Skocz do zawartości

An'y-26

Paweł S

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam takie pytanie, czy An'y-26 służą jeszcze w polskich siłach powietrznych,siłach lądowych lub w marynarce wojennej Mam też prośbę do tych którzy wiedzą więcej niż wikipedia i wujek Google, a mianowicie czy mógłby mi ktoś podać listę wszysktich samolotów i śmigłowców używanych przez wojska lądowe, marynarkę wojenną i lotnictwo w Polsce?

Nie bardzo wiedziałem w jakim dziale umieścić to pytanie , więc jeżeli jest w złym to proszę o info dokąd przenieść.

Nie, nie patrzyłem. Dzięki przynajmniej mi się sprawa mi-24 wyjaśniła, bo myślałem że w SP służą i zastanawiałem się czemu nie uwzględnili ich na stronie SP. Z tego co widziałem to na tej stronie też nie ma nic o

An'ach-26, czyli ich już Polska nie używa

No to zbieraj kase na Case I Herkulesa...

Te modele które Broplan tylko produkuje ( bryza, casa, puszczyk) i hercules to pewnie na koniec sobie zostawię z przyczyn finansowych, bo wydać 230zł na model casy to w moim wieku trochu za dużo

qalimar: Dzięki za zdjęcia ale skoro już w polskiej armii te An'y nie służą to nie będe go sklejał.

Wie ktoś czy jakaś firma produkuje model Mi-14

Mi-14 to tylko żywica

http://modelarski.com.pl/Top+Gun_m273.html

Krystek

Droga i do bani. Błędna jest geometria obu modeli, zwłaszcza góra kabiny pilotów, linie podziału blach, nie wspominając już o innych wymiarach.

no ja ostatnio zaopatrzyłem się w wersje PŁ i na pierwszy rzut oka całkiem ładne maszynki. Na pewno drogie, ale to żywica... :(

za to topgunowski sokół i anakondą sa nie do przebicia podziały blach, nity, wyposażenie wewnątrz kabiny... miodzio. Zawsze możesz kolego kupić sokoła z AJModelu. Znacznie tańszy, a na początek spokojnie starczy. I "dzięki" brakom w kabinach pilota i transportowej nauczysz się jak to jest budować od podstaw pewne rzeczy

cieszy mnie kolejny modelarz który ma podobny cel (modelarski) do mojego

Mi-14 to tylko żywica

http://modelarski.com.pl/Top+Gun_m273.html

Krystek

Droga i do bani. Błędna jest geometria obu modeli, zwłaszcza góra kabiny pilotów, linie podziału blach, nie wspominając już o innych wymiarach.

Faktycznie dla mnie na razie za droga, ale może kiedyś na urodzinki...

marcin1323: a co do tych sokołów z Ajmodelu, to wiesz może jak w tych zestawach z uzbrojeniem i czy wogóle jakieś jest?

viewtopic.php?t=2922&postdays=0&postorder=asc&start=60

tu masz bardzo długi temat (14 podstron) z inboxem i opiniami o tym modelu. Ja w łapkach nie miałem go, dopiero będzie mi dostarczony przez ciut spóźnionego Mikołaja . Ale póki co mam TopGunowskie wersje tych śmigłowców i naparwde nic nie mogę im zarzucić. Inna sparwa, że na początek to trochę wysoka półka (również w kwestii umiejętności)

bo postawiłem sobie za cel skleić wszystkie maszyny latające obecnie w polski wojsku.

A w jakiej skali?

No to na dziś dzień (28.04.2010r) masz takie zadanie:

SAMOLOTY BOJOWE:

MiG-29A, MiG-29UB (różnice w detalach z uwagi na pochodzenie samolotów)

F-16C, F-16D

Su-22M4, Su-22UM3 (wariacje zwiazane z malowaniami)

SAMOLOTY SZKOLNE:

TS-11 Iskra (spopr ciekawych malowań)

PZL-130 ORLIK

SAMOLOTY TRANSPORTOWE / DYSPOZYCYJNE:

Jak-40

Tu-154M

An-28/M28 (mnóstwo wersji i odmian)

CASA C-295M (dwie wersje malowania)

C-130 Hercules (czy on lata to sprawa dyskusyjna )

An-2 (spiesz się, bo jego emerytura nadchodzi...)

ŚMIGŁOWCE

Mi-2 (mnóstwo wersji i odmian)

Mi-8, Mi-17

Mi-14PS, Mi-14PŁ

Mi-24D, Mi-24W

W-3 Sokół (mnóstwo wersji i odmian)

Bell-412HP

Kaman SH-2G Super Seasprite

SW-4 Puszczyk