zepot Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Witam szukam informacji na temat koloru uszczelki kabiny oraz pierścienia(przed stozkiem) Miga-21bis z 34plm-u. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek.Sz. Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Jeżeli chodzi o pierścień to ja daję gunmetal, kolor uszczelki dobrany ''na oko'' brązowo-rdzawy. Pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zepot Posted May 21, 2010 Author Share Posted May 21, 2010 Dziekuje za tak szybką odpowiedź.No właśnie w kalkach ardpol-u mówią iz pierścień jest to "copper" a to chyba jakiś miedziawy:).Ciężko znaleźc info na ten temat.Chyba niema pisma w którym podali by konkretne kolory? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
babcia131 Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Uploaded with ImageShack.us Może to troche pomoże , dziwna mieszanina :miedziawego-grafitowego-metalicznego.W rzeczywistości nie był aż tak bardzo miedziawy , bardziej wpadał w metaliczno -lekko grafitowy. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Coś jakby zaschnięty butapren z domieszką pomarańczowego ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
young Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Chyba nie poto zakładano (już 34 stronicowy) wątek w 1:1 aby pytać się o każdą rzecz oddzielnie MiG-21 Ale niech ci będzie, uszczelkę też dobierałem na oko... Może niech moderacja scali to z wspomnianym tematem aby cenne uwagi nie umknęły potem wśród innych tematów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
babcia131 Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Też jestem za , sam to rano pisałem, a teraz szukałem pół godziny, zanim zaskoczyłem zeby zobaczyc moje posty w profilu. Nastepny kolega np spyta o podwozie i zaczniemy rozbierac 21 na wszystkich stronach Forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qalimar Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Uszczelka to tzw. hermetyk. Jego kolor zmieniał się w zależności od czasu i producenta - płowiał. Zasadniczo to jasny brąz wpadający w różowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zepot Posted May 22, 2010 Author Share Posted May 22, 2010 Dziekuje za porady odnośnie koloru uszczelki.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts