Krzychu126 Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Witam! Z racji faktu iż do kontynuacji prac nad F-117 potrzebuję "szprajów" których aktualnie nie posiadam postanowiłem zabrać się za następny model. Jako fan JDM`owych wozidełek nie mogłem opuścić w swojej karierze rozdziału pod tytułem "Me and my hachi" tak więc na warsztat trafia poczciwa "osiemdziesiątka szustka"! Jest to taki model: Zrobiłem dotąd niewiele: - z grubsza sklejony silnik (niekompletny jeszcze) - tylne lampy posklejane i pomalowane (będą jeszcze poprawki, nie są przyklejone do kasty) Tak to na fotach się prezentuje (niektóre z lampą inne nie bo aparat sam sobie ustalał) Efekt końcowy mam nadzieję że będzie zbliżony do tego: I jeszcze wyjaśnienie: Samochód ze zdjęcia ma obniżone zderzaki i progi, ja w swoim modelu zostawię standardowe, model nie będzie przerabiany, może jakieś dodatki dostanie, malowanie oczywiście jedyne słuszne czyli "panda" Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Krzychu126 tylne światła wyglądają kozacko Projekt sobie wybrałeś baaaardzo fajny. Z pewnością jakbym miał kasę to ta AE86 trafiłaby do mojej poczekalni. ja w swoim modelu zostawię standardowe Może jednak pokusisz się o obniżenie zderzaków? Powodzonka w dalszych pracach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 no super się zapowiada to będę obserwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 To prawda, lampy które zrobiła Aoshima są kozackie, kilka elementów wyciać i efekt jest piękny, jak na razie nic prawie nie zrobiłeś :P , w dodatku nie wiem komu zostawiłeś nie równości po formach na kolektorach. Na Twoim miejscu pokusiłbym się o przerobienie BK, to tylko kilka dokładek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Dzięki Alvaro92! Szczerze mówiąc to przedni zderzak mi się podoba obniżony... hmm... może pokuszę się o przeróbkę przedniego zderzaka ale nic nie obiecuję Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Kultowa karoca, bede tu zagladal : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Miala byc scania 141....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Oj nie bój żaby voseba, jeszcze przyjdzie pora na potwora Najpierw będę musiał rozkleić kilka części w tym ramę... No ale w tym roku się za nią zabiorę, nawet jakbym miał mieć kilka rozgrzebanych modeli. Od czasu jak ukończyłem 2CV mam wenę na modele więc będę grzebał ile się da PS1: fliper_nx - na zdjęciu to tak strasznie wygląda ale zajmę się tym. PS2: Przedni zderzak jest już z dokładką i jest poszpachlowany Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 dawaj fotki Krzychu126 chętnie zobaczę proces produkcyjny dokładki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Mówisz i masz... Zderzak po wstępnym szlifowaniu, jeszcze będzie szpachlowany i ponownie szlifowany. Nie wygląda jak ten ze zdjęcia bo robiłem go wg mojego pomysłu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Kiedyś na tym forum znalazłem podobny temat i tam któryś z kolegów zapodał tym oto linkiem: http://www.7tune.com/miniature-madness-gachan-racing-ae86-sprinter-trueno/ Looknij może Ci się co przyda Powodzenia w budowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Krzychu126 no kolega czarny1986tychy dał piękny link pod budowe Twojego autka, a że tak zapytam , bo nie mam bladego : jaki to jest materiał wykorzystany to tych dokładek i jaki rodzaj szpachli do takich dużych wypełnień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 czarny1986tychy - ten link to ja podawałem w relacji AE86 Sprinter Trueno zmorka - materiałem są plastikowe karty i rzetony z chipsów a szpachla to Tamiya Putty Basic Type Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 A widzisz i tak oto historia kręgi zatacza :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 No i dobrze, przynajmniej wiadomo kto jak czyta tematy i się interesuje warsztatem Wieczorkiem skleiłem fotele, zakleiłem ich tylną część bo były puste i zacząłem malować wnętrze. Pomalowałem fotele i boczki jednym kolorem, wnętrze będzie dwu kolorowe - piaskowo czerwone. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Pamiętaj że te szpachle lubią się zapadać . Większe elementy po prosty wykonuj z polistyrenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Mądrych zawsze warto posłuchać cenne wskazówki , dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Zawsze podobał mi się ten model. Czekam na efekt końcowy a na razie zasiadam na widowni. Jedyne co mi miesza trochę uczucia to dokładka zderzaka, ja bym zostawił w oryginale ale to rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Też chciałem zostawić oryginał ale taki mi sie bardzo podoba A tak w ogóle to na jednej AE nie poprzestanę bo to świetny wozik! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyfron Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Też mam tego Levina , tylko na razie nie mam czasu by z nim ruszyć, zacząłem też prace nad Turneo Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 1 Maja 2010 Autor Share Napisano 1 Maja 2010 Witam szanownych oglądaczy! Dziś przyszedł czas na fotki silnika ( エンジン ) i wnętrza ( インテリア ) Oczywiście malowanie nie jest jeszcze skończone bo widać w niektórych miejscach niedociągnięcia, będę to poprawiał włącznie z deską rozdzielczą. "Wanna" nie jest posklejana, wszystko jest poskładane do zdjęć To chyba byłoby tyle Jeśli macie pytania to walcie śmiało Pozdrawiam! "Bokiem albo wcale" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 1 Maja 2010 Share Napisano 1 Maja 2010 Jak popatrzyłem chwilkę, to mi jakoś nie pasowały te czerwono-bezowe fotele. Jakieś takie jakby na szrocie skręcane. Ale potem jak się przypatrzyłem to super się komponują z obiciami drzwi Brawo, ładne to to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 1 Maja 2010 Autor Share Napisano 1 Maja 2010 Dzięki! Schemat malowania wnętrza jest standardowy (podział kolorów) W sumie kolorystyka również jest niemalże standardowa jednak ja użyłem jaśniejszego brązu, standardowo jest zbliżony do koloru plastiku. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 1 Maja 2010 Share Napisano 1 Maja 2010 Mogles urzyc minimalnie innego odcieniu na obicia niz na plastiki, tak jak np masz to na zdjeciu ktore sam dales. Teraz jak patrze na ''wanne'' to wszystko zlewa sie w jednosc i nie wyglada to za ciekawe. Osobiscie bym dal jeden stopien ciemniejsze obicia i w polmacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Daaaawno mnie tu nie było z braku czasu, a tu takie projekty sie kroją Pogratulowac i życzę powodzenia w dalszych pracach Dokłdka do przedniego zderzaka wygląda obiecująco. 3mam kciuki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi