Robert Ostrowski Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Witam. Jak w temacie "dwudziestka dziewiątka " z Academy plus 4 zestawy Parta/2x dysze,kokpit,el.zewnętrzne/Aires:wnęki podwozia i fotel K 36/do wykonania kamuflażu farby Mr.Hobby serii "H". Co do malowania nie jestem zdecydowany będzie to 77 albo 56 ,poniżej zdjęcia w jakim malowaniu planuje je zrobić i tu pytanie: 56 jest po ostatnim remoncie jeszcze w WZL bez Syrenek czy posiada ktoś z Was zdjęcia już z wymalowanym godłem i czy oprócz Syrenki jest godło Kościuszkowskie pod kabiną?Co do 77 chciałbym ją zrobić dokładnie w tym malowaniu jak na zdjęciu d kiedy na tej maszynie pojawiło się godło Kościuszkowskie pod owiewką? I jeszcze jedna prośba o plany Miga 29 z zaznaczonymi nitami,mam te http://membres.lycos.fr/wings2/3vues/mig29s_1_3v.jpg ale porównując je ze zdjęciami to mają się nijak do rzeczywistości szczególnie stateczniki pionowe. Model Blaszki Farby Wnęki i fotel/ze strony Airesa / 56 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 56 nadal nie posiada żadnych godeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uri Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Nice project. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Na PWM-ie Norbert odpowiedział Ci na wszystkie pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Maja 2010 Autor Share Napisano 28 Maja 2010 Na PWM-ie Norbert odpowiedział Ci na wszystkie pytania. Tak co do roku pojawienia się godła Kosciuszkowskiego na 77 /2005r/ bardziej by mi chodziło o wygląd maszyny z tego roku/podmalówki / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Maja 2010 Autor Share Napisano 29 Maja 2010 Efekt dzisiejszej kilkugodzinnej pracy.Instrukcję do Parta nie wiem kto rysował ale trzeba być jasnowidzem żeby niektóre elementy skleić.Wstępnie spasowałem tablicę przyżądów ale nadal nie wiem jak tam wcisnąć te trzy elementy/wrzuciłem instrukcję dla zobrazowania problemu/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Robercie jesteś już "prawie w domu"...choć poleciłbym Ci tablicę przyrządów z zegarami...to centralna część.. poskładać razem z bocznymi ...i tak problematyczny element lewy musi pójść na lewy bok tablicy lekko odstajac od niej by był bliżej pilota...element środkowy idzie od prawej...i elemement lewy idzie w lewy górny róg... Poniżej obrazujące elementy zdjęcie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Maja 2010 Autor Share Napisano 30 Maja 2010 Ja ją posklejałem do kupy ale ona i tak tam sie nie chce zmieścić jest za szeroka i za wysoka jakby w innej skali Myślę że trzeba usunąć ten zaznaczony fragment,tak dedukuje z oryginalnego zdjęcia kokpitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Dokładnie musisz usunąć ten element i po prostu dorzeźbić resztę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 Uporałem się z zestawem Parta do kokpitu/masakra nie polecam nikomu szkoda kasy i nerwów/ Jakość fotek lipna ale robiłem przed chwilą z lampą już nie chciało mi się rozstawiać sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Dołożę do pieca mówiąc, że przez HUD'a prawdopodobnie nie wkleisz nieruchomej części wiatrochronu... A kokpit, przynajmniej z daleka, wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 W 1/72 blaszki pasują podobnie( a raczej nie pasują) do zestawu Italeri. Na szczęście mam wyjście awaryjne- żywiczny kokpit. Przykładałeś na sucho wiatrochron czy nie będzie kolidował z HUD-em? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 przed chwilą przymierzyłem za wysoki o ok.0.5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi