Vybor89 Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 (edytowane) Witam. Przedstawiam mój najnowszy nabytek: A teraz planowane zmiany: 1) Podwozie: felgi BBS 19'' tarcze hamulcowe z klockami boczny wydech pod progami 2) Wnętrze: fotele kubełkowe Recaro malowanie wedle mojego pomysłu klatka bezpieczeństwa butla podtlenku azotu 3) Kasta: malowanie: bialy dach z czarną grafiką (jeszcze w fazie obmyślania), reszta czarny błysk ( i może jakaś grafika) dokładka do przedniego zderzaka otwór w masce na supercharger 4) Silnik: dorobienie supercharger'a A teraz foty: Wnętrze musi dostać kilka drobnych poprawek i domalowanych detali oraz klatkę. Charger nie jest wzorowany na tym z serii F&F. Robię go wedle własnego pomysłu. Edytowane 24 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Wnętrze po prostu super bardzo mi się podoba jak i podwozie a szczególnie ten niebieski:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi-232 Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Może spróbujesz zrobić takie coś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Super z tymi felgami będzie wyglądać i superchargerem na masce Czekam na update! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 25 Maja 2010 Autor Share Napisano 25 Maja 2010 Na 90% kasta będzie w czarnym błysku z białym matowym dachem. Może dam na dachu czarna tribalową czaszkę. To się jeszcze zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Kurde człowieku... Jesteś niepoważny chyba Skąd ty bierzesz takie pomysły? Daj mi ten adres Wykonanie jak zwykle na wysokim poziomie Życzę powodzenia bro PS: Bokiem albo wcale Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Felgi i wnętrze pięknie Co to za numer tej farbki niebieskiej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 25 Maja 2010 Autor Share Napisano 25 Maja 2010 Co to za numer tej farbki niebieskiej?? Jest to kolorek mojego porabanego pomysłu: Kobaltowy niebieski błyszczący od Gunze ( Hobby Color Cobalt Blue)+ Chromowy srebrny z metalizerów też od Gunze ( Mr. Metal Color Chrome Silver) Dzięki za pozytywne opinie Aktualnie tworzę dokładkę do zderzaka przedniego, coś takiego: A tutaj docelowe malowanie: A teraz nałożony tribalowy feniks na dachu Charger'a: Drobne poprawki i będzie spoko. Jak na 1 raz robienia czegoś takiego nie jest źle jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Boski:D Pasuje jak ulał Pozdro bro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Dzięki jestem tego zdania co kolega wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 25 Maja 2010 Autor Share Napisano 25 Maja 2010 Dokładka do zderzaka w czasie prac. Lepsze fotki dokładki po zakończeniu obróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Kurde, ja już chcę zobaczyć gotową kastę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 No fajny, ale ja jednak na F&F liczyłem , no ale zobaczymy co z tym wykombinujesz Superchargera z jakiegoś innego zestawu weźmiesz czy od podstaw zrobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 25 Maja 2010 Autor Share Napisano 25 Maja 2010 Superchargera z jakiegoś innego zestawu weźmiesz czy od podstaw zrobisz? Hehehe Supercharger jest na fotkach już przymierzony. Jest najprawdopodobniej z innego modelu, był jako gratis do wygranej aukcji. Więc dostosuje go tylko do potrzeb Chargera. Przy kupnie plan był zrobić Dodge'a z F&F, lecz gdy przymierzyłem do niego te BBS'y....nie było odwrotu, zacząłem robić swoją wizje tego cudownego muscle car'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 29 Maja 2010 Autor Share Napisano 29 Maja 2010 Update. Felgi zamocowane. Praktycznie bezproblemowo. Foty: Teraz zabieram się za komorę silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyja Napisano 29 Maja 2010 Share Napisano 29 Maja 2010 przyglądam się z ciekawością, sam będę niebawem zaczynał dodga chargera, ciekaw jestem jak się będzie prezentował w całości. Sam mam trochę inne pomysły ale trzymam kciuki za twojego muscle cara pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 30 Maja 2010 Autor Share Napisano 30 Maja 2010 Fotki "pospawanego" wydechu. Trzeba jeszcze wyrównać miejsca łączeń, dociąć końce wydechu i pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Bomba! Pomalujesz i będzie ekstra Pozdro bro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Kurcze super no szybko ci to idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Witam, Z zainteresowaniem oglądam Twoje poczynania. Osobiście zacząłem właśnie Dodga, ale w kartonie. W związku z tym mam prośbę. Czy mógłbyś mi zeskanować kalkomanie zegarów, ewentualnie deski rozdzielczej ? Z góry dziękuje pozdrawiam Jacek J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 31 Maja 2010 Autor Share Napisano 31 Maja 2010 W związku z tym mam prośbę. Czy mógłbyś mi zeskanować kalkomanie zegarów, ewentualnie deski rozdzielczej ? Bardzo chętnie bym to zrobił, lecz niestety kalki zegarów już są na miejscu. Szkoda, że wcześniej nie napisałeś. Mam nadzieję, że link do swojego warsztatu z Dodge'm z kartonu podeślesz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Witam Szkoda. Oto kilka linków http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=13560&highlight=ford+seria68 http://www.konradus.com/forum/read.php?f=1&i=116537&t=116537&filtr=0&page=4 http://www.konradus.com/forum/read.php?f=1&i=158585&t=158502#reply_158585 http://www.konradus.com/forum/read.php?f=1&i=173156&t=173156&page=1 http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?p=199803#199803 Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2010 (edytowane) jacek j Pogratulowac cierpliwości i świetnego modelu. Kapitalnie wygląda Twój Charger. Powodzenia w dalszych pracach. Teraz czas na update: Wydech Kasta w finalnym kolorku Dokładka zderzaka Grill Na razie tyle. Pozdrawiam. Edytowane 7 Czerwca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Nie no bro... Ja jestem pod wrażeniem, dla mnie bomba Nie mam pytań Pozdro bro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Vybor89 No już mo0głes odkleić to maskowanie Chyba że chcesz do końca zaczekać z finalnym efektem. Krzychu126 Cóż to za zmiana avatara Aż nie poznałem że to kolega piszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi