Radzio65 Napisano 1 Lutego 2007 Share Napisano 1 Lutego 2007 Witam wszystkich po raz pierwszy na tym forum. Sklejam głównie modele motocykli. Chciałem zaprezentować model Harleya z firmy Academy w skali 1:10 (około 24 cm długości). Stare formy, bardzo słaba pasowalność elementów, ale coś się z tego dało wyciągnąć :-) Pora na zdjęcia: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 1 Lutego 2007 Share Napisano 1 Lutego 2007 Fajne cudeńko... Przy okazji witam nowego kolegę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 1 Lutego 2007 Share Napisano 1 Lutego 2007 Witaj na forum Duży plus za ten modelik, skala chyba nietypowa 1:10??? Napisz może, który to motocykl w Twoim wykonaniu, nie chcę tu wymieniać niedociągnięć bo nie o to przecież chodzi, ogólna prezencja bardzo dobra i to chyba najważniejsze Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Lutego 2007 Share Napisano 2 Lutego 2007 Ładna maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 2 Lutego 2007 Autor Share Napisano 2 Lutego 2007 Elefantes. To jak pamiętam był drugi lub trzeci motocykl , który zrobiłem. Skala faktycznie bardzo nietypowa. Natomiast to jak wyszedł ... tam pasują poprawnie tylko opony na felgi. Tylko . Bak jest zrobiony z dwóch połówek - dzielony w osi pionowej - do szlifowania. Kołki pozycjonujące na ramie do mocowania baku - o 2 mm większy rozstaw niż otwory na nie zrobione w zbiorniku. Poprzeczka na której są zegary, za krótka w stosunku do rozstawu kierownicy. Mocowanie lampy głównej - chyba nie od tego modelu. Kołki pozycjonujące przednie amortyzatory na głowicy (pod owiewką) należało ściąć i robić nowe w innym miejscu. Cały stelaż do mocowania bocznych kufrów to jeden wielki zsyp przypadkowych części, które trzeba było podpiłowywać - do retuszu pasuje dość dobrze Chrome Silver Tamiyowskie. Itd. itd. i można wymieniać jeszcze całą listę. Karoseria malowana prostym pistoletem (Humbrol), reszta pędzelki. Mimo wszystko jestem zadowolony Ten był chyba drugi (już nie pamiętam) : Trochę przykurzony Mam jeszcze kilka ciekawych w "poczekalni". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 2 Lutego 2007 Share Napisano 2 Lutego 2007 No i ten ładniutki Brawo brawo kolego A ile średnio taki motocykl ma części (np 1:9)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 3 Lutego 2007 Autor Share Napisano 3 Lutego 2007 Rozstrzał ilości części jest bardzo duży, ale generalnie przy skali 1:9 nie przekracza 100 (najwięcej mają Harleye z Testorsa + certyfikat Harleya Davidsona ). Chyba więcej części mają modele Tamiyowskie 1:12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi