Skinn3r Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Co raz więcej koncepcji, już zaczynam się gubić, lecz zaciekawił mnie pewien Humvee - M1113 Expanded Capacity Vehicle. Jeszcze nikt się takiego modelu nie podjął, więc spróbuję. Będę go robił na podstawie tego zdjęcia, chociaż boję się robić kamuflaż, bo przyznam się, że jeszcze nigdy takiego nie robilem i do konca nie wiem jak najlepiej to zrobić. Liczyłbym na wasze podpowiedzi co do kamuflażu. Jutro wolne, więc coś już się porobi i wrzuci foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Na tej stronie są skany instrukcji do M1025 Tamiyi. Masz tam też schemat malowania kamuflażu NATO - układ plam jest standardowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Dzięki Jeszcze jedno pytanko: lepiej kamuflaż (brąz i czerń) malować pędzlem czy maskować i aerografem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 jak kto woli. Ja całość maluję z ręki aerografem. Wiem, ze przejścia kolorów sa ostre, a przy tej technice wychodzą trochę płynne, ale kto by sie przejmował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 19 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Spróbuje najpierw pędzlem, najwyżej zdejmę farbę i psikne aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Nie zapominaj, że te otwarte/soft-top wersje mają też kamuflaż w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 19 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Nie zapominaj, że te otwarte/soft-top wersje mają też kamuflaż w środku. Dzięki za przypomnienie, bo się mi zapomniało Ma ktoś może zdjęcia jego tylnej ściany i wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Byłem pewien, że mam schemat malowania Humvee w trójkolorze NATO. Niestety nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Jak planujesz zrobić chłodnice ? z Dragona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 19 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Chłodnicę mam Dragonowską (nawet 3 lub 4 leżą odłogiem u mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Podoba mi się to zdjęcie z 1. postu. Fajnie wygląda zróżnicowanie koloru zielonego na nadwoziu i brezentowych drzwiach i dachu. Wersja sama w sobie to nie jest jakiś szał, ale takim czymś można ją trochę ożywić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 19 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Fajnie wygląda zróżnicowanie koloru zielonego na nadwoziu i brezentowych drzwiach i dachu Zgodzę się, właśnie przeglądam farby żeby dobrać najodpowiedniejsze, bo chcę właśnie zrobić to zróżnicowanie, żeby realniej wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 W żadnym razie nie pędzluj. Tutaj tylku Blu-Tack i aerograf. Inne wychodzą do dupy nie podobne. Ja pierwszy raz NATO zrobiłem tak: Myślę że wyszło dobrze. Później było juz tylko lepiej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Inne wychodzą do dupy nie podobne. Nie przesadzaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Peter... no i jedno "małe ale" - M1113 będzie w 72 czyli taka duża jak Twój żołnierz więc jakiej klasy musi być aerograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 BaldPuma, wszystko jest możliwe. kubisz, w ostateczności dodałbym pędzel a trzeba być na prawdę wprawionym w tym sposobie malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 kubisz, w ostateczności dodałbym pędzel a trzeba być na prawdę wprawionym w tym sposobie malowania Wiadomo, że pędzel zawsze przegra z aero, ale jak ma się właśnie jakąś wprawę (a ja uważam, że mam) to coś tam można wyciągnąć. Moim malowaniom sporo brakuje, ale że są "do dupy nie podobne", jak to zgrabnie ująłeś, to bym się nie zgodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Wiadomo, że pędzel zawsze przegra z aero, ale jak ma się właśnie jakąś wprawę Owszem, może nanoszenie lakierów itd. jest wygodniejsze aero, ale osobiście wole malować pędzlem. Nie wychodzi mi najgorzej, a maluję sobie kiedy chcę, ile chcę, nie ma problemów z maskowaniem, czyszczeniem dyszy itd. itp. Wszystko zależy od podejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 19 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2010 więc jakiej klasy musi być aerograf Aero jak to aero, ale malujący też jest ważny Zaprzestanę wasz spór wszem i wobec ogłaszając iż podejmę się próby "opędzlowania" kamuflażu. Baza będzie położona aero a reszta pindzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Moim malowaniom sporo brakuje, ale że są "do dupy nie podobne", jak to zgrabnie ująłeś, to bym się nie zgodził Twisted Evil No dobra, twoje są do dupy podobne Przecież wiesz że mówiłem o osobie która nie malowała kamuflażu. Jeśli Skinn3r nie malował zbyt dużo kamuflaży będzie miał problem z równą linią na brzegach plam itd. Ale skoro autor czuje się pewnie to ma ode mnie błogosławieństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi