Dumo Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 A właśnie ja nie lubię nakładać surfacerów i tym podobnych wygładzaczy... podoba mi się faktura standardowej chusteczki, ponieważ przypomina brezent. I jeszcze jedna uwaga- kolor kamuflażu bardziej rozcieńczaj podczas nakładania- wtedy bardziej zbliżysz sie do oryginału Very Happy Nie kminie możesz mi to dokładniej wytłumaczyć ?? Do rzeczy: Wash zrobiony, dość lekki "mrocznie" brązowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Kolor brązowy jest zbyt nasycony- w bardzo niewielu przypadkach kamuflażu widać tak intensywny. Stąd najlepiej rozcieńczyć farbę kamuflażową podczas nakładania, by osiągnąć efekt "mgiełki". No i wtedy można zmniejszyc szerokość strumienia farby... Kibicuję Ci , bo w "garażu" czeka na mnie KonigTiger Porsche z Zimmeritem... Zapraszam do odwiedzenia naszej stroniczki klubowej; www.ztslublin.lap.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Maja 2010 Autor Share Napisano 20 Maja 2010 Kibicuję Ci , bo w "garażu" czeka na mnie KonigTiger Porsche z Zimmeritem... No to kurcze do roboty, można zrobić wspólny temat o "królewiczach" Prac ciąg dalszy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Maja 2010 Autor Share Napisano 20 Maja 2010 Robota aż się pali w rękach Nie zwracajcie uwagi na białe ślady na podwoziu, to jeszcze wymaga dopracowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 Sam model ogólnie skończony muszę nabłyszczyć tylko parę elementów: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebaTDS Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Nie żebym krytykował, ale trochę się żuca w oczy brak farby pomiędzy kołami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 żuca Rzuca... To nie jest brak farby tylko szary podkład nie mam sensu nakładać farby bazowej pomiędzy koła bo i tak zakryją to gąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Strasznie pociemniał po tych wszystkich zabiegach, zanikło też wcześniejsze cieniowanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 Niestety lakier Model Mastera daję taki biały filtr na modelu nie można tego uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 to co okopciles na wiezy to o ile sie nie myle wentylator, spalil sie niemcom czy co? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 Nie wiem dlaczego tak wyszło na zdjęciach, jest lekuteńko okopcioniony spalinami wydobywających się po wystrzale a na fotkach wychodzi jakby było spalone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Niestety lakier Model Mastera daję taki biały filtr na modelu nie można tego uniknąć. Miałem to samo jak wykańczałem model bezbarwnym akrylem Pactry - robił się taki biały osad na modelu, którego nie dało się pozbyć. Sprawdza się to w zasadzie tylko przy białym kamuflażu, w każdym innym nie wygląda to najlepiej niestety. Może spróbuj użyć bezbarwnego matu Vallejo, dobrze się nakłada i nie zostawia białych osadów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 A mi się właśnie podoba ten szary efekt, model po tym zabiegu wygląda jak kartonowy co mi pasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 W takim razie wszystko ok Jeśli Tobie się podoba to najważniejsze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 31 Maja 2010 Autor Share Napisano 31 Maja 2010 Gąski pordzewiałe, teraz szlifowanie błotko i lakier: Napotkałem problemy przy nakładaniu Friuli i byłem zmuszony pozbyć się błotników i oderwałem koła napędzające: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LEGION99 Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Dobry Tygrys czekam na końcowy efekt. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Muszę powiedzieć, że patrząc na te gąsienice nabrałem ochoty na zrobienie sobie takiej smyczy do kluczy... albo chociaż sklejenie jakiegoś tanka Bardzo fajny wychodzi ci ten mniemiec, powodzenia w walkach kończących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 31 Maja 2010 Autor Share Napisano 31 Maja 2010 Dzięki za poparcie, jak dobrze pójdzie niedługo koniec i biere się za diorame. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2010 Diorama przygotowana do szpachlowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Cześć Dumo Fajnie wygląda ta dioramka z MiniArtu. Czym sklejasz waku? Zwykłym klejem modelarskim do plastiku? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2010 Wszystko zawsze kleje super glu, ale te vacu tylko lekko gdzieniegdzie przyłapałem i wykończę szpachlą samochodową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 witam! model super jeszcze lepiej będzie się prezentować z gąsienicami i na podstawce oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Fajnie wygląda ta dioramka z MiniArtu. Tak, ale nie pod KT. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2010 Fajnie wygląda ta dioramka z MiniArtu. Tak, ale nie pod KT. Pzdr Jestem innego zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzywa Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Witam ! Moim zdaniem, Tygrys będzie prezentował się na tej dioramce całkiem nieźle, chociaż mam wrażenie, że ta brama jest jakby za mała dla niego. Pozdrawiam i czekam na dalszy postęp prac ! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi