nowakwik Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Cześć. Ten Vickers jest moim pierwszym modelem. Składałem go około miesiąca, szkoła skutecznie zapełniała mi mój wolny czas. Oto pierwsze zdjęcie: Tył: Widok z góry: I tłumik z bliska. Czy dobrze go zrobiłem? Proszę o ocenę w skali od 1 do 6 i wytknięcie mi wszelkich błędów jakich narobiłem. Pozdrawiam nowakwik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Witaj. No więc u mnie dostajesz 4, bo to Twój pierwszy model. Jak poczytasz trochę o technikach modelarskich i zastosujesz je w kolejnych modelach, to na pewno będzie lepiej. Podstawy są dobre. Co do błędów to: -gąsienica nie trzyma się na zębach koła napędowego, -w rurze wydechowej brakuje wydechu... tzn otworu, przez który się spaliny powinny wydobywać na zewnątrz, -brakuje też otworu w hmm, tej trąbce do klaksonu... Tyle zauważyłem na szybko. Zdjęcia są też trochę rozmazane, więc nie można obejrzeć szczegółów. Życzę owocnego rozwijania swoich umiejętności!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowakwik Napisano 19 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2010 No wiem nie ma też dziurki w lufie działa. A i czym można zrobić te dziurki bo niezbyt wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Gratuluję pierwszego modelu :] Dziurki możesz zrobić wiertełkami, są takie malutkie w sprzedaży. Generalnie dopiero zaczynasz, więc pewnie nie masz zbyt dużego warsztatu, nie przejmuj się tym :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 A ja proponuję tak. Skoro to twój pierwszy model to np. ładnie ci wyszło malowanie tego modelu, które wbrew pozorom nie jest wcale łatwe. O innych błędach koledzy już wcześniej mówili. Co do błocenia i nanoszenia śladów eksploatacji to moja propozycja jest taka. Najpierw sklej i pomaluj w miarę dobrze kilka następnych modeli. Połóż na nie kalkomanie a na wykonywanie tych rzeczy jeszcze przyjdzie czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 100 razy lepszy niz moj pierwszy czolg, klej dalej i sie nie poddawaj a beda z ciebie ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Właściwie już wszystko koledzy napisali. Ja nie miałbym odwagi zrobić takiego kamuflażu przy pierwszym czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowakwik Napisano 20 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Właściwie już wszystko koledzy napisali. Ja nie miałbym odwagi zrobić takiego kamuflażu przy pierwszym czołgu. No ja myślałem ,że to będzie proste ale strasznie się nad nim męczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi