lexxer_monster_machine Napisano 5 Maja 2010 Autor Share Napisano 5 Maja 2010 Ech odwlekam prace nad ramą jak tylko się da Na masce schnie szpachla więc dałem się ponieść desperackiemu napadowi destrukcji i pozyskałem sprężynki do zawieszenia (mam nadzieję że po skróceniu będą dobrze wyglądały) Oraz zdewastowałem starego Swatch'a dla pozyskania śrubek i innych ciekawych drobiazgów Konkrety pokażę soon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 7 Maja 2010 Autor Share Napisano 7 Maja 2010 Koledzy, macie może więcej zdjęć tego/podobnego figuranta: źródło - Kubisz (mam nadzieję że się nie pogniewa) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Koledzy, macie może więcej zdjęć tego/podobnego figuranta Figuranta - masz na myśli jednak Humvee? Więcej zdjęć nie mam, mam jedynie całą stronę z numeru 26 magazynu "Special Ops" Concord Publications: Jak widać są to Humvee ze słynnego 1st Recon Battalion USMC z okresu działań na początku OIF. Bardzo wdzięczny temat do modelowania, pod warunkiem, że posiada się bardzo dużo różnych szpejów do obładowania pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 7 Maja 2010 Autor Share Napisano 7 Maja 2010 Dzięki, czas pokaże czy znajda się jakieś bambetle (ale zanim dojdę do tego etapu prac jeszcze wiele pustych postów wklepię ) Dzięki. Lexx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Na tobołki polecam takie zestawy: - Legend Productions LF1114 - Hummer Stowage Set, - Legend Productions LF1115 - US Army Back Pack Set, - Armorscale R35-065 - Modern plastic 20l Jerry Cans. Wszystkie to okres OIF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 4 Lipca 2010 Autor Share Napisano 4 Lipca 2010 Odgrzebałem temat uff udało się Podjąłem decyzję, że będzie to jednak gun truck Rajcuje mnie koncepcja całkowicie otwartego nadwozia, chciałbym pozostawić tylko szybę, reszty pałąków bym nie montował (chyba realnie było by to możliwe ), jednego dekla też by nie było a drugi byby przykryty bambetlami. Bambetle już mam, zrobiłem małą przymiarkę, i generalnie chciałbym się trzymać jak najbliżej koncepcji ze zdjęcia: Teraz pytanie do Was Przejdzie to ? czy pałąk B jest konieczny Wytknijcie mi też wszelkie rażące błędy (mniejsze też można, może się czegoś jeszcze nauczę ) kt. trzeba poprawić w tym zestawie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 chciałbym pozostawić tylko szybę, reszty pałąków bym nie montował (chyba realnie było by to możliwe (...) czy pałąk B jest konieczny Nie jest konieczny, może być spokojnie tak jak masz na zdjęciu plus szyba (i ewentualnie boczne płyty dopancerzające). Widzę, że masz podobny pomysł na Humvee jak ja tutaj. I nawet te same tobołki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 4 Lipca 2010 Autor Share Napisano 4 Lipca 2010 A jak wygląda sprawa ze "stojakiem" na M2 ?? taki może być i czy to miejsce wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 A jak wygląda sprawa ze "stojakiem" na M2 ?? taki może być i czy to miejsce wchodzi w grę Jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 4 Lipca 2010 Autor Share Napisano 4 Lipca 2010 Ok Kolejne pytanie, w jaki sposób jest mocowana do podłogi płyta, na której usytuowany jest stojak Może ma ktoś jakieś zdjęcia takiego przedziału ładunkowego Nie ma ktoś przypadkiem kilku kanistrów paliwowych (najlepiej żywica) na zbyciu Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 w jaki sposób jest mocowana do podłogi płyta, na której usytuowany jest stojak Może ma ktoś jakieś zdjęcia takiego przedziału ładunkowego Nie widać dokładnie, ale raczej podstawy są przyśrubowane (podobnie jak podpory). No i jak widać na drugim zdjęciu mogą być przesunięte bardziej ku tyłowi. Nie ma ktoś przypadkiem kilku kanistrów paliwowych (najlepiej żywica) na zbyciu Poszukaj zestawu Armorscale (R35-065) Modern plastic 20l Jerry Cans: Niedrogi (dwadzieścia kilka złotych), choć kanistrów mogłoby być więcej (jest 6 na paliwo i 6 na wodę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 6 Lipca 2010 Autor Share Napisano 6 Lipca 2010 Chyba faktycznie będę musiał kupić te kanistry, w moim zestawie żywic są tylko na wodę Koncepcja się rozwinęła i powoli dobija do punktu gdzie powiem sobie stop Wydaje mi się że całość dobrze się zgrywa Pewnie jakieś drobiazgi się tam dorzuci, ale raczej już niewiele, silnik postanowiłem schować pod maską, ale nie ma co się przejmować ostatni silnik to nie będzie. Łamię się jeszcze z szybą, czy położyć ją na masce, czy też pozostawić "stojącą" . Pozdr Lexx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Ładnie Choć mam nadzieję, że tobołki jeszcze wycieniujesz. Łamię się jeszcze z szybą, czy położyć ją na masce, czy też pozostawić "stojącą" . Zostaw "stojącą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 6 Lipca 2010 Autor Share Napisano 6 Lipca 2010 Tobołki są pomalowane pierwszą "próbną" warstwą, generalnie nie wiem czy kolorystyka jest dobra, cieniowane oczywiście będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 7 Lipca 2010 Autor Share Napisano 7 Lipca 2010 (edytowane) Post do usunięcia Edytowane 7 Lipca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 7 Lipca 2010 Autor Share Napisano 7 Lipca 2010 Jako że "wewnątrz" niewiele już przybędzie, a przybędą głównie drobiazgi, które malować będę przed wklejeniem, wymalowałem to co zostało już zrobione warstwą "gruntującą", a przestrzeń ładunkową trzema warstwami bazy, po czym ją ubrudziłem (co prawda w dosyć przypadkowy sposób, ale resztę zrobią pastele) by nie męczyć się gdy wklejony już będzie stojak pod M2. Teraz zajmę się przedziałem osobowym, trzeba go porządnie pomalować i uzbroić w detale. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Oj brudno tam, brudno Chyba aż za bardzo. Na szczęście pigmenty/pastele powinny poprawić sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 7 Lipca 2010 Autor Share Napisano 7 Lipca 2010 Całość będzie jeszcze przetarta (generalnie to dopiero pierwszy kolor), pastele swoje zrobią i powinno być lepiej. Jedziemy dalej . . . Jako że lubię sobie utrudniać życie wywaliłem faryczny stojak, i zrobiłem z takich elementów: Takie coś: Macie jakieś zdjęcia mocowania M2 na takim stojaku Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Macie jakieś zdjęcia mocowania M2 na takim stojaku Proszę bardzo: Co prawda z innych wersji, ale zasada ta sama. To jest nowy typ uchwytu, Academy daje stary (bez tego ustrojstwa pod samym mocowaniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 7 Września 2010 Autor Share Napisano 7 Września 2010 Jedziemy dalej, do końca roku już mało czasu zostało więc trzeba się sprężyć Stojak otrzymał zastrzały, jak kupię odpowiedni profil polistyrenowy to dokleję łby śrub: Silnik pryśnięty pierwszym kolorem, no od czegoś trzeba zacząć, teraz będą nanoszone pozostałe kolorki: Bambetle od ostatnich zdjęć zaliczyły 2 kąpiele odmładzające, pierwsza z powodu farby, druga za przyczyną maskolu, który nie chciał się odkleić od powierzchni. Obecnie pokryte pierwszą warstwą kolorów, malowane "z wolnej ręki" bez maskowania, przy drugiej coś maskowane napewno będzie: Teraz pytanie do bardziej obeznanych czy takie kolory mogą być, czy je zmienić Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 8 Września 2010 Autor Share Napisano 8 Września 2010 Ładnie Choć mam nadzieję, że tobołki jeszcze wycieniujesz. Kuba, teraz lepiej Co prawda paski wymagają jeszcze dopracowania, ale to już na samym końcu po wrzuceniu na pakę Tryb makro niestety zrobił swoje, w rzeczywistości cieniowanie nie jest takie sztuczne Pozdr. lexx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Mnie się nawet podoba I kolory nie najgorsze Jedziesz dalej. Wczoraj zacząłem malować ten sam klocek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 8 Września 2010 Autor Share Napisano 8 Września 2010 Kolory są dobierane bardziej na chybił niż trafił, opierałem się na kilku fotkach od wujka Google Dziś na matę idzie maska do poprawki. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit M-ce Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Montuj, montuj kolego bo ciekawe to robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi