nowakwik Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Cześć. Ten Vickers jest moim pierwszym modelem. Składałem go około miesiąca, szkoła skutecznie zapełniała mi mój wolny czas. Oto pierwsze zdjęcie: Tył: Widok z góry: I tłumik z bliska. Czy dobrze go zrobiłem? Proszę o ocenę w skali od 1 do 6 i wytknięcie mi wszelkich błędów jakich narobiłem. Pozdrawiam nowakwik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madeira Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Witaj. No więc u mnie dostajesz 4, bo to Twój pierwszy model. Jak poczytasz trochę o technikach modelarskich i zastosujesz je w kolejnych modelach, to na pewno będzie lepiej. Podstawy są dobre. Co do błędów to: -gąsienica nie trzyma się na zębach koła napędowego, -w rurze wydechowej brakuje wydechu... tzn otworu, przez który się spaliny powinny wydobywać na zewnątrz, -brakuje też otworu w hmm, tej trąbce do klaksonu... Tyle zauważyłem na szybko. Zdjęcia są też trochę rozmazane, więc nie można obejrzeć szczegółów. Życzę owocnego rozwijania swoich umiejętności!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowakwik Posted April 19, 2010 Author Share Posted April 19, 2010 No wiem nie ma też dziurki w lufie działa. A i czym można zrobić te dziurki bo niezbyt wiem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mae Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Gratuluję pierwszego modelu :] Dziurki możesz zrobić wiertełkami, są takie malutkie w sprzedaży. Generalnie dopiero zaczynasz, więc pewnie nie masz zbyt dużego warsztatu, nie przejmuj się tym :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 A ja proponuję tak. Skoro to twój pierwszy model to np. ładnie ci wyszło malowanie tego modelu, które wbrew pozorom nie jest wcale łatwe. O innych błędach koledzy już wcześniej mówili. Co do błocenia i nanoszenia śladów eksploatacji to moja propozycja jest taka. Najpierw sklej i pomaluj w miarę dobrze kilka następnych modeli. Połóż na nie kalkomanie a na wykonywanie tych rzeczy jeszcze przyjdzie czas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dweler Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 100 razy lepszy niz moj pierwszy czolg, klej dalej i sie nie poddawaj a beda z ciebie ludzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Właściwie już wszystko koledzy napisali. Ja nie miałbym odwagi zrobić takiego kamuflażu przy pierwszym czołgu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowakwik Posted April 20, 2010 Author Share Posted April 20, 2010 Właściwie już wszystko koledzy napisali. Ja nie miałbym odwagi zrobić takiego kamuflażu przy pierwszym czołgu. No ja myślałem ,że to będzie proste ale strasznie się nad nim męczyłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts