ZIO BY NAITT Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Model wykonany prosto z pudła, ale i bez waloryzacji jest wystarczająco wymagający - jak to shortrun. Dodatkowym utrudnieniem jest instrukcja, za pomocą której Italeri usiłuje dodatkowo skomplikować budowę. Model zasadniczo jest skończony, brakuje mu tylko anten drutowych. W przyszłości planuję jeszcze zwaloryzować malowanie - linia podziału barwy białej i kamuflażu powinna być bardziej "niechlujna". Model przedstawia maszynę z 304 dywizjonu (wg. Italeri) "Ziemi Mazowieckiej" PZDR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Co ja tu będę długie wywody prowadził...Ten Wellingtonik jest jak każdy Twój model: czysty, schludny i przyjemny dla oka. Znając swoją manierę, robiłbym go pewnie nieco inaczej, ale to, że właśnie w ten sposób wykonujesz swoje prace jest jedną z cech, która dodaje im swoistego uroku. Bloody Well Done Lad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Jak dla mnie eleganckie wykonanie fajne delikatne brudzenie wyszedł świetnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Gratulacje, model wyszedł pięknie . Na pierwszych zdjęciach widać delikatny wasch na białym i wygląda to bardzo ciekawie. Napisz coś o białym kolorze, jaka firma i jak się nim malowało? Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 W weekend postaram zrobić zdjęcia z większym zoomem - model jest znacznie mocniej upaprany niż to widać na zdjęciach. Natomiast biała farba to właściwie nie farba - to Fine Surface Primer White od Tamiyi. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Witam Wellie miał mieć malowanie DG/DE na górnych powierzchniach zamiast typowego dla Coastal Command DSG/EDSG ? Pozdrawiam A model ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 Tak, ten egzemplarz miał właśnie takie "przejściowe" malowanie. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Nooo, mam się na czym wzorować w swoim Welly'm Fajny, naprawdę fajny pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Chętnie bym kiedyś zobaczył Wellingtona z ukazaną geodezyjną konstrukcja kadłuba ale jakoś nie jest mi to dane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi