Dumo Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Witam Skończyłem 2 tygryski i postanowiłem zbudować królewicza. Model to Dragon jak zwykle cholernie dokładny, na razie budowa trwała niecałą godzinkę, jak dobrze pójdzie do wieczora skończę budowę. Takie ustawienie modelu na podstawce będzie finalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 witam !!! king Tiger i to z dragona (WoW) zasiadam w pierwszym rzędzie i kibicuję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 ja tez zasiadam z popcornem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Zwolniłem trochę z budową ale za to dobrałem sobie królewicza, którego wykonam. Jednostka 104: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2010 zasiadam w pierwszym rzędzie i kibicuję ;) ja tez zasiadam z popcornem Cool No to będzie show Budowa powoli idzie do przodu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 witam ponownie !!! na razie wygląda ok! teraz czekamy na resztę i pytanie: czy gąski będziesz dawał zestawowe czy inne ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Gąski jak zwykle Friulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 coś długi zastój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Jak na razie ładnie czy będziesz robił ubytki w zimmie ? tak jak na fotce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Mam kilka uwag odnośnie KT ale to tak na marginesie bo nie wiem na ile starasz się odtworzyć pojazd ze zdjęć. Na początek kwestia taka wizualna na podstawie zdjęć zamieszczonych wygląda na to że pojazd nie posiada tylnych błotników, natomiast u Ciebie są widoczne. Kolejne rzeczy, które moim zdanie nie pasują dla tego KT z tego okresu produkcji to (podam numerami części z instrukcji tego zestawu). Po pierwsze część D22 jest zbędna, następnie części O35 i K12 (wszystkie części już masz zamontowane na KT). Tak na w ogóle jak wygląda spasowanie przedniej części wieży (część K3)? Pytam dlatego ponieważ w moim zestawie była źle spasowana i wymaga sporo pracy żeby zniwelować odstający z jednej strony bok. Widzę ze zdjęć że u Ciebie również chyba odstaje. Generalnie w przyszłości już raczej nie zakupie KT z gotowym zimmeritem bo lepszą opcja będzie zwykły zestaw i ewentualnie zakupiony zimmerit czy wykonany własnymi siłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwagier Marudka Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 Pytanie moje jest następujące, otóż: Jakie będziesz chciał zastosować malowanie? Pytam, bo chętnie pomogę Ci w zebraniu materiałów. Jestem w posiadaniu ogromnych ilosci zdjęć odnosnie malowania i nie tylko. Model jest swietny zwłaszcza w 35tce u mnie na biurku lezy juz od miesiaca "królewicz" Trumpetera w siedemdwójce i nie wiem jak go ugryźć. Życze powodzenia w dalszych pracach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 Ogólna zmiana planów.... także nie wiem co z nim zrobić chyba wykonam malowanie pudełkowe. Muszę się zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Przygotowany do malowania, dzisiaj postaram się kamo zrobić: Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Kurde chłopie, szmata ! Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Kurde chłopie, szmata ! nom wywal tą szmatę bo będzie psuć cały model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Pałatka zostaję, wrrmacht olive nałożony zaraz lece kamo nałożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 hej, szmata, szmatą- pochwal sie jak Ty to robisz, że nie widać na niej faktury chusteczki higienicznej... Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Też myślę aby zakończyć rozmowę na temat szmaticzki... Co do chusteczek jestem cwaniak i wycinam gładkie środki dlatego nie ma faktury efekt końcowy Kamo zrobione, pobawiłem się troszku światłami nakładałem na przemian jaśniejszy i ciemniejszy piaskowy po czym nałożyłem żółty filtr. Teraz wystarczy malnąć duperelki i wash, fotka na szybko bo wszystko jeszcze świeże: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Dumo czy robisz jakiś konkretny pojazd czy tak po prostu aby ładnie się prezentował ? I dlaczego porzuciłeś wcześniejszą koncepcję budowy konkretnego pojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Malowanie + oznaczenia prosto z pudła, spodobało mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Bardzo fajnie wygląda w tym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 ...Co do chusteczek jestem cwaniak i wycinam gładkie środki dlatego nie ma faktury efekt końcowy ... Temat chusteczki :P dość szybko zakończyłeś. Nie spotkałem jeszcze chusteczek o gładkiej fakturze- więc takie tłumaczenie pokazuje, że albo niedowidzisz, albo efekt "chusteczki" na powierzchni modelu Cię zadowala. Mogę co nieco podpowiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 Te chusteczki mają gładki środek: Następnie zamaczam w wodzie z wikolem i układam na modelu, wsio Duperelki wymalowane: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 przyznam szczerze że ta płachta podoba mi się, nabiera takiego ''uroku'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 No to jeszcze trochę o chusteczkach... To, co proponujesz- to dobra droga- tylko, że trochę zbyt krótka. po wyschnięciu Wikolu (lub nasączeniu Sidoluxem) trzeba pociągnąć całość "szmaty" szpachlówka w płynie np. Gunze lub zwykłą Tamiyowską rozprowadzaną acetonem technicznym. I tak kilkakrotnie, aż do zadowalającego efektu. Zapewniam, że żywiczne wyroby czy tfu- rczość z Miliputa, modeliny albo tzw. greenstaffu można sobie odłożyć na półkę. Taką technologię stosuje juz od ładnych paru lat- jest niesamowita, szczególnie przy imitowaniu brezentu albo flag rzuconych gdzieś na pokrywę silnika, czy wieżę. I jeszcze jedna uwaga- kolor kamuflażu bardziej rozcieńczaj podczas nakładania- wtedy bardziej zbliżysz sie do oryginału Niecierpliwie czekam na ciąg dalszy Tygrysa. Pozdrawiam i życzę sukcesów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi