zepot Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Witam szukam informacji na temat koloru uszczelki kabiny oraz pierścienia(przed stozkiem) Miga-21bis z 34plm-u. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Jeżeli chodzi o pierścień to ja daję gunmetal, kolor uszczelki dobrany ''na oko'' brązowo-rdzawy. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zepot Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 Dziekuje za tak szybką odpowiedź.No właśnie w kalkach ardpol-u mówią iz pierścień jest to "copper" a to chyba jakiś miedziawy:).Ciężko znaleźc info na ten temat.Chyba niema pisma w którym podali by konkretne kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Uploaded with ImageShack.us Może to troche pomoże , dziwna mieszanina :miedziawego-grafitowego-metalicznego.W rzeczywistości nie był aż tak bardzo miedziawy , bardziej wpadał w metaliczno -lekko grafitowy. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Coś jakby zaschnięty butapren z domieszką pomarańczowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Chyba nie poto zakładano (już 34 stronicowy) wątek w 1:1 aby pytać się o każdą rzecz oddzielnie MiG-21 Ale niech ci będzie, uszczelkę też dobierałem na oko... Może niech moderacja scali to z wspomnianym tematem aby cenne uwagi nie umknęły potem wśród innych tematów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Też jestem za , sam to rano pisałem, a teraz szukałem pół godziny, zanim zaskoczyłem zeby zobaczyc moje posty w profilu. Nastepny kolega np spyta o podwozie i zaczniemy rozbierac 21 na wszystkich stronach Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Uszczelka to tzw. hermetyk. Jego kolor zmieniał się w zależności od czasu i producenta - płowiał. Zasadniczo to jasny brąz wpadający w różowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zepot Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 Dziekuje za porady odnośnie koloru uszczelki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi