model Spitfire'a IXc ,który jeszcze przed ukazaniem się stał się legendą. Twój Spit (pomimo, że nie w malowaniu, które osobiście wybrałem dla swojego), już w fazie prac był skazany na sukces. Wykonałeś go starannie i jedyne czego mu brakuje to okopcenia za wydechami i wyrzutnikami łusek na spodzie skrzydeł oraz przynajmniej lekkie sfatygowanie (podniszczenie) śmigła i kołpaka. Dodałoby mu to jeszcze więcej realizmu, którego i teraz mu nie brakuje... Bardzo podobają mi się gładko wymalowana i delikatnie przebarwiona powierzchnia oraz nadające metalicznego wyglądu odbicia lakieru. Nic dodać nic ująć... model (prawie) doskonały Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Ładny model, zrobiony jak trzeba. Jednak nie kręci mnie tak jak Spitek Jarka C. Nie widać jakoś muskularności Spitfire'a. Gratuluję szybkiego ukończenia ładnego modelu zbudowanego z tego świetnego zestawu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Również gratuluję. Co do wykonania podzielam zdanie przedmówców, dla mnie dużym plusem jest bardzo oryginalne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majaczos Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Witam! Model dobrze a nawet bardzo dobrze sklejony ;). Widać autor projektu wiele włożyl w to serca;p no i poprostu doswiadczenie. Naprawde swietny model!!! Mam pytanie do Pana: Jak sie robi linie podzialu na modelu i czym ;p ? Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Piękny Spitfire w rzadko spotykanych barwach! Świetne połączenie ogromnych umiejętności modelarza z wysokiej jakości zestawem Brawo! Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Apollo wśród samolotów. Ładny model a nawet śliczniutki ale jak na moje oko to za czysty. Przez co wygląda w partii ogonowej nienaturalnie jakby wyszedł prosto z fabryki. Może dałoby się to nieco przypruszyć jakimś "brudem"? To samo tyczy się śmigła i jego kołpaka. Poza tym milusio dla oczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Wspaniałe , wspaniałe aż nie wiem co powiedzieć(napisać)!!! To najlepszy spitfire jakiego widziałem. Brudzenie ,obicia , po prostu perfekcja, 100% oryginał!!! Gratuluję! 10/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Gratuluję wykonania. Wielkie brawa za model i wybór barw. Spit z francuskimi kokardami nieczęsto gości na Forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 23 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2010 Dziękuję, koledzy! Spit z francuskimi kokardami nieczęsto gości na Forach. Więc postanowiłem zrobić z tej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Sławku, bardzo bym chciał zobaczyć w Twoim wykonaniu jednomiejscowego MIG-29 albo SU-27. A zwłaszcza Su, bo to najładniejszy samolot świata w swej kategorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 24 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2010 Paweł, może kiedyś... Su-27 jest również bardzo fajny samolot. Ale temat nowoczesnego lotnictwa nie jest mój. My okres - 1939-1945. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 Może zatem skleiłbyś radzieckie P-40 albo Airacobrę. Ja raczej bym się za taki projekt nie zabrał, ale To przecież jest Twój temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lish Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 Slava, Japan forever! Rozumiesz mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 My okres - 1939-1945. Sławku , zatem ja i na pewno wielu kolegów oczekujemy na pięknie sklejone przez Ciebie samoloty JAK, ŁAGG i MIG. No i nie zapominaj o IŁ-2 którego bardzo ładny model jest w 1\48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kameleon145 Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Witam mam do Pana pytanie: Jak Pan wykonuje Wash?? Jestem ciekawy i chcę zacząć wykonywać wash lecz nie wiem jaki. Będę wdzięczny jeżeli Pan opisze Wash. A model wykonany jak z fabryki. Przepiękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2011 Witam, Kamil! Kiedyś robiłem wash farbami olejnymi z benzyną Zippo. Teraz mam wielką wash MiG Prod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kameleon145 Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Dziękuje bardzo. Teraz wiem jak zrobić wash. Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kameleon145 Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 A czy mógłby Pan mi w skrócie opisać jak Pan nakłada wash?? Chodzi mi oto, czy nakłada Pan wash na cały model czy tylko na linie podziału blach. Będę wdzięczny, jeśli Pan opisze mi tą metodę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi