jonnym Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Witam.Tak jak w temacie, postanowiłem złozyc model ła5fn zvezdy. Sam model niezle wykonany, ja mialem problemy ze złozeniem połówek kadłuba.Zvezda tam troche napakowala ale zrobilem wszystko zamkniete, wewnątrz raczej ubogo to wygladało.Malowanie to nr 25 Sergey Kramarenko.Producent propomuje ich trzy ale chyba to bylo najbardziej atrakcyjne.Pare byków jest w modelu ale o tym to moze pisac nie bede jedynie z czego nie jestem zadowolony to weathering robiony pactra a 53.zawsze uzywałem farby olejnej i terpentyny i chyba do tego powroce.No to troche fotek... created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tepe31 Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Bezbłedny! Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 25 Maja 2010 Autor Share Napisano 25 Maja 2010 Oj no dziekuje za pozytywna opinie ale to nie jest tak do konca. Na owiewce z prawej stony jest mała kropla kleju revelowskiego niestety nie zdazylem jej usunac, na zdjeciach brakuje jednej z klap tylnego podwozia no i to brudzenie pactą mi jakos nie wyszko tak to chyba nic nie wynajde.Dzieki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Fajnie wyszedł, malowanie mi się osobiście podoba. Jedyną jego wadą jest tak jak Sam piszesz brudzenie, jakoś tak średnio wygląda. A no i zapomniał bym okopcenia fajnie Ci wyszły. Za całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 25 Maja 2010 Autor Share Napisano 25 Maja 2010 No dzieki, brudzenia juz nie poprawie jedynie brakujaca klape dokleiłem.Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 26 Maja 2010 Share Napisano 26 Maja 2010 (edytowane) Post wkleił mi się podwójnie. Uprzejmie proszę o usunięcie delikwenta Edytowane 26 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 26 Maja 2010 Share Napisano 26 Maja 2010 Model wygląda nieźle, aczkolwiek nie ustrzegłeś się kliku błędów. Najbardziej widoczne jest nieznaczne niedoleganie tylnej części oszklenia do kadłuba. Podobnie jest z masztem anteny. Brudzenie nie byłoby złe gdyby było bardziej konsekwentne. Niezbyt fajnie wyglądają zacieki, ale okopcenia już o wiele lepiej. Przydałyby się obicia części metalowych. Duży plus za czyste i przejrzyste oszklenie. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 26 Maja 2010 Autor Share Napisano 26 Maja 2010 Jezeli chodzi o oszklenie to nie mialem pomyslu co z tym zrobic- na wszystkie sposoby doginałem i krzywilem a to i tak nie pasowlo. Zacieki tak jak pisałem , nigdy nie mialem z tym problemow ale zrobilem próbe pactry na ła moze nie potrzebnie. Co do obic to są na klapach podwozia, w okolicach owiewki, na skrzydle i kolo numeru 25.Na Fotkach przy tym swietle jakos ich nie widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Modelik całkiem sympatyczny - mnie się podoba. Zdjęcia rób na mniejszej czułości (100) - wprawdzie wydłuży Ci się czas naświetlania (potrzebny statyw), ale przy powiększeniach ziarno nie będzie tak bić po oczach. Co do obic to są na klapach podwozia, w okolicach owiewki, na skrzydle i kolo numeru 25. Nie licząc klap podwozia to gratuluję obić...... na drewnianym samolocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 28 Maja 2010 Autor Share Napisano 28 Maja 2010 Noooo na skrzydle to chyba przesadzilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Matalowe to było okaptowanie silnika, wąskie taśmy (własnie w rejonie wręgi siłowej podwozia) na skrzydłach i blachy pod kabiną zaraz za wydechem... Spox, nie Ty pierwszy i nie ostatni dajesz ponieść się szaleństwu drapania Sam o mało co nie drapałem Jaka (opamiętanie przyszło gdy zauwarzyłem dziwny brak linii podziału blach)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrLan Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 Modelik całkiem, całkiem.... Czego używałeś do brudzenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2010 Witam.Do brudzenia tak jak juz wyzej napisalem uzylem pactre a 53 czego nie polecam, wroce do farb olejnych i terpentyny...Do obic uzywalem metalizerow humbrola a pigmenty to jasny szary, ziemisty i czarny, ciemny braz- potem to troche wymiksowalem.Jezeli chodzi o okopcenia to aero 0,3mm i na początek rozcienczona pactra a 53 a po niej czarny matt, malowane na duzym cisnieniu z minimalnym odchyłem spustu i tak kilka minut do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi