kalaruch Napisano 6 Marca 2011 Autor Share Napisano 6 Marca 2011 No to po walce z choróbskiem, urlopie w którym wyremontowałem pokój oraz kolejnej chorobie ... przy której na tyłku nie mogłem siedzieć ... wracam do warsztatu. Drodzy koledzy - pamiętajcie żeby co godzinkę wstać od warsztatu porobić parę przysiadów i dalej do roboty. Mnie niestety spotkała nieprzyjemna operacja, a przyczyna - zbyt długie siedzenie na krześle. Wracając do modelu - dokończyłem malowanie, zrobiłem zawijaski, niestety model jest tak ogromny że całości nie da się ogarnąć, chyba że zawiozę go do studio foto, ale nie chce mi się :P Wolę modelki wozić heh. Oto kadłub pomalowany i z położonym sidoluxem: Wiem wiem świeci się jak psu jaja, ale inaczej się nie dało... Żeby nie było, postarałem się i zrobiłem ograniczniki do flaka, z miedzianego drucika, jak u Ostacha - miałem zgapkę, oraz fotek z netu. Ogranicznik i kadłub: Jak widać jest też kalka, cholernie trudno było ją nałożyć, teraz muszę do spowiedzi iść bo się nakląłem jak szewc :P Kiosk z kaleczką: CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 7 Marca 2011 Autor Share Napisano 7 Marca 2011 No to poszedł wash i zacieki, moje pierwsze koty za płoty - może nie jest idealnie, ale sam nie jestem mega zachwycony ... co można poprawić tu ?? świeżo po washu ... kolor do kitu, starłem i nowy wash dałem ciemniejszy potem: kadłub po washu: szczegóły: zacieki: kiosk poprawiony: Ciąg dalszy w kolejny weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habbak Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Super ;] w tej skali to naprawde swietnie wyglada. Szkoda ze tak malo puszek jest dostepnych w tej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Marca 2011 Super Moderator Share Napisano 7 Marca 2011 Wygląda zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 8 Marca 2011 Share Napisano 8 Marca 2011 co można poprawić tu popracowałbym jeszcze nad zaciekami - odnoszę wrażenie, że gdzie niegdzie wymyłeś ich początek, wypadałoby więc tam poprawić, zrobiłbym trochę rainsów czyli malutkich kropek farby olejnej dla plastyków (różne kolory) rozcieranych delikatnie pionowo zwilżonym ale nie mokrym pędzlem, użyłbym też ciemniejszego koloru do washu, zwłaszcza w zakamarkach i zrobił kilka ciemniejszych zacieków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 8 Marca 2011 Autor Share Napisano 8 Marca 2011 jędrek - o to mi chodzi ;) konkrety ! wash oczywiście z olejnych asterek, stare ale jare jak to się mówi rainsy to cos ala biedronka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 rainsy to cos ala biedronka ? tak zerkam jeszcze na trzecie zdjęcie, potworzyły się tam plamy jak od częściowego i nie do końca wytartego washa, popracowałbym jeszcze nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 9 Marca 2011 Autor Share Napisano 9 Marca 2011 jeszcze samym spirytem będę czyścił za rozległe washe, więc znikną rozlewki gdzie patyczek nie sięgnął, jędrek co ja bym bez Ciebie zrobił ;) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddominique Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 Bardzo ładny model. Powodzenia ci życzę będę z zaciekawieniem oglądał budowe tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati97 Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 Witam.Bardzo ładny u-boot się kroi . Mam pytanie: Jaka to skala? Na zdjęciach przypomina 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 10 Marca 2011 Autor Share Napisano 10 Marca 2011 Dzięki Skala królewska i prawie jedyna słuszna - 1/72, w temacie nie napisałem, jak każdego revellowskiego uboota (oprócz tych 144 i 400). Dziś chyba będę poprawiał wash - dam foty zmian jak wyjdą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 11 Marca 2011 Autor Share Napisano 11 Marca 2011 No niestety mimo usilnych prób, syf między zasobnikami został ... Kiosk - idzie naprzód !! A tak dla relaksu i odskoczni od wody robi się to : taki maluszek wdzięczny od Dragona w skali 1:144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 No niestety mimo usilnych prób e tam, fajnie wyszło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 jest lepiej No niestety mimo usilnych prób, syf między zasobnikami został ... popracuj też pędzlem, możesz nim jeszcze trochę porozcierać niektóre miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 12 Marca 2011 Autor Share Napisano 12 Marca 2011 jędrek - też próbowałem pędzlem z wamodem i white spiritem więcej nic się nie da, za bardzo się wżarło, farby nie ma co nowej dawać bo będzie widoczna różnica ... ważne że mam czyste sumienie bo próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 15 Marca 2011 Autor Share Napisano 15 Marca 2011 w sobotę jest wystawa ... sprężyłem warsztat zobaczymy czy dam radę trzymajcie kciuki ! właśnie balrog mnie uświadomił że mam skopane uchwyty negerów ... właśnie je szykuję było mniej więcej tak: a ma być mniej więcej tak: oczywiście mniej więcej plan na dziś - poprawić negery, zrobić uchwyty i uzupełnić rainsy ! plan na jutro - zrobić ostatnie obicia, pobawić się z olinowaniem plan na piatek - lakierowanko ... sobota - wystawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 17 Marca 2011 Autor Share Napisano 17 Marca 2011 Wczoraj model spadł mi na parkiet ... straty - obłamane stery, dziś mam dużo roboty ... zmieniony został wygląd negerka - pod wieczór kolejna fotorelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Marca 2011 Super Moderator Share Napisano 17 Marca 2011 Wczoraj model spadł mi na parkiet ... Zdążysz na wystawę z naprawami i wykończeniem całości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 17 Marca 2011 Autor Share Napisano 17 Marca 2011 joooo dam radę ;] teraz walczę z klejeniem kiosku do pokładu - jest szpara pod żyrokompasem 1 mm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 18 Marca 2011 Autor Share Napisano 18 Marca 2011 A oto i nowe uchwyty pod negerki: Kioszczek z obiciami bez ołówka: Manufaktura izolatorów: No i najlepszy smaczek - odświeżone negerki - za namową Balroga zrobiłem chrome gold - fajnie wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Marca 2011 Super Moderator Share Napisano 19 Marca 2011 odświeżone negerki - za namową Balroga zrobiłem chrome gold - fajnie wyszłyCałkowita RACJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 22 Marca 2011 Autor Share Napisano 22 Marca 2011 A oto wpadki czwartkowe... Oraz piątkowy warsztat izolatorowy Oraz rozpiździel twórczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Marca 2011 Super Moderator Share Napisano 22 Marca 2011 A oto wpadki czwartkowe... O, żesz ty w mordę.... Idzie się pochlastać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 25 Marca 2011 Autor Share Napisano 25 Marca 2011 I tak warsztat ku końcowi się zbierał, jako iż od wtorku do soboty miałem krótki termin, oto dalsza relacja. Prawie gotowy "Policjant" na szafeczce czeka na rozwój sytuacji: Bezpieczny na żonkowej szafce ma montowane "Murzyny": Oraz dalej: Na czas suszenia poszedł nad knigi: A oto zbliżenia: Niedługo zapraszam do kolejnego wątku - w galerii Dziękuję serdecznie kibicującym i tym co wspomogli mnie swoją wiedzą, zwłaszcza Barlogowi za pomoc ze znalezieniem plexy do negerów i dyskusją nad Boldem ;) oraz Marcinowi i Jędrkowi za pozytywną mobilizację Model został wystawiony w sobotę 19.03.2011 na wystawie IX Osowskich Spotkań Modelarskich, kto był ten widział i wie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 Gratuluję ślicznotki Oj było na czym oko zawiesić !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi