Jump to content

Harley Davidson Electra - Academy 1:10

Radzio65
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich po raz pierwszy na tym forum.

Sklejam głównie modele motocykli. Chciałem zaprezentować model Harleya z firmy Academy w skali 1:10 (około 24 cm długości).

Stare formy, bardzo słaba pasowalność elementów, ale coś się z tego dało wyciągnąć :-)

Pora na zdjęcia:

th_100_0918.jpg th_100_0913.jpg th_lampy.jpg

th_100_0910.jpg th_zegary.jpg th_100_0915.jpg

Pozdrawiam

Witaj na forum

Duży plus za ten modelik, skala chyba nietypowa 1:10??? Napisz może, który to motocykl w Twoim wykonaniu, nie chcę tu wymieniać niedociągnięć bo nie o to przecież chodzi, ogólna prezencja bardzo dobra i to chyba najważniejsze Pozdrawiam!

Elefantes.

To jak pamiętam był drugi lub trzeci motocykl , który zrobiłem. Skala faktycznie bardzo nietypowa. Natomiast to jak wyszedł ... tam pasują poprawnie tylko opony na felgi. Tylko . Bak jest zrobiony z dwóch połówek - dzielony w osi pionowej - do szlifowania. Kołki pozycjonujące na ramie do mocowania baku - o 2 mm większy rozstaw niż otwory na nie zrobione w zbiorniku. Poprzeczka na której są zegary, za krótka w stosunku do rozstawu kierownicy. Mocowanie lampy głównej - chyba nie od tego modelu. Kołki pozycjonujące przednie amortyzatory na głowicy (pod owiewką) należało ściąć i robić nowe w innym miejscu. Cały stelaż do mocowania bocznych kufrów to jeden wielki zsyp przypadkowych części, które trzeba było podpiłowywać - do retuszu pasuje dość dobrze Chrome Silver Tamiyowskie. Itd. itd. i można wymieniać jeszcze całą listę.

Karoseria malowana prostym pistoletem (Humbrol), reszta pędzelki.

Mimo wszystko jestem zadowolony

Ten był chyba drugi (już nie pamiętam) :

th_100_0583.jpg th_100_0584.jpg th_100_0587.jpg

Trochę przykurzony

Mam jeszcze kilka ciekawych w "poczekalni".