Skinn3r Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Witajcie po raz kolejny Dzisiaj przyszła paczuszka Revella z M998 i M1025, więc postanowiłem od razu wziąć się do roboty. A zatem mam prośbę do was - potrzebowałbym jak najwięcej zdjęć wersji cargo (wersja dwumiejscowa), może być z plandeką lub bez. Mogą być nawet jakieś nietypowe modyfikacje. Zdaję się na was Tak dla jasności to model z tego zestawu: Jeszcze dzisiaj pierwsza aktualizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 foty z militaryphotos.net Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Zaglądnij do miniencyklopedii "HUMVEEE around..." - zobacz co i z jakiego państwa Ci się podoba i sprawdzę czy mam więcej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Dzięki Polak92 za zdjęcia, przydadzą się do kolejnego modelu, bo o ile się nie mylę to to jest zmodyfikowany Gun Truck. Ogółem koncepcję wybrałem taką: - paka bez plandeki z ławkami - obwieszone barierki bagażami - na pace również jakiś załadunek - kamuflaż pustynny A to 1-sze zdjęcia: Ogółem jestem zadowolony z Revella pod względem wykonania ramy i całego podwozia, jest bardziej efektowne niż Dragona, na razie nie mam żadnych objekcji co do Revella, prócz ich maski :/ Krzyyywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Dzięki Polak92 za zdjęcia, przydadzą się do kolejnego modelu, bo o ile się nie mylę to to jest zmodyfikowany Gun Truck. Na tych zdjęciach jest Humvee z pancerzem MAK (Marines Armored Kit), czyli odpowiednikiem ASK lub HArD używanym tylko w USMC. Wersja wbrew pozorom nie taka prosta do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2010 kubisz, jak masz może więcej zdjęć tego MAK to mi podeślij, póki pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Podeślę, razem ze zdjęciami polskich Humvee, bo te wcześniej Ci obiecałem z tego co pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2010 A no obiecałeś Już zewnętrzna konstrukcja M998 zrobiona, jutro kolejne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Skasuj to straszne: "podstawka pod radio & osłona przedziału silnika", prawidłową osłonę można nawet z papieru zrobić albo z modeliny obciętej skalpelem na żądany kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 A no obiecałeś Podeślij mi swojego maila przez PW, to dostaniesz w zamian zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Chyba poprzeczka ramy jest przyklejona odwrotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Chyba poprzeczka ramy jest przyklejona odwrotnie... Przyklejona podług instrukcjii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Poprzeczka przyklejona jest dobrze - wyżłobieniem na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Sorry, coś mi sie pomyliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 20 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Już po pomalowaniu. Drzwi musiałem wykorzystać z zestawu Dragona, bo te Revellowskie ani trochę nie przypominały brezentowycj, lecz różnice proporcji między Revellem, a Dragonem są widoczne jak przyjżeć się szparze między dachem a drzwiami. Dach i drzwi zostały oczywiście pomalowane innym kolorkiem, co by wyglądały realistycznie. Zastanawiam się czy nie pomalować przedniej osłony na czarno. Na pakę dostały się pudła z żywnością itd. (no bo nazwa Cargo zobowiązuje ) Na płotki przywieszę jeszcze plecaki z BlackDog'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 O cie florek... za duże te pudła, zdecydowanie za duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 20 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Tak, tylko to nie są te "zwykłe" pudła, tylko te większe do których ładowane są małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Taaa... nadają się do 1:35... chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 20 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Ale i tak teraz już kiszka. Bo tylko CA szło to przykleić do paki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Zawsze można użyć budapremu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Pomalowany i sklejony. Próbowałem zrobić na nim lekkie cieniowanie, ale coś nie wyszło. Wiem że słabo wyszedł, ale nie przywiązywałem do niego zbyt dużej uwagi. EDIT: Wiem że są spore szpary między drzwiami a dachem, ale cięzko jest spasować drzwi Dragona z kadłubem Revella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Dodaj mu na pakę trochę drobniejszych tobołków. Sprawdź, może to trochę "zgubi" rozmiary tych pudeł. I zrób mu ładniejsze foty z jednolitym tłem - na tych ciężko ocenić malowanie. Wiem że są spore szpary między drzwiami a dachem, ale cięzko jest spasować drzwi Dragona z kadłubem Revella Dach idzie ukosem do góry w stronę przedniego okna. Gdybyś trochę pocienkował dach od spodu w miejscu styku z oknem, szpara mogłaby zniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi