Radzio65 Posted February 1, 2007 Share Posted February 1, 2007 Witam wszystkich po raz pierwszy na tym forum. Sklejam głównie modele motocykli. Chciałem zaprezentować model Harleya z firmy Academy w skali 1:10 (około 24 cm długości). Stare formy, bardzo słaba pasowalność elementów, ale coś się z tego dało wyciągnąć :-) Pora na zdjęcia: Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praetorian Posted February 1, 2007 Share Posted February 1, 2007 Fajne cudeńko... Przy okazji witam nowego kolegę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elefantes Posted February 1, 2007 Share Posted February 1, 2007 Witaj na forum Duży plus za ten modelik, skala chyba nietypowa 1:10??? Napisz może, który to motocykl w Twoim wykonaniu, nie chcę tu wymieniać niedociągnięć bo nie o to przecież chodzi, ogólna prezencja bardzo dobra i to chyba najważniejsze Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted February 2, 2007 Share Posted February 2, 2007 Ładna maszyna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radzio65 Posted February 2, 2007 Author Share Posted February 2, 2007 Elefantes. To jak pamiętam był drugi lub trzeci motocykl , który zrobiłem. Skala faktycznie bardzo nietypowa. Natomiast to jak wyszedł ... tam pasują poprawnie tylko opony na felgi. Tylko . Bak jest zrobiony z dwóch połówek - dzielony w osi pionowej - do szlifowania. Kołki pozycjonujące na ramie do mocowania baku - o 2 mm większy rozstaw niż otwory na nie zrobione w zbiorniku. Poprzeczka na której są zegary, za krótka w stosunku do rozstawu kierownicy. Mocowanie lampy głównej - chyba nie od tego modelu. Kołki pozycjonujące przednie amortyzatory na głowicy (pod owiewką) należało ściąć i robić nowe w innym miejscu. Cały stelaż do mocowania bocznych kufrów to jeden wielki zsyp przypadkowych części, które trzeba było podpiłowywać - do retuszu pasuje dość dobrze Chrome Silver Tamiyowskie. Itd. itd. i można wymieniać jeszcze całą listę. Karoseria malowana prostym pistoletem (Humbrol), reszta pędzelki. Mimo wszystko jestem zadowolony Ten był chyba drugi (już nie pamiętam) : Trochę przykurzony Mam jeszcze kilka ciekawych w "poczekalni". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elefantes Posted February 2, 2007 Share Posted February 2, 2007 No i ten ładniutki Brawo brawo kolego A ile średnio taki motocykl ma części (np 1:9)?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radzio65 Posted February 3, 2007 Author Share Posted February 3, 2007 Rozstrzał ilości części jest bardzo duży, ale generalnie przy skali 1:9 nie przekracza 100 (najwięcej mają Harleye z Testorsa + certyfikat Harleya Davidsona ). Chyba więcej części mają modele Tamiyowskie 1:12. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts