Qdłaty Napisano 2 Maja 2010 Share Napisano 2 Maja 2010 Cześć. Nie moglem się powstrzymać, żeby nie zacząć. Model jak w tytule, będzie budowany z pudła. Zdjęć raczej też nie szukam, chyba że koledzy i koleżanki coś podrzucą w trakcie warsztatu. Na początek poszedł... hmmm... nie wiem jak to nazwać po polsku. Crane z angielskiego, ale jakoś "żuraw" po polsku mi średnio pasuje. A na końcu małe porównanie wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 2 Maja 2010 Share Napisano 2 Maja 2010 Kurczę widzę, że kolega ma identyczne modele jak ja . Na półce dojrzewa zaczęty przeze mnie Man 10 t., a w zafoliowanych wypraskach na lepsze dni czeka Faun. Obserwuję bacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Chętnie popatrzę, bo temat ciekawy. Ładunkiem będzie Leoś Pozdrawiam Konrad P.S. Co to za Humvee z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 3 Maja 2010 Autor Share Napisano 3 Maja 2010 Obserwuję bacznie Chętnie popatrzę Mam nadzieję, że będzie na co. :P Jak wspominałem model będzie z pudła. Ładunkiem będzie Leoś 2A4 Hobby Boss'a Co to za Humvee z tyłu Mars2 :P EDIT: Swoja drogą, to składanie tylko tej części modelu zajęła ponad 2 godziny, nie licząc schnięcia szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Zdjęć raczej też nie szukam, chyba że koledzy i koleżanki coś podrzucą w trakcie warsztatu. A proszę http://www.panzer-modell.de/ z lewej z menu wybierz "Referenzen" a potem kliknij na prostokącik "In detail" . I tam jest galeryjka w prawej kolumnie . A jeszcze tutaj taki malusi link: http://www.primeportal.net/transports/vojta_micek/faun_slt56/ http://www.primeportal.net/apc/ulrich_wrede/gepard_1a2_on_faun_slt/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 4 Maja 2010 Autor Share Napisano 4 Maja 2010 Dzięki Pawle. Te zdjęcia znam. ;) Zaglądać będę, choć jak pisałem, będzie model pudełkowy. Ewentualnie będę coś zmieniał przy rażących błędach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Na początek poszedł... hmmm... nie wiem jak to nazwać po polsku. Crane z angielskiego, ale jakoś "żuraw" po polsku mi średnio pasuje Jedyne słuszne tłumaczenie to: łabędzia szyja ( goose neck ). Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 4 Maja 2010 Autor Share Napisano 4 Maja 2010 łabędzia szyja A tak mi do głowy przyszło: A może po prostu dyszel? No i jeszcze taki mały krok na przód: dwie z sześciu osi lawety. Ilość szpachli potrzebna w tym modelu zaczyna mnie irytować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 A tak mi do głowy przyszło: A może po prostu dyszel? Dyszel to z definicji elementy sztywno połączony z osią. Łabędzia szyja będzie poprawnie i ładnie ;). Czekam na kolejne postępy z prac. Pozdr. Oskar P.S. Jako bonus dorzucam pokaz podobnej naczepy ( Tropco, belgijskiego Broshuisa ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi