Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Nie moglem się powstrzymać, żeby nie zacząć. Model jak w tytule, będzie budowany z pudła. Zdjęć raczej też nie szukam, chyba że koledzy i koleżanki coś podrzucą w trakcie warsztatu.

Na początek poszedł... hmmm... nie wiem jak to nazwać po polsku. Crane z angielskiego, ale jakoś "żuraw" po polsku mi średnio pasuje. A na końcu małe porównanie wielkości.

P1240333.jpg

P1240334.jpg

P1240335.jpg

P1240336.jpg

P1240331.jpg

P1240332.jpg

P1240337.jpg

Napisano

Kurczę widzę, że kolega ma identyczne modele jak ja . Na półce dojrzewa zaczęty przeze mnie Man 10 t., a w zafoliowanych wypraskach na lepsze dni czeka Faun. Obserwuję bacznie

Napisano
Obserwuję bacznie
Chętnie popatrzę

Mam nadzieję, że będzie na co. :P Jak wspominałem model będzie z pudła.

Ładunkiem będzie Leoś

2A4 Hobby Boss'a

Co to za Humvee z tyłu

Mars2 :P

EDIT:

Swoja drogą, to składanie tylko tej części modelu zajęła ponad 2 godziny, nie licząc schnięcia szpachli.

Napisano
Zdjęć raczej też nie szukam, chyba że koledzy i koleżanki coś podrzucą w trakcie warsztatu.

A proszę http://www.panzer-modell.de/ z lewej z menu wybierz "Referenzen" a potem kliknij na prostokącik "In detail" . I tam jest galeryjka w prawej kolumnie .

A jeszcze tutaj taki malusi link:

http://www.primeportal.net/transports/vojta_micek/faun_slt56/

http://www.primeportal.net/apc/ulrich_wrede/gepard_1a2_on_faun_slt/

Napisano

Dzięki Pawle. Te zdjęcia znam. ;) Zaglądać będę, choć jak pisałem, będzie model pudełkowy. Ewentualnie będę coś zmieniał przy rażących błędach.

Napisano
Na początek poszedł... hmmm... nie wiem jak to nazwać po polsku. Crane z angielskiego, ale jakoś "żuraw" po polsku mi średnio pasuje

Jedyne słuszne tłumaczenie to: łabędzia szyja ( goose neck ).

Powodzenia w budowie

Napisano
łabędzia szyja

A tak mi do głowy przyszło: A może po prostu dyszel?

No i jeszcze taki mały krok na przód: dwie z sześciu osi lawety. Ilość szpachli potrzebna w tym modelu zaczyna mnie irytować.

P1240373.jpg

P1240374.jpg

Napisano

A tak mi do głowy przyszło: A może po prostu dyszel?

Dyszel to z definicji elementy sztywno połączony z osią. Łabędzia szyja będzie poprawnie i ładnie ;). Czekam na kolejne postępy z prac.

Pozdr. Oskar

P.S. Jako bonus dorzucam pokaz podobnej naczepy ( Tropco, belgijskiego Broshuisa ).