crustian Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 WITAM Może mi ktoś podpowiedzieć, którą wersję modelu Mi-6 Amodel kupić, aby móc zbudować polskiego wiatraczka, wczesną czy późną? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Witaj Marcinie. Wydaje mi się że do polskiej wersji nada się bardziej póżny ( late versjon). Kadłub ten sam co w wersji wczesnej ale łopaty wirnika takie jak miały polskie Mi-6. A przy najmniej ten co stoi na Lublinku.Jakby co to służe fotkami tego egzemplarza. Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Masz rację Darku, tyle razy wpatrywalem się w te wypraski i tego nie zauważyłem. Już wszystko wyjaśnone!! Dzięki za pomoc Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Warsztacik z budowy tego modelu to byłoby coś - może się skusisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Warsztacik z budowy tego modelu to byłoby coś - może się skusisz? Bez wątpienia "miniaturka" Mi-6 dołączy do mojej kolekcji w przyszłości. Miałem przyjemność oglądać te maszynki jak jeszcze służyły w Leźnicy Piękna sprawa. A co do warsztatu to jak popatrzyłem na poczynania Pana Ziobera chyba nie ma sensu cokolwiek pokazywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Nie do końca kadłub taki sam. Np wyraźną różnica są boczne okienka w 2gich przednich drzwiach. Kiedyś tu na forum wrzucałem fotki obu wersji Mi-6 - wczesnej z Rygi i późnej z Łodzi - wyraźnie to widać. viewtopic.php?f=65&t=10403 viewtopic.php?f=65&t=10408 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi