Tysiuniek Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Zakładam sobie kolejny warsztat - troche z zapas - w którym będę chciał zrobić ostatni model z serii GK. W sumie będzie ich 5 + 1. Modelem tym będzie M 1044 (zmodyfikowany),wóz który zawsze prowadził oddział, oraz w którym podróżował dziennkarz. Uzbrojenie to oczywiście granatnik Mk 19 na obrotnicy (czasami zacinający się i do którego wiecznie brakowało oleju). Jeżeli nie uda mi sie dorobić w miarę przyzwoitych drzwi, będzie ich po prostu pozbawiony.Nie wiem jak będzie z blaszkami, ale elementy modelinowe z pewnością będą. Zastosuję tez plecaki i kanistry Legenda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 O drzwiach pełnych rozmawialiśmy wczoraj - cały czas będę Ci doradzał zaszpachlowanie i wyszlifowanie "x-ów" w zwykłych drzwiach. Ktoś to już robił w projekcie (chyba Qdłaty) i bardzo dobrze to wyszło. Powodzenia PS. To jest raczej M1043 - nie ma wyciągarki. To tak z kronikarskiego obowiązku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2010 No tak, M1043. Kiedyś próbowałem takie drzwi zaszpachlować, w rezultacie tych zabiegów musiałem je wyrzucić do kosza. Zresztą jeszcze zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 A może dobrym rozwiązaniem będzie przyklejenie płaskiej, cienkiej płytki? Obejrzę sobie w domu z ciekawości te drzwi i zobaczę, czy to zdałoby egzamin. A Ty się nie poddawaj tylko bierz się za szpachlowanie EDIT. Mam na dysku walkaround wersji M1044. Drzwi oczywiście płaskie: ale od środka widać, że jest przetłoczenie: No i tak właśnie są te drzwi fabrycznie dopancerzone - od zewnątrz jest przynitowana płyta pancerna. Czyli może spróbuj jednak zrobić właśnie coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Dzięki. Spróbuję poeksperymentować...Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Wreszcie ruszyłem ten model...Ostatni z serii GK, czyli "osobisty, własnoręcznie malowany i za własne pieniądze doposażany, na drzwi którego nie wolno pluć, w którym przemieszczał sie zbędny dziennikarzyna, którego i tak zabiją, bo jest brzydki i na niczym się nie zna", czyli "prywatny" M 1043 sgt. Brada Colberta. Model Academy M-1025, rama okienna Italeri, drzwi samoróbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Drzwi - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Zapowiada się bardzo ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 30 Kwietnia 2010 Share Napisano 30 Kwietnia 2010 Nie zapomnij o okularach na podszybiu Swoją drogą zastanawia nie dlaczego w GK Humvee miały zarówno nowe jak i stare typy opon Niedopatrzenie producentów czy tak było na prawdę pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 30 Kwietnia 2010 Share Napisano 30 Kwietnia 2010 Swoją drogą zastanawia nie dlaczego w GK Humvee miały zarówno nowe jak i stare typy opon Jeden pojazd takie a jeden takie Bo widziałem też, ze ten sam pojazd miał różne typy opon, o to Ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 30 Kwietnia 2010 Share Napisano 30 Kwietnia 2010 Zderzak, to też zauważyłem, ale chodzi mi o to, że jeden wóz jest wyposażony w Agresive Pattern a np. ten jadący za nim jeździ na oponach starego typu, można to zauważyć bodaj w 3-cim odcinku w scenie z nagłym hamowaniem po tym jak padła łączność Swoją drogą "konserwa" Brad'a też jeździ na starym bieżniku . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 1 Maja 2010 Share Napisano 1 Maja 2010 Z tymi oponami to przecież nie ma reguły. Nie tylko na początku OIF, ale też poźniej jeździły tam Humvee na oponach Ply Bias. Widać, że w serialu starano się bardzo rzetelnie podejść do odtworzenia pojazdów z 1st Rec Batt., ale dobór opon to pewnie bardziej przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi