Skinn3r Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Witam Ze względu na to, że siedzę w tematach Iraku i Afganistanu ostatnio wpadł mi do głowy pomysł, żeby zrobić Projekt Grupowy nt. Irak i Afganistan. Chodziłoby w nim o to, żeby budować i zamieszczać zdjęcia warsztatowe oraz galerie modeli związanych z działaniami na frontach w Iraku i Afganistanie. W grę wchodziłyby: - pancerka - lotnictwo - figurki oraz - okręty związane z Operation Iraqi Freedom We wszystkich skalach! Czas trwania projektu to wstępnie rok, ponieważ modeli z tej właśnie wojny jest od groma i jeszcze więcej. Chciałbym wprowadzić podział na podkategorie pancerki, lotnictwa, figurek i okrętów żeby tematy się ze sobą nie mieszały. Co drodzy koledzy modelarze o tym sądzą?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 okręty związane z Operation Iraqi Freedom A czemu nie Enduring Freedom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Witam. Czemu nie chętnie wezmę udział. Czy chodzi też o operacje Pustynna Burza, czy tylko o te "bardziej współczesne" . A może poszerzyć obszar geograficzni i zrobić projekt grupowy "Wojna z terrorem" czy coś podobnego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 i zrobić projekt grupowy "Wojna z terrorem Dochodzą obszary od Oceanii po Kolumbię, więc temat by się rozjechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nera Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Nie lepiej było by zrobić jakiś zimnowojenny projekt? Zarówno współcześni by znaleźli coś dla siebie jak i drugowojenni modelarze. Można by zrobić projekt Korea albo Wietnam... Ew. jak tak lubicie temat Afganistanu to może projekt Afganistan 79-89... Opcji jest dużo... Bo robienie kolejnego typowo współczesnego projektu, i do tego dotyczącego wyłącznie w zasadzie uzbrojenia zachodniego (obok projektu humvee) uważam za dyskryminację, jako modelarz drugowojenny i interesujący się również uzbrojeniem radzieckim od początku do końca istnienia tego państwa:D Oczywiście to tylko luźna sugestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 24 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2010 "Wojna z terrorem" Czemużby nie, tylko co zrobić z drugowojennowcami. Czy chodzi też o operacje Pustynna Burza Oczywiście Ew. jak tak lubicie temat Afganistanu to może projekt Afganistan 79-89 Fakt, nie określiłem jak datowo mają przypadać operacje w Iraku i Afganistanie. Jeżeli chodzi o 79-89 to również może być. EDIT: Można wziąć jeszcze pod uwagę Somalię, Czad, Nigerię i inne kraje jeżeli by nazwać ten projekt "Wojna z Terrorem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 No ale projekt grupowy polega na tym zeby było konkretnie a nie "każdy znajdzie coś dla siebie". Niech każdy szuka sam a projekt jest dla konkretnej grupy. Stąd nazwa grupowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Dokładnie, tematyka musi być zawężona bo na dobrą sprawę jeśli by taki "projekt" powstał to jedyną różnicą poza nim a normalny działem warsztatowym byłby dopisek w temacie. . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nera Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Dokładnie, tematyka musi być zawężona Dla tego namawiam na Afganistan 79-89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2010 tematyka musi być zawężona Wiem No to w takim razie można zawęzić temat do: Działania na Bliskim Wschodzie od 1990 roku do teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Mnie jakoś nie widzi się łączenie M1A1 z U-2, Cobrami i innymi cudami (przykładowo), a tworzenie podkategorii to chyba trochę za dużo mieszania jak dla mnie ale niech wypowiedzą się inni, bardziej doświadczeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Powiem ci, że najpierw chciałem robić tylko pancerkę, ale stwierdziłem że ci którzy siedzą w lotnictwie i figurkach z tego okresu mogą czuć się również urażeni, ale jak na razie to nie widzę żeby ktoś z poza pancerki tu zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Mnie chodzi po głowie temat 'pojazdy zdobyczne na bliskim wschodzie' Ale to tylko takie luźne myśli bez głębszego pomyślunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Zdobyczne, a np. jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Wszelaki sprzęt amerykański, brytyjski ale i iracki/ afgański, który trafił w ręce/został przejęty przez przeciwnika. Niedawno czytałem jakiś artykuł o przejęciu przez Talibów 2-ch humvee, którymi uciekli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Tylko że z szukaniem informacji na temat przejętych tematów zajmie więcej niż budowa modelu Dobra, raz kozie śmierć - rzucam temat: Działania wojenne na Bliskim Wschodzie od '90 roku - pancerka; wszystkie skale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Jestem za, to już jest konkret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Wojny w Czeczenii, Gruzji, Iraku, Kosowie, Afganistanie, wszystkie konflikty z udziałem Izraela. Coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 A skąd w tym zestawieniu Gruzja i wszystkie wojny Izraela. Przecież chodzi o wojnę z terrorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Wojny w Czeczenii, Gruzji, Iraku, Kosowie, Afganistanie, wszystkie konflikty z udziałem Izraela. Coś jeszcze? Tylko Irak, Kosowo i Afganistan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 To w końcu działania wojenne czy walka z terroryzmem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Tak jak już wcześniej pisałem kilka postów wyżej: Działania wojenne na Bliskim Wschodzie od '90 roku, peter troszkę odbiegł widocznie od tematu. [Fakt iż Kosowo nie znajduje się na Bliskim Wschodzie, ale jest to temat na czasie i można go podczepić do tematu] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Izrael jest na bliskim wschodzie, że chyba mam nie świeże informacje. Po za tym Czeczenia jak i Gruzja temat na czasie i ciekawy wg mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Ale wy mieszacie. Sam juz się zgubiłem. To co w końcu robicie, wszystko co nie jest drugowojenne ? A nei lepiej Irak + Afganistan ? Konkret jest, modeli full itd. Konkretnie to robić albo dac se spokój, po co forum zaśmiecać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2010 A nei lepiej Irak + Afganistan ? No tak chciałem zrobić od początku, tylko że wszyscy wszystko pomieszali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi