premier1986 Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Po wielu miesiącach ukończyłem mój pierwszy pojazd. Jestem średnio zadowolony nie ukrywam, ale nauczyłem się na nim wielu nowych ciekawych technik. Malowanie aerografem. Farba główna Vallejo Air 71075 z dodatkiem opóźniacza. Lakiery również Vallejo Air. Składało się go całkiem przyjemnie muszę przyznać. Mimo że Italeri to przy składaniu szpachla nie była zbyt często używana. Ocenę pozostawiam wam. Konstruktywna krytyka przyczynie się do podniesienie jakości kolejnego modelu. Oto zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Sam jestem początkujący... co mogę powiedzieć.. hmm.. ładnie sklejony, ładnie pomalowany, choć te wizjery troszkę Ci nie wyszły. Moim zdaniem, brakuje mu śladów eksploatacji tzn. obić itp, szczególnie na tych jego ostrych krawędziach.. widzę że go próbowałeś brudzić.. i fajnie ale widzę że jest brudny, ale nie obity. Obicia rób na początek gąbeczką, ładnie i prosto się to robi. ładnie koła Tobie wyszły. Na pewno bym wymienił antenę bo tą to chyba psu z gardła wydarłeś żartuję oczywiście. ale wymień ją. Ogólnie maszyna moim skromnym zdaniem Bardzo ładna... ps. ta antena go bardzo psuje. poszukaj w goglach jak wyglądają anteny we współczesnych pojazdach. Są troszkę inne:) proste itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Witam ! Fajny modelik. Jak na pierwszy raz to ładnie sklejony i pomalowany Wygląda całkiem-całkiem. Zmień tylko tę antenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 24 Maja 2010 Autor Share Napisano 24 Maja 2010 Na co proponujecie wymienić antenę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 (edytowane) zamów sobie antenę z martola.pl widziałem tam ostatnio anteny do amerykanów jakchiś właśnie w skali 1:35 tylko na tej stronie jak będziesz to w opcji wyszukaj antena wpisz przez dwa n, są tam dobre, świetne ,metalowe anteny. chyba 16 zł 2 szt. Edytowane 24 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Witam ponownie! Podgrzej nad świeczką lub zapalniczką kawałek ramki i wyciągnij pręt. Jest to łatwe. Za drugim razem wyjdzie. Będzie fajna, zwężająca się do góry antena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 A może wersja Free? Rozciągnij kawałek ramki od wyprasek nad ogniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Wyciągnij z ramki nad ogniem, te anteny metalowe są dla frajerów oraz fanatyków dla których zła główka śruby w trzecim wahaczu czołgu Pantera w skali 1:72 dyskwalifikuje model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 (edytowane) Fakt dobra metoda, ale wymaga wprawy i cierpliwości. Popróbuj tak jak koledzy piszą, tylko się nie zniechęcaj... bardzo ładne antenki w ten sposób wychodzą. Edytowane 25 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 24 Maja 2010 Autor Share Napisano 24 Maja 2010 Mam doświadczenie z modelami lotniczymi więc z rozciągnięciem ramki dam sobie radę. Dzieki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi