Epheli Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Przedstawiam kompleksowy In-box modelu Olivier Hazard Perry wraz z dodatkami. Więcej na http://www.modelbuilding.pl/index.php/2010/05/uss-olivier-hazard-perry-ffg-7-1350-pe-parts/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Maja 2010 Super Moderator Share Napisano 5 Maja 2010 Ale niezły zestaw - fiu fiu fiu - jakaś relacja czy na odstawkę na półkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius25 Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Mam taki sam model w szafie,ale blaszki kupiłem od WEM.Teraz muszę dokupić chyba jeszcze ten helikopter,bo w zestawie Academy jest tragiczny!Zastanawiałem sie tylko,czy wybrać jakiś przezroczysty z Trumpetera,czy własnie ten z Veterana,ale widzę,że ten Twój jest bogatszy w detale i ma nawet blaszki,więc chyba zainwestuję jednak w tego Veterana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 6 Maja 2010 Autor Share Napisano 6 Maja 2010 Ale niezły zestaw - fiu fiu fiu - jakaś relacja czy na odstawkę na półkę ? Zdecydowanie do roboty, na razie kataloguję moje zbiory w formie bloga. Prace na Oliverem ruszą niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Maja 2010 Super Moderator Share Napisano 6 Maja 2010 Prace na Oliverem ruszą niebawem.A co z obiecanym startem U-Boota VII 1:72 ? Też będzie? Równolegle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 6 Maja 2010 Autor Share Napisano 6 Maja 2010 Do u-boota dopiero doszły ostatnie dodatki, więc będę mógł się zabrać za składanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Może się przydać http://www.resinshipyard.com/pictures/Decals%20-%20350%20Perry%20Long%20Hull%20rev%201%20small.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 25 Maja 2010 Autor Share Napisano 25 Maja 2010 No właśnie czytałem gdzieś że wyszły kalki z polskimi znakami, niestety nasi nie używają seahawków :(, więc chyba zostanie hamerykański. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 niestety nasi nie używają seahawków :(, więc chyba zostanie hamerykański. Na to też jest rozwiązanie. WEM robi pasujące Kamany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 WEM robi pasujące Kamany. Średnio wyglądają... nie robi nikt lepszych ? Czy po wymianie śmigłowca, prosto z pudła można zbudować coś, na czym będzie można zawiesić polską banderę, czy też potrzebne będą jeszcze jakieś przeróbki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Epheli całkiem przyjemny zestaw sobie sprawiłeś. Czekamy zatem na relację ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Średnio wyglądają... A co w nich średniego ? Brak oszklenia ? W tej skali ujdzie. Czy po wymianie śmigłowca, prosto z pudła można zbudować coś, na czym będzie można zawiesić polską banderę, czy też potrzebne będą jeszcze jakieś przeróbki ? Kalki no chyba, że sam wymalujesz numery a tak na serio to nie przerabiałem jeszcze tematu pomimo, że model w szafie od dawna. Co dziwne, wszyscy czekali na ten model ale z warsztatem nikt sie nie spieszy. Za parę dni jedna z fregat będzie w Szczecinie i na pewno pojawi się coś w dziale 1:1 a wtedy będzie można popatrzeć dokładniej co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 A co w nich średniego ? Brak oszklenia ? W tej skali ujdzie. Też, również brak szczegółów, a podwozie to masakra. Porównuję ze śmigłowcami z udaloya i sovremennego, to inna klasa. Czy te kalki, do których dałeś link powyżej są kompletne do polskiej wersji ? Bo numery i banderę to widzę, ale czy np. napisy ostrzegawcze na takim czerwonym kółku okalającym działko są w dobrym języku ? Nie wiem jak jest faktycznie bo jakoś nie trafiłem na odpowiednie zdjęcie, ale jeśli są po polsku, to czy na kalkach też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Czy te kalki, do których dałeś link powyżej są kompletne do polskiej wersji ? tylko czy one są w ogóle gdzieś do kupienia? na stronie Hawka od ponad roku widnieją jako zapowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 tylko czy one są w ogóle gdzieś do kupienia? aaaaa...to tak się rzeczy mają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 (edytowane) czy np. napisy ostrzegawcze na takim czerwonym kółku okalającym działko są w dobrym języku ?Nie wiem jak jest faktycznie bo jakoś nie trafiłem na odpowiednie zdjęcie, ale jeśli są po polsku, to czy na kalkach też ? Z tego co pamiętam to na naszych okrętach są tylko czerwone linie a tego na kalkach nie widać. Zresztą jak pisze Jędrek od roku w zapowiedzi wiec może się nawet nie doczekamy. Chyba nie mogą się zdecydować, którą wersje wydać a oznakowanie lądowiska i tak do d... bo wszystkie kalki są do długiej wersji Edytowane 2 Kwietnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Chyba nie mogą się zdecydować, Na środkowym zdjęciu są orzełki bez czerwonego tła, a chyba na zdjęciach tło było. Wysłałem im maila, zobaczymy co odpowiedzą. EDIT ciekawe, że ostatnie zdjęcie wyświetla się w firefoxie, ale nie w IE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 EDITciekawe, że ostatnie zdjęcie wyświetla się w firefoxie, ale nie w IE Pewnie musisz odświeżyć stronę bo na początku był błąd w linku i pewnie Ci tak zapamiętał PS. Daje raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Hi Janusz, It is currently at the printers and will be available in July. I will let you know when it's ready. Regards, Darren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 dobra wiadomość już myślałem że zrezygnowali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Do drukowania poszła ostatnia wersja prezentowana przez okonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Serce moje już się raduje. Dzięki Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Otrzymałem dzisiaj maila: Now available, D3523 1/350 Oliver Hazard Perry Class Decals. $27.00 CDN plus postage. http://www.hawk-graphics.com/images/decal_images/3523_perry_long_hull.jpg When ordering, please send me an email with your address so that I can calculate postage. No nie wiem....27C$...w/g dzisiejszego kursu dolar kanadyjski to prawie 3zł Nikt inny nie robi polskich oznaczeń? może być nawet w 1/400, jakiś Mirage czy co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 gdybyś się mimo wszystko decydował na zakup to daj znać, z chęcią się podłączę, przynajmniej kosztami przesyłki byśmy się wtedy podzielili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 Do mnie dotarła wersja Specjal Edition FFG-57 USS Reuben James jaka różni się od w/w zestawem blaszki trawionej zawierającej relingi , radary i taką sobie drobnicę oraz metalową lufę działa. Zestaw blaszki kolegi jest bardziej wypasiony. Pierwsze wrażenie wyprasek i blaszki robi pozytywne wrażenie i wydaje się iż nic więcej (oprócz śmigłowca) nie będzie potrzebne.. ale. I to "ale" jest już coraz większe w miarę jak zagłębiam się w plany OHP wydane kiedyś w Modelarzu , ostatnim numerze Okrętów (3) , zdjęciach OHP pod naszą banderą. Przymierzam się do ORP Pułaski i cóż kadłub wydany przez Academy to wersja późniejsza tzw. długa. Mamy w zestawie dodatkowo pokład hangarowy do wersji krótkiej , ale kadłub trzeba będzie ciąć na pawęzi , a z końcówki do wersji długiej wykorzystać tylko pawęź dopasowując ją pod mniejszym kątem pochylenia. Można by było skrócić pokład hangarowy za długi o 1 mm , ale trzeba by było dorobić samemu lub precyzyjnie przenieść 3 elementy z pawęzi. Brak choćby zaznaczenia pokryw dodatkowych pędników i inny , pewnie nowszy kształt obudowy sonaru . Wzmocnienia nadburcia dziobowego - symbolicznie odwzorowane - tu element z blaszki był by mile widziany. Polery z pokładu nadają się tylko pod nóż , do 700 -setki mogły by być ale w tej skali stożki - pod nóżżżż. Małe obawy budzi też konfiguracja masztów ale różnice wydają się łatwe do ogarnięcia. Czy warto zamawiać kalkomanie jakie znalazł Okonek - moim skromnym zdaniem nie warto. Z zestawu wykorzystamy tylko bandery . Czerwone pasy stref ochronnych są w zestawach , oznaczenia na pokładzie hangarowym można wymalować samemu maskując pokład taśmą. A numery boczne albo wykorzystać oferowane w zestawie po ścięciu czarnych cieni - albo "Adam Słodowy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi